Vrouwen zonder make-up in nieuwe datingshow NPO

Het genre datingshows wordt steeds extremer. De NPO komt nu met een nieuwe show waarin vrouwen gaan daten zónder make-up op hun gezicht. Het gaat om Pretty & Single, een titel van KRO-NCRV. “Het programma draait om zes single vrouwen die er prachtig uit zien, maar nog steeds single zijn. Ze zijn elke minuut van de dag met hun uiterlijk bezig, om er zo goed mogelijk uit te zien en imperfecties te verbergen. Heeft hun perfecte uiterlijk ze onbenaderbaar gemaakt?

In Pretty en Single geven deze vrouwen zich letterlijk bloot en gaan op date zonder make-up. “De gedachte aan het daten zonder make-up maakt ze kwetsbaar en onzeker, maar ook nieuwsgierig; hoe reageren de mannen als ze hun naakte, ware gezicht laten zien?

In elke aflevering staat één vrouw met haar eigen levensverhaal centraal. Gesupporterd door de andere vrouwen en presentatrice Nienke Plas aan haar zijde gaat ze het avontuur aan. “Ze gaat al haar make-up verwijderen, waarna vijf spannende speeddates volgen.”

Nienke Plas: “Het is belangrijk om niet alleen de vrouwen in dit programma maar ook de rest van Nederland in te laten zien dat schoonheid tussen je oren zit. Onze kijk naar de wereld en naar jezelf is veelal hoe je je voelt op bepaalde momenten.”

Omroepbaas Jochem de Jong: “Wij willen met onze programma’s bijzondere verhalen vertellen. Pretty & Single vertelt het verhaal van vrouwen die zich laten zien zoals ze zijn en zich kwetsbaar durven opstellen. Het zal herkenbaar zijn voor meer vrouwen en hen raken, daar ben ik van overtuigd.”

Pretty & Single gaat op dinsdag 30 april om 21.15 uur in première op NPO 3.

Foto: KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen