ONM-acteurs willen geld zien voor NPO-herhalingen

Geplaatst op do 25 apr 2019 om 15:30

De acteurs van Onderweg Naar Morgen ruiken geld nu de NPO heeft aangekondigd dat ze de soapserie gaat herhalen op internet en het themakanaal NPO 1 Extra. Dat bleek woensdag in de uitzending van 6 Inside. ONM’ers Katarina Justić en Pamela Teves zijn direct naar de camera van SBS gehold om te roepen dat ze van niets weten. “Ik vind het gek. Het is net bekend, dus wie weet zouden ze het nog wel doen of ligt er ineens een heel dikke envelop bij de brievenbus“, aldus Justić.

Justić hoopt minstens dat er door de herhalingen animo ontstaat voor een nieuw seizoen. “Ze mogen me bellen en zeggen: ‘Er komt een nieuwe reeks met dezelfde cast in 2019.’ Graag!

Ze denkt dat ONM prima past bij de tegenwoordige tijd. “Door alle jaren heen speelden de schrijvers vooral toe op wat er gaande was in de maatschappij. Ze hielden zich wel aan de actualiteit, ook al bleef het natuurlijk een soap.

Pamela Teves had dit ook niet verwacht. “Een totale verrassing. Ik ben een beetje verbaasd dat ze de cast niet even een mailtje sturen. Dat is toch een moeite van niks, zou je zeggen.”

Ze baalt nog altijd dat ONM van de buis is verdwenen. “We kregen ineens te horen dat de netmanager in zijn eeuwige wijsheid had besloten om er een punt achter te zetten. Niemand heeft dat ooit begrepen.”

Teves wil tevens een nieuw seizoen van ONM. “Ik had natuurlijk zo’n leuke rol. Die zou ik zo weer oppakken. Alle acteurs zijn er nog. We zouden zo kunnen starten.”

Lees ook: NPO haalt ONM van stal: elke dag om 19.30 uur (dinsdag)

Foto: SBS
55 Reacties op “ONM-acteurs willen geld zien voor NPO-herhalingen”


 1. Steven

  ONM > GTST.

 2. Rik

  Kom op SBS/John!! We willen Onderweg naar morgen!!

 3. Rik

  Heel graag een nieuwe Onderweg naar morgen John de Mol/SBS6

 4. Suomynona

  “ONM’ers Katarina Justić en Pamela Teves zijn direct naar de camera van SBS gehold”

  Denk eerder dat dat andersom is geweest, maar goed.

 5. Curryworst

  In bovenstaand stukje lees ik nergens dat ze geld willen zien voor de herhalingen.
  Titel klopt dus niet.

 6. Kaaskijker

  Nee. Acteurs hebben geen recht op de royalties van herhaalde series. Tenzij ze dat in hun contract hadden staan. Dan zou de cast van Friends nu nog steeds binnen lopen.

 7. Erik

  Hoezo geld zien? De cast zijn pionnetjes en hebben hun plicht gedaan. Als er iemand geld moet krijgen dan is het de producent maar niet de acteurs, dat zijn slechts ‘werknemers’.

 8. Anouk

  Komt nooit nooit een nieuwe reeks, de kijkcijfers van GTST lopen dramatisch terug, dan komt er zeker geen nieuw vervolg van een slechtlopende serie, met b acteurs terug op de buis, dag domme serie

 9. Ron

  Natuurlijk hebben ze een punt. Maar in de tijd dat Onderweg naar Morgen toen nog op NPO Best werd herhaald hoorde ik ze ook niet…part of the deal. En zo zijn er nog wel meer voorbeelden van herhalingen waar acteurs niet voor betaald worden.

 10. Ron

  @Anouk: jij hoeft ook niet te kijken hoor…

 11. Anouk

  @Ron: jij hoeft ook niet te leven hoor. Niemand zal jou missen.

 12. duh..

  Wat is opeens die hype met ONM? Was een slap aftreksel van GTST

 13. Ron

  @Anouk: chique.

 14. Richie

  Je verdiend genoeg, dus geld zien van de herhalingen die betaald moet worden, heeft geen enkele zin. Geldwolven

 15. tim

  Een serie die van de buis is gehaald door lage kijkcijfers is opeens een media hype?

 16. Dwight Power

  Die wenkbrauwen en lippenstift…
  Die vrouw ziet er uit als een karikatuur.

 17. Maarten

  Zij lijkt wel heel veel op victoria koblenko. Heeft mediacourant een verkeerde foto geplaatst?

 18. west

  SBS 6 komt met eigen SOAP genaamd RAMPENPLAN
  Een soap wat zich afspeelt achter de schermen van een tv bedrijf en hoe een tv zender moet overleven
  In het kort gaat de soap ook over de mannen en vrouwen en gezinnen die in deze rare tv wereld werken , DE CAST IS NOG NIET BEKENT MAAR JOHN EN LINDA SPELEN EEN BELANGRIJKE ROL , en…….zelf bedacht !!

 19. kookie

  @tim het is geen media hype. Het is een typisch geval van een redactielid van MC die dit op de site gooit, vervolgens komt het op de browser van het mediawereldje (want gut oh gut wat zijn we druk met zn allen) en gaan we lopen BLATEN.Mien uit Assen vind dit geen nieuws.

 20. Laurens

  Het zou prima kunnen op de plek als Utopia stopt. Dat haalt ook niet meer de kijkcijfers die het een jaar geleden nog wel haalde. Iedereen is er op uitgekeken.

 21. n

  Die van Flodder hebben onlangs wel geld gehad.

 22. Ron

  Utopia scoort nog uitstekend in de doelgroep en is het best bekeken programma van de vooravond van 6. Het zijn de programma’s er om heen die niet scoren en daar heeft Utopia min of meer ook last van.

 23. Paolo

  ONM, van de plank halen is sowieso dom idee en een vervolg geeft aan dat we de weg kwijt zijn.
  Maar desalniettemin (NPO denkt , goedkope vulling van tijd) geef ik de acteurs gelijk.
  Op foto’s en alles zit copyright, dus ook hier moet vergoeding tegenover staa. Ook als NPO destijds de productiekosten heeft gedragen. Betalen Pannenkoek!

 24. Ron

  ONM hoeft ook niet persé terug te komen in een nieuwe variant. Ze hebben nog zat seizoenen op de plank om her uitgezonden te laten worden. Kom er gewoon uit met de rechten, de ene helft die ooit uitgezonden is bij Yorin en dus commercieel is dan te zien bij Videoland en de andere helft bij de NPO 1 Extra en NPO Start Plus on demand. Zo moeilijk is het niet.

 25. Laurens

  @ Ron;
  Utopia met nog geen 7% marktaandeel is echt niet meer zo goed als dat het was. Met een soap om 19.30 uur kunnen ze makkelijk het dubbele aandeel behalen. Zeker als ze het groots aanpakken, zoals ze met Utopia 1 ook gedaan hebben.
  Een aantal acteurs van vroeger, zoals Pamela Teves al Betina.
  Verder gaan in de tijd dat er nog twee families waren, Wertheimer en Cauwenberg.
  Niet in de fout stappen dat er net als bij GTST veel jong grut in moet komen. Dat is de reden waarom ONM destijds is geschrapt. Het werd een Spangas 2.0

 26. Ron

  @Laurens: ain’t gonna happen. Utopia scoort inderdaad niet meer zo goed als het was. Maar dat heeft ook met de tijd te maken, er wordt ook veel terug gekeken. Bij uitgesteld kijken halen ze gewoon een relevant marktaandeel, en elke avond ruim 8% marktaandeel waarbij de programma’s er voor nog niet eens de helft halen…Zou dom zijn om hier mee te stoppen want een nieuwe soap moet dat dan ook nog maar eens gaan halen. Nee, daar heb ik geen fiducie in….

 27. Bas

  Utopia is nog steeds een begrip op 6 en al jaren lang een belangrijke peiler in de vooravond van SBS 6. Dat is ook de soap van deze zender, wat GTST voor RTL 4 is. Nee als er een nieuwe soap zal komen zal het bij de NPO zijn. Dat was ook het gerucht toch dat die er mee zouden komen?

 28. Laurens

  Zo goed is Utopia niet meer, die 8% gaan ze zeker in de komende maanden niet meer halen. Utopia is uitgebloeid, kijkers haken mondjesmaat verder af. Na de vernieuwing is Utopia echt geen peiler meer te noemen. Tja, mocht je het vergelijken met 6Inside, dan wel. HvNL om 19.00 uur trekt nagenoeg het zelfde aandeel.

  Om Utopia weg te halen is inderdaad nu nog zonde, wellicht dat dit op termijn gebeurt. Maar een soap toevoegen aan het 19.30 slot zou niet verkeerd zijn voor sbs6. Vervolgens een half uur Utopia, lang genoeg.

 29. Bart

  @Ron Een nieuwe (of remake/spin off van een oude) familie soap zou het best goed doen bij SBS6 om 19.30 maar daarvoor Utopia. Ik zou eerder kiezen voor een nieuwe soap of een remake (2.0) versie van Spijkerhoek dan voor ONM omdat BNN die soap in de laatste jaren eigenlijk helemaal verpest heeft.

 30. Bart

  @Bas Die nieuwe soap bij de NPO wordt deze zomer een dagelijkse drama serie die 5 weken te zien zal zijn om 19.00u. Weer een domme zet van Frans Klein door in de zomer met zoiets te komen en zonde van het geld. Zeker omdat Frans midden in het seizoen durft te komen met herhalingen van Flikken Maastricht, Ik Vertrek en Droomhuis gezocht. Nog wel op primetime 20.30u. Echt belachelijk!

 31. Laurens

  Utopia is echt niet meer de peiler die het één a twee jaar geleden was. Ja, het doet het beter dan de programma’s er omheen, maar heeft dat niet te maken met de inhoud van bijvoorbeeld 6 Inside?
  Je hebt gelijk, Utopia wegdoen zou voor nu wellicht zonde zijn, maar het toevoegen van een soap (en ik vermoed dat ONM daarin de meeste kans van slagen heeft door de buzz die ze kunnen generen vooraf) doet veel voor je zender.
  Kijk naar Lotte op Tien, dat scoorde ook helemaal niet verkeerd op een zender die in zwaar weer verkeerde.

 32. Linde

  @Erik de cast van Friends krijgen jaarlijks zo’n 10 miljoen (per persoon) voor de herhalingen.

 33. Ron

  @Bart: Utopia moet je niet verplaatsen voor een (andere) soap. Dat moet gewoon tussen 19.30 uur en 20.30 uur te zien blijven. Je zou het wel kunnen inkorten en weer terug brengen na een halfuur, daarvoor zou dan een soap kunnen.

 34. Danny

  Omdat ze.een nieuwe onderweg naar morgen willen is John ineens wel weer goed. Maar de rest aflopen zeiken. Die man kan niets goed doen. SBS 100% een Nederlands bedrijf met RTL breng je de winsten zo naar het buitenland.

 35. Carrie

  Dit is in heel veel landen gewoon standaard. Dat acteurs blijven royalty’s krijgen, is heel normaal, behalve in Nederland uitknijpland.

  @Richie
  Verdiep je eerst eens in wat de gemiddelde acteur verdient voordat je uit je nek kletst.

 36. Bart

  @Ron Onzin

  18.30 Wat eten we?
  18.00 Nieuws en Hart van Nederland
  18.30 Shownieuws
  19.00 Utopia
  19.30 Een nieuwe soap
  20.00 Deal or no Deal of Show me the money

  Gaat prima werken als ze zo de vooravond doen

 37. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Onderweg Naar Morgen…
  Lekker liedje is dat. Meestal het signaal om weg te zappen vóór het gewauwel begin maar we gunnen iedereen z’n pretje en de acteurs hun zuurverdiende royalties. Iedereen rijk, iedereen blij..

 38. west

  BCarrie bij gtst verdienen ze het miniumloon , althans dat heb ik van een betrouwbare bron , rijk worden ze er niet van in Nederland , maar het geeft wel veel publiciteit en daar kunnen zre later weer profijt van hebben

 39. Annie

  @west
  Dat is dus hetzelfde bedrag als jouw Wajong.

 40. Flexi

  West wajong?? West heeft de Amerikaanse burgeroorlog nog meegemaakt en de Franse revolutie. Hij liep in de voorste geleden van de keizerlijke infanterie in Rusland.

 41. Annie

  @Flexi
  West heeft al 40 jaar een arbeidsbeperking, dus Wajong.

 42. west

  @ Annie Ja dat is iets meer dan 100.000 euro per jaar
  Dat hangt van de opdrachten af
  En hoeveel inkomen heeft u met uw zaak ? of bedrijf ?

 43. Flexi

  Heeft ie op het Mediapark een klap gehad van Willem Duys?

 44. Annie

  @west
  Je hebt trouwens geluk.
  Leuk voor je!
  Heb je ook eens mazzel
  Zie artikel van 17.45.

 45. Annie

  @Flexi
  Nee, een trap in zijn kruis(je) van Lenny Kuhr.

 46. Flexi

  Oei, ja die stond daar bekend om. Zonde voor West!

 47. west

  @ neen… ik heb nog de smeekbrieven mogen overhandigen aan vooges Margareta
  in Spanje en ook nog mee gemaakt dat ze riepen Leve Brunio… weg met de Romeinen
  Dat was nog eens een spannende Soap en dat zonder faciliitare bedrijven zoals UNITED of NEP die het konden uitzenden , ja.. het zou voor u een heerlijke tijd zijn geweest zonder NPO met zijn overbodige omroepen , U bent ook in weze een paar eeuwen te laat geboren !

 48. Flexi

  Haha mooie reactie west! De smeekbrieven aanbieden was in Brussel, maar dat vergeef ik u, het geheugen wordt minder met de jaren hè.
  Maar die Romeinen waren ook geen lieverdjes hoor, ze haalden het niet bij de slechteriken van de NPO, maar toch.

 49. west

  Bij the way Nu zegt iedereen…. weg met Talpa leve RTL of weg met com tv zenders leve de NPO , en ik zeg voor altijd de NPO
  Ben heel trots op ons publiek bestel , er worden zulke mooie programma`s gemaakt
  vooral bij o.a. NTR- VPRO Zie ook elke dinsdag uit naar die prachtige VPRO GIDS

 50. west

  @Flexi ja ik bedoelde van Spanje

 51. west

  en joh… we liggen wel in de clinch net onze uit;latingen over de NPO ,en dat moet ook kunnen maar een beetje humor kan geen kwaad!

 52. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  De mening van Pluk wordt weer eens gejorist.
  Maakt niet uit hoor, censuur hoort gewoon bij de democratie van het vrije woord. Kijk maar bij RTL. Of toch niet?

 53. Jam

  Acteurs?

 54. Bart

  @west18:59 Dat klopt! Dat die Ferry Doedens er nog steeds in zit wordt een beetje sneu. Het personage gewoon echt Ferry zelf en een belediging voor alle homo’s in Nederland. Zo’n gay personage moet ook een beetje een maatschappelijk doel hebben en bijdragen aan meer acceptatie. De manier waarop Ferry Doedens speelt en doet bereikt eerder het tegenovergestelde. Ferry is voor zichzelf wel slim door te blijven bij GTST want hij weet heel goed dat hij nergens meer voor gevraag zal worden als hij stopt met de soap.

 55. Ron

  @Bart: dus Utopia wel verkorten naar een half uur zoals ik in je mogelijke programmering zie? Dan is er niets aan de hand nee.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.