Wendy van Dijk heeft vrede met lagere cijfers bij SBS 6

Wendy van Dijk realiseert zich dat haar overstap naar SBS 6 ook veel lagere kijkcijfers met zich meebrengt. Ze moet haar verwachtingen bijstellen. Dat heeft de presentatrice gezegd in RTL Boulevard. Van Dijk was bij RTL 4 altijd gewend aan goud op prime time dankzij het enorme succes van The Voice, maar bij SBS 6 pakt ze straks bruin, de kleur van kijkcijferdiarree. “Niet alle programma’s lukken daar nu gelijk. Ben je daar nerveus over?“, vroeg verslaggever Aran Bade aan haar.

Van Dijk daarop: “Ehmm. Nou, dat weet ik niet zo. Zo maak ik de programma’s niet in ieder geval. Ik denk op het moment dat het op de buis komt, dat je dat wel even zal voelen. Je moet natuurlijk sowieso gaan bijstellen, want dat wat je hier bij RTL gewend bent – dat je vaak toch wel rond het miljoen scoort – zal zeker niet het geval zijn.”

Martijn Krabbé: “Nooit van tevoren zeggen, hè, dat het niet gaat lukken.”

Van Dijk: “Maar ook niet van tevoren zeggen dat je skyhigh gaat scoren.”

Bade vreest het ergste voor Van Dijk. “Het is een spannende tijd voor Wendy, want die gaat gespannen in de startblokken staat bij Talpa. Ze gaat Superkids doen met Johnny de Mol doen en Dance Dance Dance, maar de collega’s die haar voor zijn gegaan, Jandino en Gordon, die hebben nu 200 à 300 duizend kijkers. Ze is er best wel gespannen voor.”

 

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen