SBS 6 gaat niet meer pottenbakken met BN’ers

SBS 6 gaat voorlopig niet meer pottenbakken met bekende Nederlanders. De zender heeft momenteel geen interesse in een vervolg van het tv-idee van Kim-Lian van der Meij. Dat vertelt de presentatrice vandaag in De Telegraaf. Stelletje Pottenbakkers trapte vorig jaar maart af met een veelbelovende 692.000 kijkers, maar de finale kwam uiteindelijk niet verder dan 494.000 kijkers. En dat is nog een prestatie, want een uur lang kijken naar pottenbakkende mensen is natuurlijk killing.

Nu wil SBS 6 niet meer, aldus Van der Meij. “Ik denk niet dat het terugkomt, nee. Jammer. Het was hartstikke leuk en redelijk goed bekeken. Nou ja, niets is zo veranderlijk als de tv-wereld.

Er lopen in televisieland weinig mensen rond die zó veel flops op hun naam hebben staan als Kim-Lian van der Meij. Ze zit nu ruim vijf jaar bij SBS 6 en het barst van de mislukkingen.

Op Sterren Springen en het redelijk bekeken Verzamelkoorts na zijn eigenlijk al haar programma’s mislukt: ShowVandaag (2014), Beat It (2014), De Nationale Tweelingtest (2015), Popster (2015), Thuis op Zondag (2015-2016), De Grote Herkansing (2015), Mindmasters Live (2015), Zullen We Een Spelletje Doen (2016), Ninja Warrior NL (2017), 5 Golden Rings (2018), Stelletje Pottenbakkers (2018) en Mag Ik Jullie Oma Zijn? (2018).

Gelukkig voor Van der Meij mag ze vanavond verder met Verzamelkoorts. “Dit seizoen is nog extremer. In plaats van een schuur of een garage, bezoek ik nu mensen die zelfs een tweede huis hebben gekocht voor hun verzameling.

Het Telegraaf-interview met Kim-Lian van der Meij kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen