Zo kreeg Chazia het Notre Dame-nieuws te horen

Het BN’er-leed over de brand in de Notre Dame is het allergrootst bij Chazia Mourali. Zij is zo ongeveer aan de voet van de kathedraal verwekt en liep daar al over leeg toen de brandweer nog aan het blussen was. Gelukkig kon ze dinsdag uitgebreid haar verhaal doen in RTL Boulevard, 6 Inside, Shownieuws en Pauw. Waar was ze toen ze het nieuws tot zich kreeg? “Ik zat in de Matthäus-Passion in het Concertgebouw, dus dan ben je al een beetje shaky“, legde ze uit bij Pauw.

In de pauze keek Mourali op haar telefoon. “Ik zat op mijn telefoon tussen de eerste en tweede helft. Toen stuurde mijn dochter, die nooit een nieuwsbericht stuurt – het gaat hoogstens een keer over een rapportcijfer ofzo – ineens dat beeld. Toen zag ik Jasmijn met nieuws. En toen zag ik dat het echt waar is.

Mourali schrok zich helemaal dood. “De Notre Dame is zo een symbool van eeuwigheid. Uiteraard omdat het een kathedraal is, maar het bepaalt ook zo het idee dat je hebt van Parijs. Het is het hart van Parijs. Je denkt: dat zal er altijd zijn. Als je ineens voelt dat zo’n soort gebouw net zo kwetsbaar is als wij, dat het je wel raakt.”

Ze is heel erg blij dat de kathedraal weer wordt opgebouwd. “Het is een kathedraal die is opgebouwd om de grandeur van Parijs te laten zien.”

Lees ook: Notre Dame-ramp komt dichtbij voor Chazia Mourali (gisteren)

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen