Airen Mylene stelt hevig teleur op Net5-woensdag

Geplaatst op Thu 23 May 2019 om 9:00

Airen Mylene stelt enorm teleur op de woensdagavond van Net5. Haar show Hotel Rules is een enorme kijkcijferflop. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Hotel Rules begon vorige week al met een povere 102.000 kijkers en 2,1 procent marktaandeel en dat is deze week nauwelijks verbeterd. De tweede aflevering kwam uit op 130.000 kijkers en 2,7 procent marktaandeel. Daarmee was Net5 woensdag de op een na minst bekeken toptienzender op prime time.

Hotel Rules is een spin-off van House Rules, waarvan al vier seizoenen te zien geweest zijn op Net5. In dit nieuwe programma gaan vijf koppels elkaars hotel of bed & breakfast rigoureus verbouwen.

De koppels kennen elkaar niet en hebben niet meer dan een paar ‘hotelregels’ van de eigenaren meegekregen als leidraad voor de verbouwing. De hoofdprijs is 25.000 euro.

Wat is er mis met deze show? Volgens de Volkskrant is het gewoon niet spannend genoeg. “In deze eerste editie vált niks te zoomen of te violen. De klussers zijn te aardig en te goed. Er gebeurt nét te weinig, zeker aangezien deze eerste aflevering uitgesmeerd wordt over twee uur en een kwartier.

Zo weinig pijn, dat kan niet de bedoeling van een klusshow zijn.

Foto: SBS
22 Reacties op “Airen Mylene stelt hevig teleur op Net5-woensdag”


 1. Ron

  Zenderleiding uitzwaaien

 2. Tv eend

  Valt niet naar te kijken.
  Er is meer reclame en voor aankondigingen dan programma.
  Op een gegeven moment was ik door al die ellenlange onderbrekingen gewoon de draad van het verhaal kwijt.

 3. MolTalk

  Stelt helemaal niet teleur! Precies wat ik namelijk had verwacht, zelfs nog iets meer!

 4. Chiel

  Weinig niks met het programma en format. Goede lengte ook, al kan twee keer 1 uur natuurlijk ook. Goede casting, gebeurt genoeg. Maar ja, ‘t blijft NET5, waar zelden iets nieuws / Nederlands op te zien is.

 5. Jay

  Jammer, want okay programma. Verdient meer kijkers.

 6. Evelien

  Tja als ik dan eens een keer naar Net5 kijk is het op een regenachtige zondag namiddag en zeker niet op prima time. Vraag me trouwens af of we Net5 gaan missen als het verdwijnt.

 7. MediaPrak

  Dit wordt echt een probleemzender (als RTL5). Het profiel is niet duidelijk genoeg. De advertentie-tarieven te laag, omdat te compenseren wordt elk reclameblok volgeboekt. Meer en langere reclameblokken jagen de kijkers weg. De voorheen ‘kleine broertje & zusje’ verworden tot niche zenders, gaan richting ‘niets’.

 8. Bart

  Het programma is prima alleen staat het net als alle andere Nederlandse programma’s op NET5 waardoor niemand het ziet. De kijker kan zich niet identificeren met de zender omdat het een ratjetoe aan programma’s, film en series is. NET5 heeft geen duidelijk profiel. Je weet niet waar aan toe bent bij de zender en daarom laat de kijker NET5 al jaren links liggen.

 9. Tim20

  NET5 moet kijken naar Vitaya in België. Goedkope zender met vooral aankoop maar ook met vrij veel kijkers.

  Talpa TV moet SBS6 vullen met al hun Nederlandse programma’s en op NET5 leuke aankoop met lifestyle-karakter. Op Vitaya in België veel Amerikaanse, Britse en Australische prgramma’s, maar ook de NEderlandse versies van shows als MArried at first Sight, House Rules, MKR enz. NET5 kan dan de Belgische versies uitzenden

 10. Mark2

  Vind het leuk programma, weinig ruchtbaarheden aan gegeven naar mijn idee. Maar prima leuk programma!

 11. Ronnie

  Programma hoeft niks mis mee te zijn, maar ik denk dat veel mensen niet eens weten dat het programma te zien is. Net5 is voor veel mensen niet echt top of mind volgens mij, ik zelf weet niet eens op welk net het zit op mijn televisie..

 12. Maud

  Dit komt door de presentatrice, zij heeft totaal geen uitstraling en is saaaaaai gaap………

 13. Klaasje v

  Net 5 weet niemand te vinden.
  Gisteren een hele mooie indrukwekkende aflevering van Caveman gezien, waar bijna niemand naar gekeken heeft.
  Het is echt jammer dat zo,n laatste uitzending weggemoffeld wordt.

 14. Klaasje v

  RTL5

 15. Ikke

  Prima programma. Maar waarom presentator? Is helemaal niet nodig. Waarom niet meer reality, zonder presentator? Laat deelnemers gewoon recht in elkaars gezicht punten geven. Daar wordt het echter, realistischer en emotioneler van. Presentator tussendoor leidt teveel af. Doet je als kijker beseffen dat je niet stiekem met camera over de schouders van deelnemers meegluurt, maar dat het allemaal geproduceerd is. Wijk een klein beetje van het originele format af, daar wordt het programma een heel stuk beter van.

 16. Lieke van Lexmond Lover

  Kan Net 5 niet opgeheven worden? net zoals rtl 8, sbs 9 en npo 3 voegt helemaal niets toe

 17. Lieke van Lexmond Lover

  Net als ik hier

 18. erfgooier

  Airen Mylene zag er qua kleding niet uit!!

 19. Stille

  Het moet gewoon spannender op die zender, het is er veel te braaf.

 20. Maxwell

  Steekt de zender en producent eens zijn hoofd boven het maaiveld om een mooi product te maken voor Net5 en dan gaat vooral Mediacourant zure berichten plaatsen om maar meer traffic te krijgen.
  Besef eens hoe veel geld in zo’n project gestoken wordt.
  En bedenk dan eens hoeveel mensen met lief en zaligheid aan dit programma werken.
  Maar hoe mooi is het dan dat er voornamelijk in het commentaar alleen maar een positief geluid is.
  Maar vooral de Airen afzeiken Mediacourant! Want het ligt namelijk blijkbaar aan haar…
  Ga zo door. :-(

 21. Annoniemus

  Saai huppeltrutje die eigenlijk niks kan , en kan zich beter storten op het maken van nasi-goreng !!

 22. Rob

  Die marketingafdeling, stuk voor stuk nitwits

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.