RTL Z vindt John de Mol keihard en genadeloos

Zakenzender RTL Z vindt het keihard en meedogenloos hoe John de Mol een vertrouweling na tientallen jaren gewoon op straat kan zetten, wijzend op het ontslag van creatief directeur Patrick Scholtze. Dat is te lezen op de site van RTL Z. Scholtze werkte al sinds de jaren 80 voor De Mol, maar viel bij hem in ongenade en werd ontslagen. “Het blijft raadselachtig hoe De Mol iemand met wie hij al decennialang zulke hechte banden onderhoudt, zo keihard en genadeloos kan afdanken.

Scholtze behoorde tot de inner circle rond De Mol. De heren trokken ook vriendschappelijk met elkaar op. “Met een kleine groep getrouwen die ooit aan wieg van John de Mol Producties stonden, vormen zij aanvankelijk de zogenoemde ‘Herenclub’“, weet RTL Z.

Volgens de biografie De gangen van De Mol uit 2004 behoort Scholtze tot een van de weinige mensen met wie De Mol het goed kan vinden, schrijft RTL Z. In 2016 zegt Scholtze: “Als ik midden in de nacht ergens onder Parijs in een sneeuwstorm terechtkom en hij is de enige die ik kan bellen, zou hij me komen ophalen.

Begin 2016 ging het ineens mis: De Mol is ontevreden en maakt hem van creatief directeur ‘creative director’. Zijn salaris gaat naar beneden. “Scholtze staat niet meer exclusief naast De Mol, maar gaat behoren tot een groepje creatieven onder hem.

Wat was de druppel? “Als De Mol in februari 2017 de belangrijkste medewerkers bijeen roept om te bespreken hoe Talpa Media ook de toekomstige ITV-bonussen binnen kan slepen, is Scholtze als enige afwezig.

Er volgt ontslag en een rechtszaak, die uiteindelijk in Scholtze’s voordeel is uitgevallen. “Tijdens die rechtszaak blijkt dat Scholtze zich niet beseft dat de man die hem naar eigen zeggen uit een sneeuwstorm zou redden, zich van hem heeft afgekeerd.

Scholtze zei namelijk te verwachten dat een goed gesprek met De Mol tijdens een informeel etentje alles zou kunnen oplossen. “De rechtbank noemt dat een illusie.

Tijdens de rechtszaak is Scholtze zwartgemaakt. Hij zou niet met presentatrices overweg kunnen, maar namen werden niet genoemd: “Een presentatrice haat hem echt.

Een hele reconstructie van deze ontslagzaak kunt u lezen op de website van RTL Z. “Deze ontslagzaak geeft een ontluisterend kijkje in de keuken van Talpa.

Lees ook: Talpa moet miljoen euro dokken aan ontslagen directeur (22 maart)

Foto: RTL

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen