Robert ten Brink wil travestieshow op Nederlandse tv

Geplaatst op zo 28 apr 2019 om 9:45

Robert ten Brink heeft de smaak te pakken. Na zijn optreden als travestiet in De TV Kantine van zaterdagavond, wil hij nu een heel programma met travestieten gaan maken. Dat heeft hij gezegd tegen RTL Boulevard. De TV Kantine had een parodie op het Amerikaanse RuPaul’s Drag Race en dat programma zou Ten Brink graag naar Nederland halen. “Dat is een format dat wereldwijd alle records breekt. Ik zou het persoonlijk eigenlijk best leuk vinden om het in Nederland ook te gaan doen bij RTL.”

Ten Brink heeft al ervaring met travestie-tv. “Ik heb natuurlijk ooit zelf De Travestie Show gedaan en nu komt dat gevoel weer een beetje terug. Dat was een fantastische tijd.”

Hij vond het heel leuk om zelf even drag te gaan. “Ik werd gebeld door Carlo en Herald of ik het leuk vond om in travestie te gaan. Ik hoefde niet lang na te denken. Ik zie er zo monsterlijk uit. Als je mij in een donkere steeg tegen zou komen in die vermomming, dan loop je hard weg.”

Zijn gezin heeft er geen moeite mee. “Ik heb natuurlijk meteen foto’s gestuurd en iedereen lag blauw over tafel bij mij thuis, dus dat zat wel goed.”

Foto: RTL
38 Reacties op “Robert ten Brink wil travestieshow op Nederlandse tv”


 1. Dartsfan

  Alsjeblieft niet!

 2. Wim

  Dit moet je toch niet willen.

 3. Jet Kroket

  Ja, maar absoluut niet met Robert ten Brink. (En nee, ook niet met Gordon.)

 4. Shaniquilia vd Put

  De sick minds van de huidige generaties zullen niet rusten tot ze de hele westerse wereld naar de verdoemenis hebben geholpen. En wij staan erbij en kijken ernaar.

 5. Bramderammer

  This world is fucked!!!

 6. Tv junkie xl

  Oh wat toevallig want er lopen al maanden castings voor dragqueens via Blue Circle voor zo’n programma dus misschien niet geheel toevallig dat hij dit zegt…..

 7. ome H

  ‘Gadver

 8. Curryworst

  Als René van der Gijp met een pruik op aan de VI desk zit dan is de wereld te klein. En nu willen ze het BN’er volk optuigen als vrouw
  Tr@vestieshows en dragqueens is passé. Was misschien leuk in de jaren 90 in de IT en Roxy maar toen kwam AI DS en gingen ze allemaal d0od.

 9. Shaniquilia vd Put

  @Curry Destijds was het voor het grote publiek vermakelijk om dergelijke overdreven figuren te zien blinken. Anno 2019 zijn genderfluidity en alle andere gender- en saksafwijkingen de norm geworden in medialand en wordt het aan iedereen opgedrongen. Dan heeft het grote publiek geen behoefte meer om het op televisie in een aparte show te zien.

 10. erfgooier

  Wordt helemaal niks!!!

 11. Bramderammer

  This world is FUCKED!!

 12. Pim

  Meteen duidelijk dat alle commentaar niet van tv makers komen. Kijk eens naar de cijfers van de tv kantine van gister en de lyrische reacties op twitter. Kijk es buiten je eigen hokje.

 13. Baron

  Jaa doen! Draagt bij aan de teloorgang van de NPO! Doen!

 14. aqua

  Walgelijk e vertoning.

 15. bus

  geef mij maar Snip en Snap. kon je nog om lachen

 16. Paolo

  Hoe veel verder kunnen we nog zinken???

 17. robb

  Dan zeker weer met bn’ers .

 18. M00i

  @Curryworst lekker opgelet bij geschiedenis. Je tijdlijn klopt niet helemaal.

 19. Max

  Die nieuwe baas van RTL heeft vast nog wel wat travestieten in zijn netwerk rondlopen…….

 20. René

  Tv kantine is zoooo amateuristisch. Tussen de schuifdeuren schooltoneel. En dat op prima time. Stop ermee!!! Allan Clarke wat overigens we top!

 21. Mick

  De TV-Kantine was gisteren niet om aan te zien. Normaal gesproken vind ik het altijd geweldig (al kan Irene die stemmen gewoon niet, het blijft altijd Irene), die travestieshow was vreselijk slecht. Paleis voor een P(r)ikkie en Business Class waren echter spot-on.

 22. Hillie uit Klazienaveen

  Ten Brink en de jaren 70 cultuur. Misschien bij ONS

 23. triest

  wat een treurnis die TV Kantine. dit was echt jaren 80 televise. TE lang TE flauw
  dat daar serieus nog 1 milj mensen naar blijven kijken dat is echt bewonderenswaardig, zullen wel de aller aller aller laagst opgeleiden zijn.

 24. aammehoela

  Wat een treurnis weer vanuit de gordelgracht. Neen, alleen in Amsterdam vinden ze dit leuk, het overgrote deel van Nederland wil deze onzin niet. Dat emancipatie gedoe van al die niet-hetero’s, we zijn er klaar mee. Denk nog steeds aan die homo die zich ook kapot ergert aan dit soort types. Dat noemt hij als een van de redenen waarom ze in Amsterdam niet meer hand in hand kunnen lopen.

 25. pen

  Vindt dit niet leuk, ken ook helemaal niemand die dit leuk vindt. . Vraag me af wie dit eigenlijk WEL leuk vindt. Is dit bedoeld voor homo’s? Bepalen die dan wat op tv moet voor iedereen, terwijl het alleen interessant is voor hun niche clubje ? Dit is ziek !

 26. Eau van Bef en Doorns

  De laatste stuiptrekkingen van een presentator die z’n beste tijd al jaren gelden heeft gehad….

 27. Eau van Bef en Doorns

  geleden

 28. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Superleuk voor Robert ten Brink dat z’n thuisfront het grappig vind als hij als Gijp bekleed op de platte plaat verschijnt. Het is niet zo dat wij ernaar gaan kijken.
  Freakshows genoeg tegenwoordig, en voor het betere griezelen hebben we Pâtsy de Pâtsy nog met ‘r opgeblazen kop, dus we laten deze keer eventjes verstek gaan. Volgende keer beter. Next!

 29. Cees

  Die zg. topkok de Blijker is ook de schaamte voorbij zeg.

 30. Dwight Power

  Als ik het mij goed herinner was dat een redelijk leuk programma in de jaren negentig.

 31. roevka

  Ze weten van gekkigheid niet meer wat ze moeten die nep BN-ers. Het is geen wonder dat de jeugd die achterhaalde programma’s op tv niet wil kijken. Daarbij vindt de #MSM dit perfect. Via de ouderwetse tv programmering kunnen ze je nauwelijks op maat gemaakte reclame door de strot drukken.

 32. René A

  Als er bij VI een grap word gemaakt staat oa Peter vd Vorst vooraan te blèren en nu DIT op tv gooien?? Wil RTL net zo’n bagger zender worden als SBS?
  Ze zijn al goed op weg. Mijn tv staat steeds vaker op UIT.

 33. Marc E. Putto

  Is er al geweest zo’n show in de jaren negentig vorige eeuw (toen het taboe net wat doorbroken was) maar dat weet geen hond meer denk ik.

 34. west

  MEVROUW DOLMAM , DAME ETNA gingen iedereen voor met hun gedurfde creatie
  ook Koot en Bie dus eigenlijk is dit niets bijzonders

  Maar het wat leuk, en dit is niet leuk

 35. Thierry

  Ik wil dit NIET. Dit past niet in ons boreale gedachtengoed. Ik ga er dan ook alles aan doen om dit tegen te houden!

 36. Annoniemus

  De ooit zo aardige Robert Ten Brink blijkt nu toch ook een perverse kant te hebben , bah !!!!#goorlap

 37. Arno

  Hij HAATTE de travestieten van de Travestieshow die hij presenteerde in de jaren 90. En nu omarmt hij ze kennelijk weer… bedenkelijke omzwaai

 38. T

  RuPauls Drag Race is echt echt echt één van de beste shows van de afgelopen tijd. Emmy na emmy winnen ze. Dat de ondertitelde variant nog niet nog niet op de Nederlandse televisie te zien is, is mij een raadsel. Wellicht wat voor BNN of desnoods 6.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.