Huisjes achteraf blij dat Jensen niet naar WNL kwam

Bert Huisjes is er achteraf gezien blij mee dat het niet is gelukt om Robert Jensen aan zijn omroep WNL te binden. Het programma dat hij de afgelopen maanden op RTL 5 maakte, is niet wat hij voor ogen had. Dat zegt de omroepbaas tegen De Telegraaf. Huisjes vond Jensen wel heel erg ‘luidruchtig rechts’ en daar is hij niet zo van gecharmeerd. Hij is er dus niet rouwig om dat alles is afketst.  “Achteraf weet ik niet of een talkshow op deze wijze zo goed bij ons zou hebben gepast.

De komst van Jensen naar WNL werd uiteindelijk tegengehouden door de NPO. Nu onthult Huisjes dat het ook de NPO is die het initiatief nam om met Jensen te praten.

Huisjes: “Die zag het wel zitten tussen ons, en ik was daar ook enthousiast over. Zijn programma’s uit de Verenigde Staten vond ik echt heel goed.

De omroepbaas zat vrijdag nog in de talkshow M. Daar reageerde hij op de kritiek van De Telegraaf dat WNL ‘een softe versie van niet-linkse televisie’ zou zijn. Wat een onzin, zegt Huisjes. “We worden heel goed gewaardeerd door de rechtse kijker. Het Forum is bijvoorbeeld een van de grootste groepen die naar Goedemorgen Nederland kijkt.

En dan is er ook nog de talkshow van Rick Nieman op zondagochtend. “WNL op Zondag wordt heel goed bekeken door CDA/VVD. Ik heb het idee dat wij heel goed in die groep zitten.

Het gaat top met WNL, aldus Huisjes. “We hebben een heel goed bekeken ochtendshow, waarin veel politici aanschuiven. Goede kijkcijfers.”

Bovendien wordt het programmapakket volgens hem steeds breder. “We zijn van twee naar veertien programma’s gegaan. We maken politieke onderzoeksprogramma’s, economische programma’s en we maken dit jaar twee misdaadprogramma’s.”

Foto: WNL

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen