Programma over Beau’s caveman is geen hit

Geplaatst op Thu 25 Apr 2019 om 14:00

De nieuwe realitysoap over Patrick, een ex-drugsverslaafde uit de Beau van Erven Dorens-show Rotterdam Project, is woensdagavond met magere kijkcijfers van start gegaan op RTL 5. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Hoewel de show uitgebreid gepromoot is – Beau en Patrick zaten dinsdag onder meer samen aan tafel bij Pauw – moest de première genoegen nemen met een publiek van 283.000 kijkers. Daarmee is een marktaandeel van 5 procent gerealiseerd.

Patrick ontpopte zich in Het Rotterdam Project van een uitgemergelde drugsgebruiker tot een gezonde vent met humor, liefde, tranen en ambitie. Hij vond zijn passie in de fotografie en nam als alias de naam ‘Caveman010’ aan.

In de serie ‘Caveman: Patrick is terug’, een productie van Van Erven Dorens, is te zien hoe Patrick na 12 jaar dakloosheid en verslaving een nieuw bestaan probeert op te bouwen.

Vanaf het moment dat hij na drie maanden afkicken in Zuid-Afrika terugkomt op Schiphol stapt Beau weer zijn leven in. Niet alleen zijn familie staat meteen voor hem klaar, ook de dealers weten dat hij weer terug is.

Lukt het Patrick om van de verdovende middelen af te blijven en een nieuw bestaan op te bouwen als familieman, vriend, geliefde en fotograaf?

Overigens was de cavemansoap wel het meest bekeken RTL 5-programma van de avond. Alle andere titels bleven onder de 200.000-grens.

Foto: RTL
21 Reacties op “Programma over Beau’s caveman is geen hit”


 1. Curryworst

  Dat zijn kijkcijfers waar 6Inside van droomt.

 2. Mick

  En mensen maar zeggen: Nee Jensen was gewoon slecht, de kijkcijfers liggen niet aan de zender, al zat het op kanaal 369…

  Op RTL5 stort HTMD ook in. Terug met Jensen!

 3. OMG

  Het wordt steeds pijnlijker duidelijk dat er veel te veel zenders zijn voor het kleine landje dat we maar hebben. Dit soort kijkcijfers lijken het nieuwe standaard te worden met af en toe eens een knaller van een kijkcijferhit.

  De jongeren zijn al afgehaakt, de 20+ / 30+ generatie is massaal naar Netflix vertrokken. De lineaire kijker is 40+ en heeft veel teveel aanbod om uit te kiezen.

 4. Wilhelm

  Verkeerd geprogrammeerd

 5. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  283K.
  Dat is enorm veel.
  Toch al snel, do the maths, 3x zoveel als de Kwalbert & Patsy show op een doordeweekse dinsdagavond. Respect! Moet nog even doorgroeien naar de 867K maar da’s een kwestie van tijd. Beau is de baas én die heeft de gunfactor wél.

 6. NPO kijker-donderdag

  Marktaandelen (18-24u, 6+)
  1. NPO1 / 25.4%
  2. RTL4 / 13.3%
  3. SBS6 / 9.2%
  4. NPO2 / 6.7%
  5. Vero / 6.0%

  NPO: 2 = 32,1%
  Talpa: 2 = 15,2% Stijgende lijn. De Mol komt eraan.
  RTL: maar 1 in de top 5 = 13,3%

  Ik heb gehoord dat in de afgrond er paniek is bij RTL Van der Vorst.

 7. Slim

  @Pluk
  En voor dit veel hogere aantal kijkers hoeven niet eens het Verlinde-Brardhonorarium te worden betaald, dus veel rendabeler. En daarbij is het een positief programma, i.p.v. dat modderroeren van dat 6Inside.

 8. ☕️🌺 😎😘❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ⤵️🤔? ☕️

  283.000 kijkers zou voor 6Inside een stapje omhoog zijn.

 9. Mark

  Ligt aan de zender. Op 4 zou dit 850.000 halen.

  Zet Beau op de woensdag van 5 en je hebt ook maar 250.000 kijkers.

 10. Gerard de Groot

  Dit programma had op RTL4 gemoeten. RTL5 kijkt geen hond naar.
  Domme, domme keuze en zonde van dit mooie programma

 11. LLRV

  Beau maakt authentieke en integere programma’s, geen fake … zegt men. Daarvoor zou je hem De Ring ook gunnen. Nou, heb laatst maar even iets gezin, 148 keer de sponsor genoemd, sorry het was 548 keer, okay tis commerciële tv. Hij slaapt niet in het plaatselijke 5 sterren hotel maar in een ranzige put. Belt de producer over hoe erg (gevaaaaaarlijk) het niet is. “Ik haal je direct daar weg!”, Nee, nee” in de camera. Sure! Lees: Niet doen, ik (wij) hebben de beelden nodig. Laat maar zitten, het is totaal geloofwaardig! Schiterrend, scripted-produced-feel-good-tv voor G_utmenschen door een steenrijke BNer die nu ook de protagonisten in ZIJN producties gooit. Leuk!

  En dat dan promoten in de talk show van zijn RTL. Wacht, die hebben ze niet meer. Dus maar NPO, dus Pauw! En die verkoopt het met liefde, verkopen kunnen ze bij BNNVARA, verkopen kan Pauw/Jinek. Schuif maar aan. Alles voor de kijkcijfers! Op het randje van een boete vaak. Ligt vanaf morgen in de winkel, er zijn nog kaarten voor de voorstelling, wordt morgenavond uitgezonden om … op …

  Klasse Pauw, super Jinek. Zo journalistiek en integer ook!

 12. Roen

  Op RTL4 zou het programma een hit zijn. Snap ook niet waarom deze spin-off naar RTL 5 is gegaan. Daar had ik de cijfers ook wel verwacht

 13. John S

  Wie zit er te wachten op een junk die is afgekickt, en toevallig Beau is tegen gekomen…

 14. A.M.

  Ik vergeet gewoon om naar RTL5 te kijken! Er zijn gewoon teveel zenders en je kunt nu eenmaal niet alles zien. Ga ook geen programma’s terugkijken, want daar heb je een dagtaak aan en soms moet er ook nog gewerkt worden!

 15. west

  Een dag per week je tv uit per week en op jaarbasis hebben we minder c02 uitstoot
  ook de radio een dag uit , geen vlees geen eendjes voeren geen voetbal geen melk en kaas 6 dagen geen autorijden , geen nachtvluchten meer Alle fabrieken dicht die uitsoot produceren iedereen op de fiets of lopend naar het werk zo alleen kan volgen Jetten het klimaat gered worden
  en misschien was ik iets vergeten…? dan vullen jullie mij wel aan

  Nou ga er morgen mee beginnen!! Voor een gezonder klimaat!

  Lekker lopen en fietsen
  En mn mercedes 350 zet ik te koop , niet meteen natuurlijk want wil nog wel even in de zomerdagen een toereke maken met mijn vrouw naar Belgie

 16. Goosje

  Mensen van rtl of het nou 4 of 5 is moeten snappen dat Beau zo iets draagt en dan is het pas interessant niet die loser(met respect) alleen. dat zijn de wetten van TV maar daar weten ze geen raad mee!

 17. Dij Enkletser

  Junks,
  zó jaren ’80
  Methadonbusje,en “Busje komt zo”
  Die zijn toch allang uitgestorven?

 18. Das logisch

  Non kwaliteit wordt niet gepruimd. Een omhooggevallen presentator zonder skills zal nooit iets worden.

 19. bril

  Vervelende over het paard getilde Beau. Gepusht tot in het hiernamaals. Dat maakt hem nog steeds geen goede presentator. Naar vervelend keleretype. Heb hem persoonlijk meegemaakt, het is een klootzak pur sang. Laat je niets wijsmaken.

 20. Bart

  @bril Totale onzin wat u zegt!

 21. Henk

  Bij Five Days Inside vond Beau alles verschrikkelijk of geweldig (als hij lekker eten kreeg). Mag hem graag maar je kon zien dat hij weinig gewend is. Een beetje meer afstand was beter geweest.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.