Pauw en Nicolai hekelen BN’er-gedrag bij catastrofes

Geplaatst op wo 17 apr 2019 om 10:30

Jeroen Pauw en Ruben Nicolai ergeren aan het typische gedrag van BN’ers bij gebeurtenissen als rampen of overlijdens. Ze trekken het altijd enorm naar zich toe. Dat gaven ze dinsdagavond aan in respectievelijk Pauw en RTL Boulevard. Dankzij de Notre Dame-ramp kon bekend Nederland weer even lekker in de medeleven-stand schieten. “Ik vind altijd wel een beetje dat al die beroemdheden het dan zo naar zich toe trekken. Van: het is pas een drama als ik er zelf ook ben geweest“, aldus Nicolai.

Daar is zijn Boulevard-collega Marc van der Linden het volledig mee eens. “Juist gekozen woorden.

Pauw sprak later op de avond dezelfde ergernis uit. “Martijn Krabbé, ik denk dat jij van alle mensen hier aan tafel de bekendste bekende Nederlander bent. En bekende Nederlanders beginnen meestal te tweeten als er ergens in de wereld iets gebeurt om te zeggen hoe erg ze het allemaal vinden. Je kent het misschien ook wel.

Daarop stipte Krabbé aan dat hij zelf niets heeft getwitterd. Hij wees op de blunder van Rudolph van Veen, die een foto van zichzelf plaatste bij de Sacré-Cœur. Hij dacht dat dat de Notre Dame was. “Hij zal het niet slecht bedoeld hebben“, aldus Krabbé.

Overigens had Pauw dinsdag juist zo’n BN’er aan tafel zitten: Chazia Mourali mocht, net als bij RTL Boulevard, 6 Inside en Shownieuws, leeglopen over haar gevoelens bij de Notre Dame.

Foto: NPO, RTL
27 Reacties op “Pauw en Nicolai hekelen BN’er-gedrag bij catastrofes”


 1. critikast

  Die twee zijn nog schijnheiliger als de paus. Vooral die Nicolai doet niets anders dan slecht presenteren en mensen voor de gek houden, het hardste lachen om zijn eigen humor en wil ons constant laten zien en horen dat hij dom is , omdat hij nooit een fatsoenlijke opleiding heeft afgemaakt. Bovendien moeten mooie vrouwen zowel voor hem als voor Pauw erg oppassen, maar dit terzijde !

 2. Rubicon

  Die twee zijn minder schijnheilig als de paus. Vooral die Nicolai doet niets anders dan perfect presenteren en mensen voor in hun waarde laten, het hardste lachen om goede humor en wil ons constant laten zien en horen dat hij goed hij is , omdat hij een fatsoenlijke opleiding heeft afgemaakt. Bovendien moeten mooie vrouwen zowel voor hem als voor Pauw gecharmeerd zijn maar dit terzijde !

 3. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Jeroen Pauw en Ruben Nicolai zeggen hier wat Nederland denkt.
  We wachten op nog meer Bn-ers om dit onhebbelijke gedrag af te keuren. Dan is de cirkel weer rond. Had Georgina Verbaan niks over de Notre Dam te melden, die is toch ook altijd wel goed voor een potje drama?

 4. Boerin Bert

  Get a life. Ook niet-BN’ers vertellen te pas en te onpas hoe ze geraakt worden door de actualiteit. Het winnen van Ajax, het afbranden van de Notre Dame. Denken die BN’ers echt dat ze daar alleen in staan? En waarom denken niet-BN’ers dat BN’ers geen gevoelens of mening hebben?

 5. Boerin Bert

  Bij deze: ik heb genoten van Ajax gisteren en vond het nogal schokkend om de Notre Dame zo te zien branden. Mag het?

 6. K

  Gisteren bij Pauw, interview met Najib , heb wel respect voor hem dat hij er zo open was, véle bekende Nederlanders zitten aan die rotzooi, je kan het aan hen zien, en ontkennen in alle toonaarden.

 7. Sjaaks

  Boerin Bert Wed 17 Apr 2019 om 10:52
  Ik vond het heel erg dat de Notre Dame afbrandde. Ben er zelf geweest en heb heel lang op het plein gewacht en naar de gevel gekeken. Shockerend hoe dichtbij het komt.
  Jammer dat Ajax gewonnen heeft, nu moeten we nog langer dat voetbal gezeur aanhoren.

 8. Spy

  Wat Boerin Bertie zegt. En Pluk: doe niet alsof wat jij denkt gelijk is aan wat “Nederland” denkt. Mij kan het namelijk geen hol schelen als BN’ers geraakt worden door nieuws en dit laten merken. Dat doen kennissen en collega’s van mij ook, en anderen niet, net zoals niet alle BN’ers reageren. Wat is het verschil? Het kan mij trouwens ook geen hol schelen dat dat ding fikte. Maar als het anderen wel wat doet, dan mag dat, BN’er of onbekende.

 9. q8

  wat vind peter R ervan,
  en freek zal ook nog wel ff uit z”n holletje komen,
  en youp,
  en die oekraiense ,,,,,Koblenko

  t is jammer, maar er zijn kerken genoeg,
  en,,,,hele mooie,
  [maar ze hebben geen sponsers meer ]
  je hebt geen kerk nodig om je geloof te belijden.

 10. Bep

  Grappig, Martijn z’n vader Jeroen staat er juist om bekend dat hij bij elke dode beroemdheid deed of het z’n beste vriend was.Hahaha

 11. Bart

  In de week van de aanslag in Utrecht presenteerde Ruben Nicolai Boulevard. Een grote misser van RTL. Overigens wel eens over de bekende Nederlanders die als er iets gebeurd ht naar zich toe trekken. Het zijn vaak de zelfde bn’rs die dit doen. Als of ze boven het volk staan en het er pas echt doet als zij er iets over gezegd hebben. Het gebeurd soms ook op een andere manier zoals Ferry Doedens bij het plotselinge overlijden van Dave Mantel. Als woordvoerder in de media optreden en in allerlei media opduiken over zijn overlijden terwijl ze buiten vroegere collega’s geen vrienden van elkaar waren en elkaar na GTST nooit meer hebben gezien of gesproken.

 12. Sven L.

  Pauw stipt het aan, maar wel Mourali aan tafel hebben… sjongejongejonge.

 13. anonymous

  Wel raar dat Pauw dan net Chazia uitnodigt om er over te vertellen.

 14. Anouk

  Die walgelijke Fred van Leer moest ook weer iets posten hoor, ook zo’n labiele

 15. Kaaskijker

  Zo’n ik-weet-nog-dat-ik-er-was-tweet heb ik ook wel eens gedaan hoor. Puur menselijk gedrag een live gebeurtenis te relateren aan je eigen leven.

  Het wordt cheesy wanneer er opzichtig naar retweets en aandacht van media gezocht wordt. Handig van nieuwsvacuüm gebruik makend.

 16. StefanV

  Het is nog veel erger dan wat hier wordt omschreven. Het gaat niet alleen om rampen en catastrofes. Ook in allerlei andere kwesties, zoals politieke kwesties, vinden BN’ers hun mening belangrijker dan die van niet-bekende Nederlanders. Dat is vrij recent nog zichtbaar geweest bij het kinderpardon.

 17. Bas

  Is dat omdat hij alleen in de schijnwerpers wilt staan?

 18. Annie

  @StefanV
  Dus alleen ON-ers mogen hun mening verkondigen?

 19. Trudy

  Mourali kent 2 woordjes Frans en dan bekakt aan tafel gaan zitten bij Pauw mens maakt zichzelf onsterfelijk belachelijk de AT5 omroepster

 20. Geacynthia

  Ik vond het wel opvallend hoeveel aandacht Pauw aan Mourali schonk. Als je niet beter wist, zou je denken dat hij aan het flirten was of…

 21. Buurman

  @Trudy
  Wed 17 Apr 2019 om 12:01
  Ze heeft Frans gestudeerd aan de universiteit dus met die 2 woordjes zal het wel loslopen.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Chazia_Mourali

 22. Ronald

  Als er geen aandacht aan wordt geschonken, is het ook niet goed …..

 23. robb

  Bn’ers zijn volgens mij gewoon mensen met een prive leven dat niet anders is dan onbekende mensen, door de stres om bekend te blijven maken ze er vaker een zootje van.

 24. Umfufu

  Nicolai, wiens brood bestaat uit het presenteren van een programma over BN’ers, heeft kritiek op BN’ers ?

  Dat is best knap.

 25. X

  Inderdaad Ruben, daarom heb ik een hekel aan jouw BN-er gedrag, overjarige puber.

 26. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Pauw was aan het flirten.
  We hebben het zelf gezien.
  Zijn ze nog samen gespot?
  Anoniem? Iemand?

 27. Jordao

  Niet alleen BN’rs ook op Facebook etc laten mensen zien hoe ze zo ‘begaand’ zijn met steden in Europa of VS waar een groot drama is gebeurd, van kijk mij eens interessant doen….Maar grote hongersnood ergens op de wereld daar heeft men geen aandacht voor althans veel minder wat net zo of zelfs nog erger is…..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.