Duncan Laurence: ‘Of ik een huldiging wil?’

Geplaatst op za 25 mei 2019 om 10:30

Duncan Laurence zou het leuk vinden als hij wordt gehuldigd voor het winnen van het Eurovisie Songfestival, maar vindt het niet iets waar je om kan vragen. Dat heeft hij vrijdagavond gezegd in RTL Boulevard. In Hellevoetsluis, Tilburg en Utrecht gaan al stemmen op om Laurence te huldigen. “Ik hoorde het inderdaad, ja. Ik heb het gehoord, maar ik focus me nu even op alle muzikale dingen en mocht er een huldiging komen dan laat ik het op me af komen“, reageert de zanger.

Zou hij het leuk vinden om te worden gehuldigd? “Nou, ja, ik weet niet of dat iets is wat je mag vragen. Zoiets overkomt je, toch?

Laurence bevindt zich in een wervelwind. Gisteren werd bekend dat hij volgend jaar rond deze tijd een concert gaat doen in de Ziggo Dome. “Ik ben niet normaal blij. Het is niet te bevatten. Er is zo veel gebeurd deze week. Voor de Ziggo Home heb ik geen woorden. Ik hoorde het deze week.”

Eerst had hij alleen een klein tourtje in gedachten. “We hadden eerst wat kleinere zalen in gedachten, maar die verkochten binnen drie dagen uit. Er waren ineens 14.000 plekken weg. Toen belde mijn boeker op met een plan.”

Deze week is Laurence op mediatour. “Het was gigantisch. Ik heb zo veel positieve feedback gekregen, ook vanuit het buitenland. Ik heb veel interview gedaan. Ik ben gisteren in Duitsland geweest en vanochtend was ik bij BBC Breakfast en nu ben ik in België voor de finale van The Voice Vlaanderen.”

Komt hij binnenkort ook eens langs in RTL Boulevard? “Dat zou ik leuk vinden.”

Foto: AVROTROS
21 Reacties op “Duncan Laurence: ‘Of ik een huldiging wil?’”


 1. Renske

  Waarom is deze held nog niet gehuldigd?!!! Bij Ajax winst is Nederland te klein en bij deze jongen dwingen we het bijna af of hij er zelf om wil vragen. Gek land

 2. Hoi

  Het nederlands elftal werd 2e en kreeg een rondvaart door de grachten, een huldiging op museumplein, het vliegtuig werd bij aankomst in nederland begeleid door straaljagers en kreeg een erehaag door de brandweer…. Duncan wordt 1e na 44 jaar en er hangen een paar ballonnetjes op schiphol. Wat een armoe!

 3. Rens

  Sympathieke, bescheiden jongen. Goede zanger zonder poeha.

 4. M.

  Na 44 jaar wachten, vind ik dat Duncan meer aandacht verdient, dit had groots aangepakt moeten worden. MC kiest keer op keer deze foto, zijn mond staat zo behoorlijk open dat schuining grapjes over gemaakt kunnen worden. Meer aandacht voor Duncan , hij verdient het. Maar, het blijft een arrogant kerel.

 5. tim

  Heeft hij al een lintje gekregen?

 6. liefkleinhertje

  Duffe homo maakt dom liedje dat toevallig wint omdat de rest zo slecht is.
  Duffe homo is de trekpop van Ilse de Lange (graaiheks)
  Duffe homo weet nou nog steeds niet dat dat festival voorbij is (volgend jaar weer en niet eerder)
  Duffe homo denkt dat hij talent heeft maar als dit echt zo was wisten wij dat eerder.
  Duffe homo kan als de band goed in start ook zonder handen piano spelen.
  Duffe homo is waardeloos ,dit weet hij zelf ook wel.

 7. Hoi

  Zoveel poeha de afgelopen weken: gaat nederland nu eindelijk winnen? En dan wint hij en dacht ik nu barst het los, maar we zijn nu een week later en het voelt alsof hij maanden geleden 2e is geworden. Wat een domper, nederland op zn smalst

 8. Remi

  Die jongen heeft ons kleine landje nadrúkkelijk op de kaart gezet.

 9. Pakalu Papito

  Liefkleinherdertje Je moeder noemde je al een flinke meid..

 10. Erwin

  HULDIGEN. NU

 11. Greta

  Duncan Laurence stopt.

 12. Michiel

  @Hoi Inderdaad, heel vreemd hoe Duncan’s overwinning nu al vergeten lijkt te zijn. De dag erop kregen we een ‘El Cheapo’ extra aflevering van Pauw en dat is het dan. Elke scheet die een voetballer laat moet daarentegen wel uitgebreid gevierd worden. Zelfs als het Nederlands elftal verliest krijgen ze een rondvaart door de grachten.

 13. Rob

  Ook hier onzin. Afgelopen week songfestival nieuws te over. Liedje van Duncan was niet van de radio te slaan. En de steden die over elkaar heen rollen voor de organisatie

 14. Klaasje v

  Een huldiging is eigenlijk al te laat. Dat had meteen spontaan binnen paar dagen moeten gebeuren. In de flow van het Songfestival zouden daar veel enthousiaste mensen op af gekomen zijn. Dat is nu al wat weggezakt.
  Dom hoor..gemiste kans om dit wat groter te vieren..

  Trouwens wel gênant om dat aan Duncan rechtstreeks op tv te vragen. Wat moet je daar ook op antwoorden. Hij loste het wel goed op overigens.

 15. Annoniemus

  Nog een paar weken dan weet niemand meer wie Duncan is/was !!!

 16. Mark

  Komen ze over een maand een keer met een huldiging, als ie een gaatje heeft (niet dubbelzinnig bedoeld). Typisch Nederlands. Ze hadden gelijk de dag erna al een podium klaar moeten zetten in Amsterdam, dan waren er tienduizenden op af gekomen. Over een maandje komen er hooguit een hand vol…

 17. XXXX

  @liefkleinhertje: schrijf het nog eens maar dan met je eigen naam erbij.

 18. Johnny👀

  Leuk voor hem en de h.mo’s en zwakzinnigen dat hij heeft gewonnen maar een huldiging voor 1liedje zingen?! Moet toch niet gekker worden .

 19. Johan

  Redactie…niet Utrecht wil een huldiging, maar Amersfoort eventueel, omdat hij daar tegenwoordig woont.

 20. StefanV

  Bizarre reacties weer. Alles moet worden opgehangen aan de geaardheid van de zanger, die overigens door velen ook nog verkeerd wordt weergegeven (aangezien hij bi is). Maar waarom in vredesnaam?

  Meer dan 5 miljoen mensen keken naar Duncan Laurence vorige week zaterdag. Op deze site barst het van de zuurpruimen die hem z’n succes niet gunnen, waarbij z’n geaardheid duidelijk een rol speelt. Wat Duncan privé uitspookt is voor sommigen nogal een obsessie, geloof ik.

  De man heeft in elk geval een bijzondere prestatie geleverd: voor het eerst in 44 jaar heeft Nederland het Songfestival gewonnen. En dat is anno nu veel moeilijker dan in 1975, toen veel minder landen deelnamen. En dat is allemaal dankzij Duncan Laurence, die het liedje zowel schreef als zong.

 21. Johan

  Redactie…. Utrecht moet Amersfoort zijn !!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.