Telegraaf zet vraagtekens bij tv-exit Jensen

De Telegraaf denkt dat Robert Jensen niet van de buis is gehaald vanwege lage kijkcijfers, maar vanwege een rancuneuze RTL-baas: Peter van der Vorst. Dat laat Telegraaf-journalist Rob Goossens, bekend als insider in 6 Inside, blijken in de krant. Jensen had kijkcijfers die even slecht waren als die van 6 Inside, dus het programma krijgt geen vervolg. Goossens heeft rondgekeken op Twitter en komt tot een andere conclusie: “Velen vermoeden dat Peter van der Vorst daar een rol in heeft gespeeld.

Goossens heeft met Harry Mens gebeld en hij denkt er hetzelfde over. “Ik heb begrepen dat Jensen en Van der Vorst niet goed met elkaar door één deur konden. Deze week las ik een groot artikel over de macht van zendermanagers en daar maak ik me toch zorgen over.

Maar iedereen ziet toch dat de kijkcijfers van Jensen gewoon vreselijk slecht waren? Die kloppen niet, zegt Mens. “Ik heb bijvoorbeeld nog nooit iemand gesproken in mijn doelgroep die zo’n kijkcijferkastje had, en ik denk dat dat voor Robert Jensen ook geldt“, aldus de presentator, die denkt dat Jensen eigenlijk 200 tot 300 duizend kijkers had.

Al met al vindt Goossens het erg jammer. “Met het afscheid van Jensen verdwijnt een uniek geluid van de Nederlandse televisie.

Het Telegraaf-artikel ‘Vraagtekens bij exit Robert Jensen: Tegenvallende kijkcijfers of rancuneuze RTL-baas?’ kunt u lezen op de Telegraaf-site.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen