Caroline Tensen wil DNA Onbekend naar RTL 4

Caroline Tensen zou het leuk vinden als haar programma DNA Onbekend met haar meeverhuist van KRO-NCRV naar RTL 4. Dat heeft de presentatrice vrijdag gezegd in Pauw. Tensen zou het jammer vinden als ze afscheid moet nemen van DNA Onbekend. “Ik weet niet precies hoe het werkt, maar natuurlijk zou ik het graag mee willen nemen, want ik ben enorm verbonden aan dit programma. Ik weet het niet. Ik hoop het als ik heel eerlijk ben, want ik vind het heel mooi om dit te maken.

Hoewel de presentatrice is overgestapt naar RTL 4, is ze later dit jaar nog te zien met een serie van DNA Onbekend op NPO 1. “Dit had ik nog gemaakt in de periode van de publieke omroep, dus dit gaat allemaal in pais en vree.”

Als DNA Onbekend verhuist naar RTL 4, dan zou dat niet de eerste keer zijn. In 2014 stopte KRO-NCRV vanwege bezuinigingen met het programma en toen nam RTL 4 het over. Die zond het één seizoen lang uit onder de titel Familie Gezocht met Nance Coolen aan het roer. Daarna verhuisde de show weer terug naar Tensen en de NPO.

Tensen hoopt op een nieuwe verhuizing. “Hoe heftig het soms ook is, het is een heel puur programma en daar hou ik van.”

Verder vertelde Tensen bij Pauw ook dat ze geen tv-kijker is. “Echt totaal niet. Dat is het probleem. Ik maak het wel al heel lang. Mijn man en ik kijken heel gericht. Wij zijn een van de weinigen die om acht uur ook echt nog naar het Achtuurjournaal kijken. Dat vinden mijn kinderen heel schattig. Ze zeggen dan: ‘Zij kijken nog om acht uur het Journaal.‘”

Ik kijk heel gericht televisie en omdat ik het maak, kijk ik ook gericht naar nieuwe dingen, dus ik ben heel blij dat ik ook terug kan kijken naar wat er is. Ik kan niet de hele avond naar televisie kijken en zappen.

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen