Teun Föhn uit URK! vindt zichzelf geen Roy Donders

Geplaatst op Tue 09 Apr 2019 om 15:30

Teun Kapitein, die als kapper Teun Föhn furore maakt in de realityserie URK! op SBS 6, vindt zichzelf niet vergelijkbaar met Roy Donders. Dat laat hij vandaag weten in De Telegraaf. De 47-jarige Teun Föhn wordt door kijkers al vergeleken met de 28-jarige Brabander, maar zelf vindt hij die vergelijking mank gaan. “Roy is negentien jaar jonger en bovendien ben ik een stuk verder dan hij. Ik waardeer hem wel, want Roy is een harde werker en pakt alles aan, net zoals ik dat doe“, zo vertelt hij.

Föhn boekt succes met zijn kapsalon Adija. Volgens hem komen ze uit het hele land naar hem toe. “Ja, daar ben ik wel trots op. Ik vind het leuk om van het haar van de klant iets moois, maar vooral iets bijzonders te maken.”

Knipt hij ook BN’ers? “Ik heb in Amsterdam en ’t Gooi gewerkt, waardoor ik vaak in aanraking kwam met BN’ers. Ik vind het niet chic om te vertellen wie dat zijn, maar Anita Witzier en Marijke Helwegen had ik regelmatig in mijn stoel.

Volgens sommige kijkers is Föhn homo. Klopt dat? “Ik heb tot mijn 29e mee gewacht om uit de kast te komen. Op school had iedereen het eigenlijk al snel door, maar ik gaf het niet toe.

Leuk om homo te zijn in Urk. “Als iemand mij wilde kwetsen, dan ging ik op de vuist. Dat kon ik wel aan.

Het Telegraaf-interview met Teun Föhn kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS
13 Reacties op “Teun Föhn uit URK! vindt zichzelf geen Roy Donders”


 1. Curryworst

  Kom je uit het vissersdorp Urk, heet je heel toepasselijk Kapitein maar ben je dameskapper.

 2. mark2

  zeer sympathieke man! hij maakt het programma leuk. het is sowieso een grappig programma

 3. Leo

  Niet chic maar toch doen aan name dropping

 4. Bhgf

  Prachtig

  Nog zon verwijfd overdreven gerard joling type

  Zijn er inmiddels al niet genoeg homos op tv te zien ?

 5. Bosma. Martin

  Duidelijk verwijfd.

 6. west

  oooooh moet je nu toch eens lezen gad ver de gadverdamme !!!

  WOONT U IN AMSTERDAM? moet u nog eten buiten de deur ?? Ga niet naar een restaurant in Amsterdam het wemelt er van de muizen en ratten door smerige keukens Dus een goede raad EET GEZELLIG THUIS JE FRIET MET KARBONAAT

 7. Iemand

  @Leo

  Inderdaad. Zo’n opmerking is voor mij voldoende om een indruk te krijgen van zo’n persoon. Eerst zeggen dat het niet chic is om namen te noemen en meteen erna doe je het toch. Zijn de genoemde BN’ers soms minder in zijn ogen? Nepfiguur dat interessant wil doen, meer kan ik er niet van maken.

 8. weethetbeter

  Teun is leuker dan Roy ,Teun geeft de serie iets aparts ,leuk om naar te kijken !!

 9. Wo!lter

  @Leo Iemand: Als je had gekeken had je gezien dat Marijke ook in het programma kwam als goede vriendin, dus natuurlijk mag hij haar noemen. Ongetwijfeld zal Teun zeker weten dat Anita het ook niet erg vindt genoemd te worden. Van wie hij dat niet zeker weet, die noemt hij niet.

 10. oijoepio

  Urk! is tegen alle verwachtingen in een enorm leuk programma.

 11. Annoniemus

  Prachtig gemaakte TV , je waant je meteen vijftig jaar terug in de tijd !

 12. Sven L.

  URK! ádemt SBS. Goede voice-over gekozen. Geeft het toch net ff iets meer pit en humor.

 13. Paolo

  He’s scairy!!. Tot 29 jaar gewacht met de bewuste kast? Zelden was iets zo duidelijk! Tv zonder toegevoegde waarde.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.