Thomas Acda: ‘Dit Was Het Nieuws heel lucratief’

Thomas Acda heeft in zijn jaren als teamcaptain bij Dit Was Het Nieuws heel erg goed gecasht. Hij liep behoorlijk binnen. Dat zegt de komediant in gesprek met Noisey. Acda wil geen bedragen noemen, maar wil wel kwijt dat zijn salariëring dik in orde was. De TROS en later RTL hebben hem vorstelijk betaald. Gevraagd naar zijn meest lucratieve hossel naast muziek, antwoordt hij: “Dit Was Het Nieuws, denk ik. Jij wil weer bedragen horen zeker? Werk jij voor het Financieel Dagblad?

Hij noemt uiteindelijk geen bedragen. “Dit Was Het Nieuws verdiende erg goed. Zo goed dat ik nooit heb hoeven vragen wat de anderen verdienden. Dat is de positie waar je in moet zitten.

Wel denkt Acda dat de Belastingdienst het hartstikke leuk vond. “De kans is groot dat ik dat nieuwe gebouw waar zij in werken hoogstpersoonlijk heb betaald.

Acda geniet van zijn rijkdom en afbetaald vastgoed. “Alsnog geef ik veel geld uit aan belachelijke dingen. Alhoewel, nu niet meer, want ik heb alles al.”

In een vliegtuig zag ik een keer iemand met een laptop die je kon ombouwen tot een iPad. Dat moet ik ook hebben, dacht ik. Bleek dat ik er al eentje had.”

Het interview met Thomas Acda kunt u lezen bij Noisey.

Foto: AVROTROS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen