BN’ers ergeren zich aan beleid Femke Halsema

Bekende Nederlanders ergeren zich aan het beleid van het nieuwe Amsterdamse gemeentebestuur onder leiding van Femke Halsema. RTL-ster Bridget Maasland spreekt in de rijdende talkshow van NU.nl haar ergernis uit over de vertrutting van de stad en in Shownieuws hebben sterren als Gijs Staverman woest gereageerd op het voornemen om benzine- en dieselauto’s te verbieden per 2030. “Ik vind het een heel ambitieus plan. Ik denk dat het niet haalbaar is“, zegt de dj.

Staverman vindt dat zijn gemeente onrealistische plannen maakt. “Je verplicht mensen om een elektrische auto te kopen en ik vraag me af of die over tien jaar dusdanig goedkoop zijn dat het interessant is om daarmee in de stad te rijden. Je moet overal in Amsterdam oplaadplekken creëren en dat kost heel veel geld, dus ik geloof niet dat het haalbaar is.

Topadvocaat Gerard Spong is boos. “Een volkomen ridicuul plan en het kan absoluut niet op mijn instemming rekenen. U weet dat ik een trotse eigenaar ben van een Rolls-Royce Phantom, dus reeds om die reden moet dat plan naar de prullenbak.”

Het is juridisch ook een volstrekt onhaalbaar plan, meent Spong. “Dus deze PvdA-wethoudster kan veel beter haar energie en tijd steken in het bedenken van plannen die enige kans van slagen hebben. Dit is gewoon weggegooid geld. Laat ze liever zorgen dat ze bij wijze van spreken al die cokesnuivende jongeren opruimen. Ik noem maar wat.”

Tv-diva Patty Brard: “Ik heb zelf geen Rolls-Royce, maar ik heb een dieselauto en die moet er dan ook aan geloven. Moet ik dan ook nog een Lexus gaan kopen? Van welk geld in godsnaam? Hoe kan je nou in Amsterdam in tien jaar dat allemaal vervangen hebben? Dat gaat toch helemaal niet? Maak de bussen en trams gratis. Dan doe je iets waardoor mensen een alternatief hebben voordat je wat verbiedt.

Telegraaf- en Talpa-journalist Rob Goossens: “Het is weer een mooi teken van de grootheidswaanzin in Amsterdam. Ze doen wel vaker voorstellen, waarvan ik denk: je bent gewoon maar een stad met 700.000 inwoners. In alleen al China zijn er 200 steden groter dan Amsterdam en vanuit dit hele kleine stukje gaan we even de wereld veranderen? Het heeft helemaal geen zin.

Chris Helt, de presentator van NU.nl’s rijdende talkshow: “Ik had mijn lijst met gasten klaar tot en met 2029 ongeveer. Die kan ik wegflikkeren. We hadden bij NU.nl trouwens een Prius. Die was half elektrisch, dus het komt wel goed.

Bridget Maasland laat zich in de nieuwste aflevering van die rijdende talkshow kritisch uit over Halsema. “Er worden bekrompen beslissingen genomen, omdat er in een metropool, een wereldstad in een keer een burgemeester komt die alles aan perken gaat leggen. Halsema, ja.

De vertrutting van zo’n stad vind ik echt jammer. Dat hoort niet bij een wereldstad. Daar staat Amsterdam nou juist zo ons bekend, dat alles kan. De Gay Pride, de auto’s in de stad. Ik snap heus wel dat je dingen een beetje moet reguleren, maar het wordt nu allemaal zo tuttig.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen