Storten Kees & Co en Paul in tegenover Gordon op 6?

Het wordt een spannende zaterdagavond voor RTL 4 en SBS 6. Waar vier van harte hoopt dat de combinatie Kees & Co en Paul Pakt Uit stand houdt, gaat zes voor een mooie start van de nieuwe weekendshow De Gordon tegen Dino show. Het is vooral spannend of de Simone Kleinsma-serie Kees & Co stand houdt. De serie begon vorige week met 1,6 miljoen kijkers – uitgesteld zijn dat er zelfs ruim 2 miljoen geworden – maar de kritiek was niet van de lucht: recensenten vonden het bagger.

Chantal Janzen, de tegenspeelster van Kleinsma in Kees & Co, ligt niet wakker van de kritiek. “Ja, het is een recensent. Dat moet gewoon kunnen. Ik heb daar nooit iets tegen gehad. Dat is een mening, dat mag, daar worden ze voor betaald“, zei ze deze week in Shownieuws.

Een eventuele kijkcijferval van Kees & Co kan weer consequenties hebben voor de Paul de Leeuw-show Paul Pakt Uit (begon met 1,2 miljoen kijkers, uitgesteld 1,3 miljoen).

Maakt Paul zich zorgen? Gisteren zei hij in Jinek, waar hij samen met Kleinsma te gast was: “Morgen is de belangrijkste dag. Dan is de tweede uitzending en weet je of de mensen het leuk vinden of niet. Dan weet je of het echt gaat werken.

En dan SBS 6. Die had vorige week zaterdag nog de film Despicable Me 2 op het menu staan. Die kwam uit op 459.000 kijkers (9 procent). Vanavond begint de nieuwe Gordon tegen Dino show.

Het zou zomaar kunnen dat De Gordon tegen Dino show uitkomt ónder die score. Gordon durft geen kijkcijfervoorspelling meer te doen. Hij had de scores van DanceSing te hoog ingeschat.

Nu zegt hij in De Telegraaf: “Ik wist waar ik aan begon toen ik bij Talpa tekende. Het moet beter, maar ik maak me er geen moment druk om.

En Jandino Asporaat: “Ik heb programma’s gemaakt voor anderhalf miljoen kijkers en bij De Dino show zaten er gemiddeld 400.000 mensen voor de tv. Was dat een minder programma? Ik wil gewoon dat mensen op maandagochtend tegen elkaar zeggen: ’Dat was echt hilarisch.’

Kees & Co en Paul Pakt Uit zijn vanaf 20.00 uur te zien op RTL 4, de Gordon tegen Dino Show begint om 20.25 uur op SBS 6 (tot 21.40 uur, daarna begint het standaard SBS-opvullertje Komt Een Man Bij De Dokter).

NPO 1 gaat verder met Ik Vertrek en Even Tot Hier.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen