Teun Föhn uit URK! vindt zichzelf geen Roy Donders

Teun Kapitein, die als kapper Teun Föhn furore maakt in de realityserie URK! op SBS 6, vindt zichzelf niet vergelijkbaar met Roy Donders. Dat laat hij vandaag weten in De Telegraaf. De 47-jarige Teun Föhn wordt door kijkers al vergeleken met de 28-jarige Brabander, maar zelf vindt hij die vergelijking mank gaan. “Roy is negentien jaar jonger en bovendien ben ik een stuk verder dan hij. Ik waardeer hem wel, want Roy is een harde werker en pakt alles aan, net zoals ik dat doe“, zo vertelt hij.

Föhn boekt succes met zijn kapsalon Adija. Volgens hem komen ze uit het hele land naar hem toe. “Ja, daar ben ik wel trots op. Ik vind het leuk om van het haar van de klant iets moois, maar vooral iets bijzonders te maken.”

Knipt hij ook BN’ers? “Ik heb in Amsterdam en ’t Gooi gewerkt, waardoor ik vaak in aanraking kwam met BN’ers. Ik vind het niet chic om te vertellen wie dat zijn, maar Anita Witzier en Marijke Helwegen had ik regelmatig in mijn stoel.

Volgens sommige kijkers is Föhn homo. Klopt dat? “Ik heb tot mijn 29e mee gewacht om uit de kast te komen. Op school had iedereen het eigenlijk al snel door, maar ik gaf het niet toe.

Leuk om homo te zijn in Urk. “Als iemand mij wilde kwetsen, dan ging ik op de vuist. Dat kon ik wel aan.

Het Telegraaf-interview met Teun Föhn kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen