Albert Verlinde begrijpt ontslag Renate Gerschtanowitz

Albert Verlinde heeft er alle begrip voor dat Renate Gerschtanowitz haar contract bij SBS 6 heeft verbroken door ontslag te nemen bij de zender. Dat heeft hij maandagavond gezegd in 6 Inside. Gerschtanowitz, wier man Winston ook voor de zender van John de Mol werkt, maakte maandag bekend dat ze haar ontslag heeft ingediend bij de zender en na ruim zes jaar vertrekt als presentatrice van Shownieuws. En dat terwijl ze in januari nog een nieuw eenjarig contract tekende. 

Ze moet er lekker voor gaan, aldus Verlinde. “Ze heeft een hartstikke leuk huwelijk met Winston en twee hartstikke leuke kinderen. Misschien is het ook wel even lekker om te denken: ik zit eens avonden thuis om daar eens rustig na te denken over wat ik ga doen.”

Er zijn wel meer sterren die hebben gedaan wat Gerschtanowitz nu doet. Zo gaf Jochem van Gelder zijn vaste, vertrouwde klus Praatjesmakers op, maar daarna ging zijn tv-carrière snel bergafwaarts.

Toch denkt Verlinde dat het goed komt met Gerschtanowitz. “Ik denk dat ze gelijk heeft. Als je nooit eens even een punt zet en zegt: ‘Ik ben beschikbaar en kijk even wat er op me af komt’, dan komt er ook niets nieuws.”

Ik denk dat het goed is dat ze nu zoiets heeft van: ik ga gewoon eens even zitten wachten wat er vanuit mezelf of anderen naar me toe komt.”

Lees ook: Renate Gerschtanowitz neemt ontslag bij SBS 6 (1 april)

Foto: SBS, William Rutten

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen