BN’ers ergeren zich aan beleid Femke Halsema

Geplaatst op zo 05 mei 2019 om 9:45

Bekende Nederlanders ergeren zich aan het beleid van het nieuwe Amsterdamse gemeentebestuur onder leiding van Femke Halsema. RTL-ster Bridget Maasland spreekt in de rijdende talkshow van NU.nl haar ergernis uit over de vertrutting van de stad en in Shownieuws hebben sterren als Gijs Staverman woest gereageerd op het voornemen om benzine- en dieselauto’s te verbieden per 2030. “Ik vind het een heel ambitieus plan. Ik denk dat het niet haalbaar is“, zegt de dj.

Staverman vindt dat zijn gemeente onrealistische plannen maakt. “Je verplicht mensen om een elektrische auto te kopen en ik vraag me af of die over tien jaar dusdanig goedkoop zijn dat het interessant is om daarmee in de stad te rijden. Je moet overal in Amsterdam oplaadplekken creëren en dat kost heel veel geld, dus ik geloof niet dat het haalbaar is.

Topadvocaat Gerard Spong is boos. “Een volkomen ridicuul plan en het kan absoluut niet op mijn instemming rekenen. U weet dat ik een trotse eigenaar ben van een Rolls-Royce Phantom, dus reeds om die reden moet dat plan naar de prullenbak.”

Het is juridisch ook een volstrekt onhaalbaar plan, meent Spong. “Dus deze PvdA-wethoudster kan veel beter haar energie en tijd steken in het bedenken van plannen die enige kans van slagen hebben. Dit is gewoon weggegooid geld. Laat ze liever zorgen dat ze bij wijze van spreken al die cokesnuivende jongeren opruimen. Ik noem maar wat.”

Tv-diva Patty Brard: “Ik heb zelf geen Rolls-Royce, maar ik heb een dieselauto en die moet er dan ook aan geloven. Moet ik dan ook nog een Lexus gaan kopen? Van welk geld in godsnaam? Hoe kan je nou in Amsterdam in tien jaar dat allemaal vervangen hebben? Dat gaat toch helemaal niet? Maak de bussen en trams gratis. Dan doe je iets waardoor mensen een alternatief hebben voordat je wat verbiedt.

Telegraaf- en Talpa-journalist Rob Goossens: “Het is weer een mooi teken van de grootheidswaanzin in Amsterdam. Ze doen wel vaker voorstellen, waarvan ik denk: je bent gewoon maar een stad met 700.000 inwoners. In alleen al China zijn er 200 steden groter dan Amsterdam en vanuit dit hele kleine stukje gaan we even de wereld veranderen? Het heeft helemaal geen zin.

Chris Helt, de presentator van NU.nl’s rijdende talkshow: “Ik had mijn lijst met gasten klaar tot en met 2029 ongeveer. Die kan ik wegflikkeren. We hadden bij NU.nl trouwens een Prius. Die was half elektrisch, dus het komt wel goed.

Bridget Maasland laat zich in de nieuwste aflevering van die rijdende talkshow kritisch uit over Halsema. “Er worden bekrompen beslissingen genomen, omdat er in een metropool, een wereldstad in een keer een burgemeester komt die alles aan perken gaat leggen. Halsema, ja.

De vertrutting van zo’n stad vind ik echt jammer. Dat hoort niet bij een wereldstad. Daar staat Amsterdam nou juist zo ons bekend, dat alles kan. De Gay Pride, de auto’s in de stad. Ik snap heus wel dat je dingen een beetje moet reguleren, maar het wordt nu allemaal zo tuttig.”

Foto: KRO-NCRV
72 Reacties op “BN’ers ergeren zich aan beleid Femke Halsema”


 1. Ernestine

  Je gaat met je kleindochter naar Artis , parkeergeld 15€ per dag of 6€ per uur. Voor mij geen probleem maar wat voor andere grootouders die alleen AOW hebben. Gelukkig heeft mevrouw Halsema nog niet in de gaten hoe dom ze bezig. Nu familie uit Canada over, nee we gaan niet naar Amsterdam maar naar Rotterdam en Den Haag.
  Sterkte met uw falend beleid, mrs Halsema🤢

 2. Elise

  Dit beleid wordt helemaal niet door Femke Halsema bepaald, maar door de gemeenteraad. Halsema, als burgermeester, gaat daar helemaal niet over. Wat een slecht artikel en wat een domme reactie van deze bn’ers.

 3. Gebruikert

  De gemiddelde groenlinks politicus denkt sowieso dat de hele wereld om hem of haar draait. Sowieso het slappe CO2 neutraal verhaal heeft meer met zelfvoorzienendheid te maken dan dat het daadwerkelijk over het klimaat gaat (iets met niet meer afhankelijk zijn van olie en gas uit dubieuze staten). Plus dat het een hoop centjes voor Nederland BV oplevert uiteraard want alles dient vervangen te worden, hoe bedoel je een treurige motivatie om de economie een verdere boost te geven. En die simpele studentjes laten zich door hun naïviteit gebruiken voor dit soort lui, treurig…

 4. Chantal

  Groenlinks is sowieso een gekkiespartij.
  Ze zijn daar al jaren nogal de weg kwijt.
  Overigens hebben de meeste BN’ers in dezen amper recht van spreken, want zij houden huizen bezet die normaliter bestemd zouden zijn voor échte Amsterdammers.

 5. maatje te groot

  hahaha eigen schuld dikke bult. Die domme arrogante Amsterdammers krijgen door hun stemmen op die malloten van Links de deksel flink op hun neus… En Nederland kijkt toe en lacht zich krom..

 6. Paulien

  Het is GroenLinks beleid en Halsema loopt voorop met al die waanzinnige plannen waar ook de Amsterdammer slachtoffer van is. Jaja de yuppen hebben GroenLinks gestemd. Ik ben slecht ter been en woon buiten Amsterdam. Mijn 2 wekelijkse uitje is de Dappermarkt op zaterdagochtend, gezellig en na afloop drink ik een bakkie koffie. Ben dan minstens 12 euro parkeren kwijt. Nou met mijn AOW en klein pensioentje is dat heeeel veel geld en niet alleen voor mij maar voor heel veel mensen. Oh ja en OV is geen optie, 4x overstappen en ruim een uur onderweg,

 7. M00i

  Jarenlang ander beleid heeft tot chaos geleid in Amsterdam. De nieuwe gemeenteraad geeft gas terug en probeert een andere koers. Gewoon afwachten.

 8. Rick

  Lieve grachtengordeltjes, Al die uitlaatgassen in de stinkstad vernagellen de longetjes van jullie en tevens de eeuwenoude architectuur. Wie moet dat uiteindelijk betalen om het weer op te vijzelen? Precies wij met zijn allen! Met ronkende motoren door de stad bonjouren is niet meer van deze tijd. @Enestine Wel eens aan het openbaar vervoer gedacht?

 9. Curryworst

  Extra laadplekken voor de elektrische auto’s in de stad. Waar dan?
  Of worden daarvoor de al bestaande parkeerplaatsen opgeofferd?
  Waardoor de druk toeneemt op de overige parkeerplaatsen. Met de bijbehorende prijsverhoging en ergernis.
  En 2030 is ver weg, heel ver weg voor een politicus. Over een paar jaar zit er weer een nieuw collegen van B&W en die veegt de plannen zo van tafel.

  Sharon Dikkertje Dijksma heb ik als politicus (PvdA) nooit serieus genomen; ze heeft in haar lange Haagse periode alle ministeries zo’n beetje gezien maar heeft niets weten te bereiken. H e l e m a a l niets.

 10. Roxanne

  Vrijdag mijn gehandicapte vriendin opgehaald en bij haar in de buurt wat gegeten. Parkeren 7,50/uur. Kan beter een Uber nemen. Wat een zootje.

 11. Hens Dek

  Allemaal een spade pakken, ring rond Amsterdam afsteken en de hele afvoerput die Amsterdam heet laten afdrijven naar de Noordzee. Laat ze maar een leuke eilandstaat beginnen, dan zijn wij ervan af. Een eiland vol grachtengordeliers, handophoudende immigranten en subsidieverslindende betweters. Veel plezier!

 12. Coeus

  Beroepspolitica Sharon Dijksma heeft geen enkele werkervaring in de echte wereld, en wordt dus niet gehinderd door enige realiteitszin. Vanaf 2025 mogen er alleen elektrische vrachtwagens Amsterdam in. Als Albert Heijn al zijn filialen in Nederland zou bevoorraden met elektrische vrachtwagens (als ze er al genoeg kunnen kopen) dan verbruiken die meer dan 1,75 gWh per jaar. Ter vergelijk: alle Nederlandse windmolens genereren samen 1,4 gWh. Dat wordt honger leiden binnen de ring.

 13. Eva

  Lekker allemaal (groen) links stemmen mensen!! Dan krijg je dit soort idioten aan het roer die absurde beslissingen nemen.

 14. Coeus

  O ja, het gaat om de luchtkwaliteit in de stad. Dat zal lekker opschieten, want 90% van de fijnstof van auto’s komt niet uit de uitlaat, maar van de banden. En laten elektrische auto’s nou zwaarder zijn dan benzine-auto’s.

 15. Roland

  Beeld in de Baarsjes in 2031: geparkeerde kamelen en schonkige paarden staan vastgebonden aan de laadpalen. Die palen zijn daar uitstekend geschikt voor. Beeld langs de gouden bocht aan de Herengracht: Allemaal Tesla’s met laadsnoeren vastgebonden aan laadpalen. Hoezee!

 16. Rick

  @ Coeus Gelukkig wegen Tesla’s lekker weinig en accelereren ze altijd heel langzaam dus slijten hun banden niet en produceert hij dus geen fijnstof en mag je de mileuzone wel in. Maar een bandenvretend monster als een Lupo dieseltje uit 2000 is het ergste wat een stad kan overkomen.

 17. Ron

  Het is inmiddels inderdaad te gek voor woorden met deze idioterie. Tijd om de gekkies te stoppen.

  OPROEP:
  SLA DE MILIEUZONECAMERA’S ALLEMAAL KAPOT.

 18. Hens Dek

  Inderdaad Coeus en dat bandenstofprobleem is niet op te lossen.
  https://www.amt.nl/techniek/artikel/2018/08/komt-fijnstof-vooral-uit-de-uitlaat-of-juist-van-de-banden-10159763?vakmedianet-approve-cookies=1

 19. Hens Dek

  Waarom het probleem niet op te lossen is:
  https://www.plasticsoupfoundation.org/2018/07/microplastics-door-slijtage-van-banden-is-nauwelijks-tegen-te-gaan/

 20. Sylvie Meis

  @Elise
  In het Kremlin van Amsterdam deelt dictator Femke H. de lakens uit en zullen haar apparatjiks haar beleid met straffe hand uitvoeren. De A’dams gemeenteraad bestaat slechts uit werkpaarden van de opperste Sovjet.

 21. Hens Dek

  Ron, oproepen tot vandalisme is strafbaar. Laten we het via de stembus doen.

 22. Ron

  Henk, het is tijd voor harde aktie.

 23. Ron

  Hens*

 24. Ik erger me nog meer aan geldgraaiende BN 'ers

  Onnadenkende BN ‘ers met een niet zeggende mening zijn onbetrouwbaar en niet van belang. Populistische geluiden zijn deze omhooggevallen personages niet vreemd.

  Een burgemeester is alleen een boegbeeld van een college en verantwoordelijk voor openbare veiligheid in een stad. Het college bepaalt het beleid en de richting.

  Ook Parijs en andere steden zijn deze besluiten al genomen of in voorbereiding. Het is dus niet zo vreemd als de beleidsmakers vooruit denken hoe het anders moet met verstikkende steden.

  Ook de onderbouwing van de PvdA bestuurder is mild en doordacht. Dit is een richting en geen opgelegd pandoer. Dit beleid kan er toe leiden dat het een versnelling voor het milieu en de burgers met zich mee brengt meer is het niet. De tijd zal het leren.

  En BN érs in hun Testla’s moeten vooral hun mond dicht houden want populistische onzin wordt tegenwoordig al te veel gehoord (Thierry, Wilders, Trump, Buffet, Nigel Farage etc.)

  Dit soort stupide gedachten en commentaren van BN’ers bevestigen de kleinzielige denkkracht en kwaliteit van deze onbenullen en de ongebreidelde hang naar aandacht.

 25. Ron

  Populisme is goed. LANG LEVE POPULISME

 26. Ron

  FvD wordt overal bij voorbaat uitgesloten voor samenwerking. DAT IS PAS VERWERPELIJK.

 27. Ron

  Ik vind het een goed plan en ambitieus maar zeker niet onhaalbaar. Al die rechtse in de gekkies in de media zijn natuurlijk weer ‘teuge’…goh. Go Femke!

 28. Hens Dek

  De vervuiling is hoofdzakelijk een fijnstofvervuiling en die is niet op te lossen. Elektrische voertuigen verergeren het probleem omdat ze zwaarder zijn en dus meer bandenslijtage veroorzaken.

 29. Ron

  Elise 
  Sun 05 May 2019 om 9:56

  Dit beleid wordt helemaal niet door Femke Halsema bepaald, maar door de gemeenteraad. Halsema, als burgermeester, gaat daar helemaal niet over. Wat een slecht artikel en wat een domme reactie van deze bn’ers.

  —-

  Alleen de kop boven het artikel klopt niet. De BN’ers hebben in deze volkomen gelijk.
  De gemeente Amsterdam is volkomen van padje sinds de Groen Links sekte daar aan de touwtjes trekt. Alleen labiele mensen stemmen op dat zooitje uitnemers. Geld van een ander uitgeven en lui op de bank teren op de zak van een ander dat kunnen die lui.
  Van werken hebben ze nog nooit gehoord.

 30. zeker weten

  denk en hoop dat al de plannen van groenlinks stemmen gaan kosten

 31. Ron

  Mensen gaan spijt als haren op hun hoofd hebben dat ze ooit op Groen Links hebben gestemd. Ook de PvdA is van lotje. Beide partijen moeten terug naar 1 zetel.

 32. Bert

  Ron, en politieke tegenstanders doodschieten zoals Groenlinks-Volkert deed.

 33. Bert

  Ron, en politieke tegenstanders doodschieten zoals ‘Groenlinks-Volkerť deed.

 34. Hens Dek

  Ron, helaas heeft de PvdA een potentieel van 21% in dit land. Nog steeds. Na alles.
  https://www.geenstijl.nl/5147495/peiling-eu-verkiezingen-nl-wordt-strijd-tussen-timmermans-en-fvd/

 35. Paul Lamote

  Die BN’ers kunnen best een Tesla betalen.

 36. Trudy

  Halsema moet weg als Burgemeester hyoocriet en laf gauw haar kinderen van de zwarte school halen en op een witte school doen achterbaks bah ze kan nog niet tippen aan wijlen Burgervader van der Laan…

 37. Simon

  Mijn medestadsgenoten hebben dit radicale stadsbestuur gekozen omdat ze ook een groen kruidentuintje op het balkon hebben dus laat ze maar lekker op de blaren zitten.

 38. Leni

  Gijs Staverman , Bridget Maasland…. Twee simpele zielen… Waar hebben we t over! Goed dat Dijksma dit doet! Go for it!! Mijn stem heb je!!

 39. Joost

  Leni, ze doet helemaal niets, want het gaat allemaal niet door.

 40. Leni

  @joost : ik zou daar voorlopig niets onder verwedden maar op dit moment heb je volkomen gelijk. Dijksma vindt t alleen maar belangrijk dat je kunt ademen in Amsterdam …. Dat simpele zielen als Staverman en Maasland dat over het hoofd zien… Tsja …liever autorijden dan ademen … Hoe stom ben je dan!

 41. Ron

  Leni is zo te zien ook een domme doos. Beetje achter die onnozele dikke pad van een Dijksma aan hobbelen.

 42. Ron

  Je kunt primaademhalen in Amsterdam. Van die simpele zielen gaan hoesten, proesten en moeilijk hijgen of ze ademnood hebben voor de camera. Alles voor de aandacht.

 43. Leni

  @ron is net als DOM met drie letters…, denk even wat verder , sukkel…. Die hele stad loopt vast en iedereen zit lekker alleen in de auto… En Sharon dik? Volgens mij heb je d’r lang niet gezien… Of n bril nodig….

 44. Ron

  Dat hele klote Amsterdam mag stikken Leni. Klote stad dat het is met dit beleid.

 45. Ron

  En daar zal Femje Halse k u t met dat wanzooitje prima in slagen. Deze middenstand van Amsterdam naar God helpen. Daar is GL erg goed in. De hardwerkende burger financieel uitkleden met idiote regeltjes en maatregelen. De uitnemers floreren met die partij.

 46. Robson

  Niet zeuren Amsterdam , jullie hebben erzelf voor gestemd , jullie wouden dat dorpje van jullie zo links mogelijk hebben , en dan is dit het resultaat , veel plezier de komende 4 jaar daaro hahahahahhahaa

 47. Adje

  Erg he, democratie? Als wij besluiten om onze stad schoner te maken en houden, dan mogen we dat en doen we dat. En daar kunnen B artiesten niks aan veranderen.

 48. Leni

  @ron : echt steekhoudend qua argumentatie ben je niet… Verder dan wat ziektes en vleeswaren kom je niet… Ze moesten jou maar eens een half jaar opsluiten in de Coentunnel… Kan je lekker ademhalen!

 49. Leni

  @adje : ZO IS DAT!!!

 50. darius

  Al die Amsterdammer moeten eens ophouden met zeuren. De meerderheid heeft dit college gekozen. Gewoon een extra bakfiets aanschaffen.
  Wij zitten goed want de wind bij ons huis waait meestal richting Amsterdam.

 51. Dwight Power

  GroenLinks probeert als sedert de oprichting de westerse maatschappij kapot te maken. Nu die gestoorde heks in de hoofdstad zit ligt het onder een vergrootglas.

 52. WEST**

  @ RON We mogen ook geen eendjes voeren
  geen kaas en melk consumeren minder vlees en de auto in de ban want moeders moet dan maar door weer en wind op de fiets met een kind achterop en volle boodschappen tassen naar huis fietsen!
  en …we hebben 20 bakjes nodig om het huisvuil te scheiden
  daar doe ik echt niet meer aan mee bij ons thuis gaat alles in èèn vuilniszak,
  glas papier plasic
  Ze zijn gek aan het worden in Nederland met hun miljeu
  en… hoor je nog iets van zure regen??
  en… in 1970 dacht men dat over 50 jaar de olie op was
  MILJEU??? DE NIEUWE MELKOE JA

 53. Robson

  En niemand die is zegt van he , wat is de rol van George Soros in dit

 54. Saar

  Het slaat ook helemaal nergens op. Ik woon in Amsterdam en ben tegen het achterlijke idee om benzine- en dieselauto’s te verbieden per 2030. Zijn ze nu helemaal van de pot gerukt?! Let wel: ik heb geen een auto, dus mij zal het niet raken. Maar achterlijk is achterlijk! Denken ze dat het geld iedereen op de rug groeit soms?

 55. Leni

  @saar ; gewoon geen auto nemen… Scheelt duizenden euro s per jaar…

 56. hoopvol ABN

  Gelukkig kijkt MC mee. De taalfouten en het tenenkrommend taalgebruik in eigen artikelen zijn vandaag keurig aangepast. Nu de shifting nog van de ronduit kwetsende en stuitend domme reacties

 57. Albert Oost

  Te beginnen bij die van jou.

 58. Robert Brandsema

  Volstrekt absurd. Maar jullie hebben zelf deze tuthola als burgemeester gekozen dus geen krokodillentranen huilen want je wist dat dit er zat aantekomen.

 59. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wat een jankebalken weer al die bnn-ers.
  Nooit erover nagedacht dat ze een gratis Tesla kunnen losbietsen of zo’n kekke Toyota met van die strakke vormen. Of een saaie Nissan. Wendy peuterde nog laats een heus invalidekarretje los voor haar verwende kind zodat ie niet hoeft te fietsen. De elektrische auto heeft nu eenmaal de toekomst!
  En er is genoeg keuze! Bovendien, als je een vegetarische mueslivreter bent krijg je van Femke die laadpaal gratis (als je kunt bewijzen niet over een greintje humor te beschikken). Da’s vriendjespolitiek pur sang.

 60. XXXL

  Aan alle saloncommunisten: Dat heb je er nou van als je op Groen Links stemt.

 61. Tamara

  Wat loopt iedereen over Halsema en Groenlinks te melken, dat overigens domme idee komt helemaal niet uit die hoek, maar uit de PVDA hoek,

  Als je de feiten niet kent, leer die eerst kennen voordat je iets gaat roepen, wat niet klopt!

 62. Albert Oost

  @Tamara
  Als je denkt dat PvdA en GroenLinks niet achter de schermen samenspannen, dan ben je behoorlijk naïef.

 63. Annoniemus

  Dit raakt de bn’ers en dan zijn ze selectief boos omdat ze niet meer met de Hummer naar de PC Hooftstraat kunnen , en dat juist die Gijs Staverman dit moet zeggen is om je te bescheuren !#radio2klootzak

 64. den Draaiert Joost

  In hun dwang om te deugen hebben ze zelf op Groenlinks gestemd, tje en nu komt dat even niet lekker uit

 65. N

  JAAAH
  Als je verplicht elektrisch moet rijden, zullen de automerken vast wel hun prijzen naar beneden bijstellen, in plaats van kunstmatig hooghouden.

  Maar ach, ik rij toch Tesla, bedankt Rutte.
  Maar ik vind het niet erg om in de file te staan met iedereen.

 66. Mark

  Veel mensen hier wijzen erop dat elektrische auto’s meer fijnstof uitstoten door bandenslijtage. Ik ben het met deze mensen eens dat personenauto’s beter gewoon helemaal geweerd kunnen worden uit de stad. Ze nemen ook simpelweg veel te veel ruimte in.

  Verder is er bij auto’s natuurlijk veel meer uitstoot dan alleen fijnstof van de banden.

 67. Nel

  Koop die auto! We hebben het geweten…
  Alles wordt duur in dit land en al jouw geld gaat op aan HUUR.
  Bedankt!

 68. Ook zo

  Maar zelf hebben de Groenlinkse klimaatdrammerds wel een vervuilende zaktelefoon, televisie en computer en natuurlijk die lekkere hamburgers bij Macdonalds en Burger King en in de zomer zo’n makkelijke vliegvakantie.

 69. Ook zo

  @Mark

  Het merendeel van het fijnstof in de lucht is afkomstig van natuurlijke bronnen; pollen, (Sahara)zand, zeezout etc. En al die huizen die hier op elke stukje grond worden gebouwd al die toeristen die hier op vakantie gaan en al die yuppen die hier perse moeten komen wonen, nemen ook ruimte in beslag. En zonder auto dondert de economie in elkaar.

 70. Pieterke

  Jullie wilde GroenLinks, nu hebben jullie GroenLinks. En j€ zult h€t w€t€n..!

 71. StefanV

  Het volk krijgt de leiders dat het verdient. Dat geldt ook voor Amsterdam. De kiezers hebben zelf gezorgd voor een linkse meerderheid, met het wereldvreemde GroenLinks als grootste partij. Dan krijg je dus het beleid zoals Amsterdam dat nu voert, met bijvoorbeeld parkeertarieven van 7,50 euro per uur.

  Wat ook opvalt, is dat veel Amsterdammers zich opwinden over zaken als luchtkwaliteit en toerisme. Alsof ze verplicht in het centrum van de hoofdstad moeten wonen…

 72. XXXL

  Vlak voor de gemeentegrens van Amsterdam zweeft een groot bord in de lucht: Vieze lucht van Europa, stroom met een grote bocht om Amsterdam heen aub.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.