Beau houdt rekening met afslachting à la Twan Huys

Geplaatst op Fri 12 Apr 2019 om 12:00

Beau van Erven Dorens houdt rekening met het risico op een totale afslachting à la Twan Huys. Hij kan dat prima hebben. Dat heeft de presentator donderdagavond gezegd in Jinek. Huys was net als Van Erven Dorens een gevierd presentator, maar zijn reputatie heeft een ongekend heftige deuk opgelopen. Het zou hem ook kunnen gebeuren. “Je hebt gezien hoe het publicitair is uitgespeeld met Twan. Aanvaard je het risico dat jou ook zoiets kan overkomen?“, vroeg Eva Jinek aan hem.

Dat aanvaardt Van Erven Dorens. “Ik heb onderin de goot gelegen, Eva, dus mij maak je echt niet meer gek. Ik ken helemaal geen schaamte meer. Ik ga er gewoon heel hard tegenaan.

Hij hoopt het natuurlijk wel te voorkomen. “Op het moment dat Twan losliet waar hij zo goed in is – het strakke interview – dan gaat het fout. Dichtbij jezelf blijven is voor mij het sleutelwoord.

Wel neemt de tv-ster een risico door de traditionele talkshowtafel los te laten. “Zo’n tafel doe jij al, doet Matthijs al. Overal gaat het goed, maar waarom zou ik ook weer aan een tafel gaan zitten? Dat vind ik dan een beetje saai. Je kan op heel veel dingen zitten. Ik wil ook niet te veel zeggen, want we weten het zelf nog niet.

Eva Jinek tegen RTL-directeur Sven Sauvé: “Toen Twan het ging doen dachten we allemaal, ook als journalisten: oké, er is gekozen voor een duidelijke journalistieke koers met een journalistiek zwaargewicht. Vrijwel meteen werd het programma heel licht. Was dat een bewuste keuze?

Sauvé: “Ik weet niet of het lichter werd. We hebben wel altijd gezegd dat we programma’s willen maken die aansluiten bij de doelgroep van RTL 4 en dat is een mix van serieuze en lichte onderwerpen. Daar hebben we altijd een duidelijke lijn in gekozen.”

Jinek: “Maar de mix die jullie hadden gekozen sluit niet aan bij wat de doelgroep wilde.”

Sauvé: “We hebben dat continu gemonitord. We hebben echt hoop gehad dat we op een gegeven moment de sleutel tot het succes zouden kunnen vinden. Dat is niet gelukt.”

Gefrustreerd

Van Erven Dorens verwachtte veel van de komst van Huys, al betekende het voor hem dat hij een droom in rook op zag gaan. “Ik ben daar gewoon heel eerlijk over. Je speelt mee om dat soort programma’s te mogen maken, dus dat wilde ik ook altijd. Toen Twan werd gevraagd belde Erland mij op – uiteraard vanuit Ibiza. Ik zei: ‘Interessant.’ Dat vond ik ook echt. Ik dacht: nu komt er een journalist naar ons toe, die ons team verstrekt. Tegelijkertijd had ik ook: nou, oké, jammer. Het heeft me ook veel gebracht: ik kon ook veel andere programma’s maken.”

Het was flink balen, zegt hij. “Ik was inderdaad supergefrustreerd. Ik dacht: nu is mijn moment en ik zag dat voorbijgaan. Ik dacht: ik ben 48, ik ben een oude lul aan het worden, dit is het moment. Toen kwam Twan en ik dacht dat hij het zes jaar ging doen en het over was voor mij. Daarom was ik er ook klaar mee.

Nu is hij alsnog gevraagd. “Twan is ten onder gegaan. Daar heeft iedereen zich aan verlekkerd. Het was zielig om te zien. Die man heeft echt z’n best gedaan en ging daar ten gronde. Toen dacht ik: weet je wat, laat mij nou maar eens een keertje, ik wil het wel eens een keer doen. Zo sta ik erin. Ik wil het ook niet groter maken dan het is.

Sven Sauvé: “Het moment was nu. Peter van der Vorst is bij ons begonnen en bij ons ontstond het idee om Beau te benaderen. Met een ander format en een ander idee. Beau was meteen enthousiast.

We kiezen er nu voor om een driemaandenblok te doen. Een beetje gekopieerd van datgeen wat de publieke omroep met succes doet. Dat past ook bij Beau. Dan kan hij de andere dingen ook blijven doen.”

Foto: KRO-NCRV
20 Reacties op “Beau houdt rekening met afslachting à la Twan Huys”


 1. Ron

  Ik vond het tegenvallen, er werd inhoudelijk niet veel verteld over de nieuwe opzet. Maar kreeg wel het idee dat het een personality driven late night show gaat worden met Beau. Maar wat nou als iemand anders die andere maanden in het jaar gaat overnemen. Daar zul je dan ook iemand moeten neer zetten die zoiets kan evenaren en kun je niet aan komen met types als Merel Westrik….Paul de Leeuw misschien?

 2. MM

  Nou ik begin.KANSLOOS

 3. Ron

  Overigens vlak ik Art Rooyakkers ook niet uit als blijkt dat Summernight een succes blijkt te zijn met hem als host. Maar bovenal zal alles vallen of staan met de inhoud van de show. Bank, tafel of desk maakt niet uit. Het gaat om de items en gasten.

 4. Sander

  Wat vinden jullie ervan dat Jinek hier aandacht aanbesteedt ? Het wordt toch haar concurrent of is het juist sportief ?

 5. Tommie

  Dat moet gewoon kunnen. RTL doet het niet zo en dat zegt ook wel wat.

 6. Tommie

  Of laat ik het zo zeggen: ten tijde van RTLLN was het bij RTL beleid om dat niet of nauwelijks te doen.

 7. Sapperdeflap zeg!

  @Sander, ik denk dat Jinek en haar redactie zich totaal niet druk maken over evt. concurrentie van Beau of wie dan ook. Mocht zij er in de toekomst met KRO/NCRV niet meer uit kunnen komen, dan is ze waarschijnlijk van harte welkom bij een andere omoep of RTL.

 8. Machteld

  Omdat JInek wellicht zelf ook de overstap maakt naar RTL. Ze heeft haar contract nog niet verlengd bij NPO.

 9. henk

  In de goot gelegen .. terwijl je in je miljoenenpand aan de grachtengordel woont. Gekke mensen die bn’ers.

 10. Eric

  Belachelijk

 11. Bart

  @Ron Die andere presentatoren gaan weer een ander soort talkshow doen. Dus dat word niet de zelfde show als die Beau gaat doen met iemand anders. Er komen zoals ik het nu zie 3 verschillende late night shows die gaan rouleren.

 12. Tien

  Beau is ontspannender nu durf ik weer te gaan kijken met plezier. En daar gaat het toch om.

 13. Ron

  @Bart: dat heb ik niet begrepen uit de opmerkingen van Beau gisterenavond. Het is hij en nog iemand anders. 3 maanden op, 3 maanden af dus. Maar het kunnen natuurlijk wel beide personality shows worden. Dat is niet gegeven aan 1 persoon alleen, in dit geval Beau.

 14. Mark

  Om met Jensen te spreken: Beau Bedorven Derven.

 15. Sapperdeflap zeg!

  @Mark, ehh… Jensen ooit horen spreken? Poep gorgelen zult u bedoelen…

 16. Broekhoest

  Dit zijn uitzendingen waar Eva op dr best is, lekker babbelen met de collega’a uit Hilversum over dingetjes die vooral de mensjes van het mediapark aangaan.
  Beetje complimentjes uitdelen en lekker meelachen met alle grapjes die aan tafel worden gemaakt.
  Zit er een minister of ander persoon die net even meer te melden heeft als entertainment nieuws heb je niks aan dr
  Lieve meid maar verlang echt weer naar de tien keer betere Jeroen Pauw oo de late avond.

 17. Trudy

  Hij zal het beter doen dan Jinek leuke Beau Jinek is extreem links en wordt vals als je haar mening niet deelt bashed Trump en heeft een overdreven Amerikaans accent Tis een nare hysterica

 18. Remi

  Heerlijk, zo’n ontspannen “Eva – Beau” onderonsje.
  Helemaal niks aan de hand voor Eva.

  Maar o wee als een Thierry Baudet aanschuift.
  … Dan zien we een Eva die doodsangsten uitstaat.

  Vervelend, wanneer je op alle fronten wordt afgetroefd.
  Gelukkig zitten er altijd wel wat schaatsers of zo aan tafel die haar helpen ;)

 19. Beau kan dit programma niet dragen flopperdepop

  Deze kakker gaat dit niet trekken. Deze man is van het niveau boulevard en zal nooit een professionele presentator worden.

 20. joost

  Beau nooit aan beginnen !!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.