Arie Boomsma weigert betrokkenheid bij Obese

Arie Boomsma heeft het verzoek om mee te werken aan de RTL 4-hit Obese geweigerd. Hij is het niet eens met het wedstrijdelement in het format. Dat heeft hij maandag gezegd in RTL Boulevard. Boomsma stond aan de desk met Angela Groothuizen, die Wendy van Dijk opvolgt als host van de afvalwedstrijd. “De reden dat ik toch altijd wel kritisch ben op het programma – en het dus ook zelf niet wilde doen uiteindelijk – is dat ik vind dat kilo’s verliezen geen wedstrijd moet zijn.”

Boomsma: “Ik vind het heel goed dat Angela er op zit en dat er nu zo veel meer focus is op de psyche die er achter zit. Ik denk wel dat je er heel erg mee uit moet kijken om er een wedstrijd van te maken en dat mensen bezig zijn: o, bij 20 kilo doe je het goed en bij 11 kilo…

Daarop bekende Groothuizen dat ze dat gevoel ook altijd gehad heeft. “Ik heb dat ook. Ik heb dat ook met dit programma. Ik keek altijd, maar ik had er ook een haat-liefdeverhouding mee, omdat ik gewoon weet hoe moeilijk en ingewikkeld het is.”

Dat gevoel heeft ze niet meer. “Ik hoop gewoon dat het heel veel mensen inspireert. Ze zullen het heus niet allemaal volhouden, maar een paar mensen wel. Ik vertrouw erop dat ze gezond slanker blijven.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen