Duncan Laurence: ‘Of ik een huldiging wil?’

Duncan Laurence zou het leuk vinden als hij wordt gehuldigd voor het winnen van het Eurovisie Songfestival, maar vindt het niet iets waar je om kan vragen. Dat heeft hij vrijdagavond gezegd in RTL Boulevard. In Hellevoetsluis, Tilburg en Utrecht gaan al stemmen op om Laurence te huldigen. “Ik hoorde het inderdaad, ja. Ik heb het gehoord, maar ik focus me nu even op alle muzikale dingen en mocht er een huldiging komen dan laat ik het op me af komen“, reageert de zanger.

Zou hij het leuk vinden om te worden gehuldigd? “Nou, ja, ik weet niet of dat iets is wat je mag vragen. Zoiets overkomt je, toch?

Laurence bevindt zich in een wervelwind. Gisteren werd bekend dat hij volgend jaar rond deze tijd een concert gaat doen in de Ziggo Dome. “Ik ben niet normaal blij. Het is niet te bevatten. Er is zo veel gebeurd deze week. Voor de Ziggo Home heb ik geen woorden. Ik hoorde het deze week.”

Eerst had hij alleen een klein tourtje in gedachten. “We hadden eerst wat kleinere zalen in gedachten, maar die verkochten binnen drie dagen uit. Er waren ineens 14.000 plekken weg. Toen belde mijn boeker op met een plan.”

Deze week is Laurence op mediatour. “Het was gigantisch. Ik heb zo veel positieve feedback gekregen, ook vanuit het buitenland. Ik heb veel interview gedaan. Ik ben gisteren in Duitsland geweest en vanochtend was ik bij BBC Breakfast en nu ben ik in België voor de finale van The Voice Vlaanderen.”

Komt hij binnenkort ook eens langs in RTL Boulevard? “Dat zou ik leuk vinden.”

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen