Victor Reinier hoopt dat NPO Flikken mooi einde gunt

Victor Reinier hoopt dat de NPO zijn serie Flikken Maastricht een mooi einde gunt als het zo ver is. Hij wil het ruim van tevoren weten als er geen nieuw seizoen komt. Dat zegt de acteur in het AD. Reinier begint binnenkort weer met de opnames. “In augustus beginnen we met opnames voor het nieuwe seizoen van Flikken, het veertiende alweer. Ik hoop dat we nog een paar jaar door kunnen, maar als dit het laatste seizoen wordt, zou ik dat eigenlijk ook willen weten van de omroepbazen.

De acteur eist een waardig einde van de NPO-bobo’s. “Als het zover is, wil ik zeker weten dat we een bijzonder einde kunnen maken aan de serie.”

Dat kan niet als het ontslagbericht na de laatste opnames komen, aldus Reinier. “Het lijkt me vreselijk een ‘normaal’ seizoen te maken, met een cliffhanger, en dat we later horen dat dit het einde was. Dat wil ik echt niet.

Naast Flikken is Reinier vooral druk op het toneel. “Ik zie daar gelukkig ook jonge jongens en meisjes, van wie sommigen voor het eerst naar toneel komen. Dat doen ze omdat ze mij kennen van Flikken Maastricht.”

Vaak komen ze met fangroepen van Flikken, die op sociale media bestaan. Reizen ze soms wel twee uur voor, om met elkaar naar het theater te kunnen. Dat we kennelijk in staat zijn mensen bij de televisie weg te trekken en kennis te laten maken met een andere vorm van verhaalvertelling, vind ik een verrijking voor mijn vak.”

Het AD-interview met Victor Reinier kunt u lezen op de website van het AD.

Foto: Avrotros

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen