Robert Jensen en Wierd Duk loven Jeroen Pauw

Geplaatst op do 23 mei 2019 om 8:30

De prominente rechtse opiniemakers Robert Jensen en Wierd Duk vinden dat Jeroen Pauw het woensdagavond goed gedaan heeft als debatleider van Mark Rutte tegen Thierry Baudet. Dat laten de heren weten op Twitter. Jensen boycot Pauw sinds zijn optreden van afgelopen oktober – hij vindt de presentator te bevooroordeeld – maar deelt nu toch complimenten uit. En dat terwijl hij hem zondag nog waarschuwde. “Ik zal Pauw goed in de gaten houden woensdag. En hij weet dat…

De presentator heeft met genoegen gekeken naar Rutte vs Baudet. “Eerlijke conclusie: traditioneel gezien was Rutte overall sterker, rare 15 minuten Baudet. Op issues, zeker immigratie, is Baudet het sterkst en wint. Ik zie het bang maken, faux morele verontwaardiging spelletje van de elite nergens meer werken. Tijden zijn anders. Pauw prima!

Wierd Duk denkt er hetzelfde over. “Algemene stemming na afloop van Rutte – Baudet: zelden tot nooit zo’n inhoudelijk politiek debat in Nederland meegemaakt. Dat alleen al is pure winst. Dapper van Rutte dat hij uitdaagde, knap van Baudet dat hij makkelijk overeind bleef. ’t Was een heerlijke avond, dit is democratie. En Jeroen Pauw was een voortreffelijke debatleider. Ook de moderatie liep als een trein.

De rechtse RTL Z-ster Roderick Veelo: “Wat een leuk debat!

En columniste Nausicaa Marbe van De Telegraaf: “Pauw bewijst nu dat ook andere debatten mogelijk zijn dan armoedige leuzenwedstrijden. Rutte en Baudet kunnen nu nadenken, op lastige vragen kauwen, elkaar inhoudelijk op niveau en welbespraakt confronteren, zichzelf zijn, met ruimte voor humor, twijfel. Dat zie je zelden.

Wouter de Winther, chef politiek van De Telegraaf: “Prima debat bij Pauw. Hoogtepunten maar ook dieptepunten. Jammer dat Timmermans er niet bij was natuurlijk 😉.

Ook uit linkerhoek klinken positieve geluiden. “Een bijzonder en boeiend debat met op achtergrond blijvende Pauw waardoor er veel ruimte was voor Rutte en Baudet over wezenlijke kwesties (met uitzondering van die bizarre vraag ‘wanneer voor het laatst gehuild?’)“, zegt Wouke van Scherrenburg.

D66-prominent Boris van der Ham: “Ik vond zowel het Nederland Kiest-debat tussen de Europese lijsttrekkers en het debat bij Pauw eigenlijk verassend levendig. Het gaat ergens om bij de EU-verkiezingen. Ga stemmen iig!

Verder laat ook Nieuwe Revu-baas Jonathan Ursem zijn tevredenheid blijken. “Eerlijk: meer opgestoken van dit debat dan van eerdere tv-debatten, die meer weg hadden van verkiezingen voor beste politieke oneliners van het jaar.

Renze Klamer van BNNVARA zegt: “Het spijt me zeer voor sommigen maar dit is wel verreweg het meest onderhoudende en veelzijdige debat dat ik tot nu toe gezien heb over deze verkiezingen.

538-dj Barend van Deelen: “Heerlijk debat. Gaat op en neer. Knap de rust bewaard. Was toch ff chaos na die gekke vraag van Baudet. Was poging tot iets luchtigs wat helemaal verkeerd uitpakte.

En RTL-ster Luuk Ikink tot slot: “Spannend debat! En behoorlijk de diepte in, ook wel eens lekker. Niet in 20sec een one-liner opdreunen, maar even de tijd nemen en soms zelfs nadenken over een antwoord. Denk dat zowel FvD als VVD hier baat bij hebben gehad. Maximale aandacht een paar uur voor verkiezing.

Foto: BNNVARA








34 Reacties op “Robert Jensen en Wierd Duk loven Jeroen Pauw”


 1. Erik

  Pauw heeft het inderdaad zeer goed gedaan! Hij viel nauwelijks op en dat was echt de kracht. Robert heeft het wederom goed gezien👍

 2. robb

  Het moet wel pijnlijk zijn de de linkse VARA dit mogelijk heeft gemaakt voor de beide partijen,wat ook pijnlijk is dat de linkse VARA het niet doet voor de linkse partijen .

 3. Ferd

  Netjes van Jensen. Als ik zie hoe hij zich soms gedraagt (niet eerlijk kunnen of willen zijn), had ik niet verwacht dat hij tot een dergelijk compliment in staat zou zijn. Dus petje af.

 4. Guttegut

  Sinds wanneer is die dikkerd een opiniemaker?

 5. Bears’den

  Go Jensen!
  Laat mensen maar lullen dat je gek bent en rechts!
  Wij zijn gewoon mensen met een gezond verstand!

  Thierry for President!!

 6. Meneer Kaktus

  Dus ik kan vandaag met een gerust hart op Cherry stemmen?

 7. Enzo Voorthuijsen

  Rechts tegenover uiterst rechts is voor de VARA eigenlijk vloeken in de kerk. Maar mooi dat het kon. Chapeau!

 8. Karel

  Robert Jensen een opiniemaker? , hahhaahahaa

 9. Bart

  Hoewel het vreemd was dat dit debat door BNNVARA werd gemaakt deed Jeroen Pauw het uitstekend! De beste interviewer en debatleider die we hebben in Nederland. Jammer dat hij bij BNNVARA zit.

 10. ★★Onbekend💥💥

  Bart: Pauw is freelancer, hij kan gaan en staan waar hij wil.

 11. Salto

  Bears’den, jij moet van Thierry ook het land uit, Bounty!

 12. Bears’den

  @ Salto

  Jij bent een schaapje dat net als de rest andere mensen na-praat..
  Waar hoor, lees of zie je dat Thierry zegt dat mensen Nederland uit moeten?
  Hij wilt de grenzen dicht ja, en hij wilt mensen uit moslimlanden verbieden.. Waarom? Omdat eerst de integratie beter moet gaan..
  Dat heeft niks met links of rechts te maken, dat heeft te maken met een gezond verstand!
  Bij FvD zitten genoeg ‘donkere’ mensen, net als ik idd, en die zien gewoon hetzelfde als zoveel andere FvD-stemmers dus om dat allemaal bountys te noemen, is nogal makkelijk..

 13. ★★Onbekend💥💥

  ‘Ruslandknuffelaar’ en ‘bangmakerij’, harde woorden in fel debat Rutte en Baudet.
  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/4721921/debat-mark-rutte-thierry-baudet-verkiezingen-eu-verkiezingen

 14. Ron

  Pauw deed dat prima, en beter dan Frits Wester die nog wel eens dwars door discussies heen bonjourde en het voor de kijker totaal niet meer te volgen was. Maar ook de debaters lieten elkaar uitpraten wat voor de kijker ook prettiger is om te volgen. Verder vond ik het doel, rechts en rechtser te laten debatteren vrij zinloos. Had er een groot debat van gemaakt met alle partijen en had een apart hoofdstukje ingeruimd voor dat debat tussen Baudet en Rutte. Vond Baudet wel iets scherper dan Rutte gisterenavond. Maar dat is puur op discussie en niet op inhoud. Ik stem vandaag gewoon linksss.

 15. Ron

  Overigens minpunt waren die klapmongooltjes in het publiek. Niet meer doen want elke keer trapt de productie daarin om die toe te laten maar het komt het debat niet ten goede.

 16. ★★Onbekend💥💥

  Baudet vroeg: „Wanneer heeft u voor het laatst gehuild?” Rutte gaf geen krimp, noemde het overlijden van zijn vader, zijn broer en zijn zus. Baudet vroeg door: wanneer was zijn zus dan overleden. „Vier jaar geleden.” Baudet: „Vier maanden geleden. Gecondoleerd.”
  https://www.welingelichtekringen.nl/politiek/921785/meneer-rutte-wanneer-heeft-u-voor-het-laatst-gehuild.html

 17. ★★Onbekend💥💥

  Debat Rutte-Baudet: fel en persoonlijk.
  https://www.ad.nl/politiek/debat-rutte-baudet-fel-en-persoonlijk~a9e3cc7f/

 18. No. 14

  En nu niet meer zeuren, dat rechts en knetter rechts niet genoeg aan bod komen bij Pauw.
  Wilders en Timmermans waren ook uitgenodigd maar die hadden zgn. andere afspraken….

 19. Trudy

  Jeroen is idd een kanjer de beste en knapste !! Wierd Duk en Jensen zien het goed helemaal mee eens…. geweldige opiniemakers durven zich uit te spreken beter dan die linkse hypocriete troep!

 20. Paul

  Zo. Heerlijk geluncht.
  Nu even stemmen, uiteraard op FVD en daarna weer veel euro’s verdienen.

 21. AD (Angela's Dagblad)

  Waarom gaan mensen hier “Thierry for president” roepen?

  A) Het zijn Europese Verkiezingen
  B) We zijn een monarchie, dus het zou dan “Thierry for Prime Minister” moeten zijn.

  Zegt weer een hoop over het intellect van de gemiddelde FvD stemmer. Ze zijn niet helemaal goed bij hun caput (caput, is Latijn voor hoofd)

 22. Joop55

  D’66 gaat winnen mark my Words

  In het VK gaat Labour nu al aan kop, #longlivetheEU

  Zondag zullen we zien dat het conservatieve tijdperk voorgoed voorbije is.

 23. H. Tan

  Fris en fruitig! Ik stem op Thierry.

  Tan

 24. Vet

  @AD (Angela’s Dagblad)

  C) We zijn hier in Nederland en hier spreken we Nederlands!

 25. B-noniem

  @Bears’den
  Mensen zoals jij noemen we Uncle Tom. Denk maar niet dat je door extreemrechts gespaard wordt als ze aan de macht komen.

 26. Mike

  @B-noniem
  Bangmakerij.

 27. Bears’den

  @ B-noniem

  Jij en heeeel veel anderen denken écht dat FvD extreem rechts is he???
  Oh oh oh..

 28. Peter

  B-miniem. Je vergeet de 2e WO erbij te halen, nazi’s en meer van die linkse gezeligheid. Uiteraard zonder enige onderbouwing maar rechtstreeks vanuit de onderbuik zo op het bordje van de denkende mens. Die wil ik niet eens rechts of conservatief noemen.

 29. aqua

  Robert Jensen een enorme plofkop hij ziet er niet uit.

 30. Pakalu Papito

  Jensen een opiniemaker?

  WHAHAHAHAHhahahahahahahah :D

  Opiniemaker op het gebied van super size Mc menu’s ja, met z’n kiloknallerhoofd :D

 31. M

  @Peter 16:29

  Baudet
  * zette in het debat Juncker op één lijn met Hitler;
  * gebruikt woorden die vooral door fascisten worden gebruikt (“boreaal”);
  * heeft het over homeopathische verdunning van de Nederlandse bevolking;
  * gebruikt filmpjes van extreem rechtse en aantoonbaar antiesemitissche sites;
  * en begint zelfs over “Ich habe es gewusst” (het is zelfs het centrale thema van de huidige campagne!)
  En zo komt er elke week iets engs bij.

  En jjj vindt het raar dat Baudet soms in die hoek wordt neergezet?

  WakKer worden vriend!!!

 32. aammehoela

  Inderdaad M en vooral het feit dat hij twijfelt aan de schuld van Rusland t.a.v. de MH-17 crash. Schandalig. Je zag Rutte er echt van schrikken maar wellicht ook denken. Nu zullen die enkele die nog hun verstand hebben wellicht op de VVD stemmen.

 33. aammehoela

  Bij nader inzien M, vind ik toch niet dat je gelijk hebt. Sterker nog, je verdraait feiten, haalt zaken uit hun verband, en verzint of liegt er de rest bij.
  Ik klets ook graag uit mijn nek maar nu ben jij toch te ver gegaan.

 34. jhan

  Vrijheid van meningsuiting in de linkse kerk, verbazingwekkend!

  Gelukkig buitelen de moralisten alweer over elkaar om iedere uitspraak maximaal op te blazen tot ‘fascisme’, ‘seksisme’, ‘racisme’ en ‘gevaarlijk’ dus blijf ik genoeglijk bevestigd in mijn beeld van ‘progressieven’ als onverdraagzaamheid predikende, dictatoriale repressieve machtswellustelingen voor wie de feiten er niet toe doen. Zelfs hun eigen idealen (gelijkheid man/vrouw, beschermingen minderheden) doen er niet toe als er een politieke tegenstander ‘kaltgestelt’ moet worden. Dus meer Islam! want iedereen die daar tegen is is ‘extreem-rechts’, dus de inheemse bevolking gewoon laten uitsterven want het alternatief is ‘vrouwen terug achter het aanrecht’…wat een stel hypocriete verraders.

Televisienieuws



Mail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.