Robert Jensen vindt Peter R. de Vries extreemlinks

Robert Jensen vindt dat Peter R. de Vries extreemlinks is. Het heeft geen zin meer om hem uit te nodigen in zijn talkshow. Dat heeft de RTL 5-presentator gezegd in zijn programma. De Vries is dit jaar al twee keer te gast geweest bij Jensen, maar de presentator heeft het idee dat de misdaadjournalist niet voor rede vatbaar is. “Ik heb geleerd dat het eigenlijk geen zin heeft om extreemlinkse mensen uit te nodigen om een open en eerlijk gesprek mee te voeren“, aldus de talkshowhost.

Hij vervolgt: “Ik had bijvoorbeeld Peter R. de Vries uitgenodigd en ik dacht: we hebben een open gesprek, jij denkt er anders over dan ik en we gaan goed uit elkaar. Het was vriendelijk, het was leuk. Zo denk ik dan.”

Jensen werd echter verrast door De Vries. “Dan word je gewoon twee weken erna door diezelfde Peter R. de Vries in verband gebracht met de Tweede-Wereldoorlog-naziterm ‘volksempfinden’. Dat vindt hij dus wat wij hier aan het doen zijn. Wat dat betreft is er met deze gasten dus niet redelijk meer te praten.

De presentator wordt moe van extreemlinkse mensen. “Als je een programma doet als dit merk je dat je al heel snel door bepaalde groepen in een hoek wordt gedouwd van: het is gevaarlijk, terwijl het natuurlijk gewoon gezond verstand is. Kijk bijvoorbeeld hoe Arjen Lubach dat bij mij deed.

Lees ook: Peter R. de Vries brengt Jensen in verband met nazi’s (februari)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen