Nance vindt felle kritiek op Drunk History onterecht

Geplaatst op Sat 13 Apr 2019 om 13:30

Nance Coolen vindt de felle kritiek op het nieuwe programma Drunk History van Comedy Central onterecht. Ze vindt niet dat de zender aanmoedigt om je vol te zuipen. Dat heeft ze laten weten aan RTL Boulevard. Drunk History is een nieuwe tv-show waarin BN’ers dronken allerlei geschiedenisverhalen vertellen. Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA) vindt het verwerpelijk en alcoholproducenten als Heineken en Grolsch dreigen te stoppen met adverteren.

STIVA-directeur Peter de Wolf zegt dat de stichting zich inzet tegen te veel drinken en dat het daarom voelt als dweilen met de kraan open. Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) is het met STIVA eens.

En Heineken laat weten: “Met dit programma wordt het signaal afgegeven dat overmatig alcoholmisbruik grappig is en dat is het simpelweg niet. Alhoewel wij het belang inzien van het vertellen van onze vaderlandse geschiedenis, vinden wij dat dit ook op een nuchtere manier zou moeten kunnen.

Comedy Central houdt voet bij stuk en Nance steunt de zender. “Natuurlijk, ik begrijp de kritiek, maar van de andere kant denk ik – en misschien schop ik nu tegen het zere been van een aantal mensen – dat je als je alcoholist bent ook wel psychisch een probleem hebt. Dan zijn er issues in je leven. Wat ik gedaan heb – en ik spreek nu echt voor mezelf – is een wijntje gedronken. Dat doe ik ook wel eens op een feestje. Niets meer, niets minder.

De promo:

Foto: Comedy Central
35 Reacties op “Nance vindt felle kritiek op Drunk History onterecht”


 1. Avril 14th

  Afzichtelijke types in een afzichtelijk programma.

  Wat een treurnis en leegheid van je bestaan.

 2. Stefan

  zielig dat Nance Zo is afgezakt

 3. N-u-ance

  Het gaat om het ontstane beeld dat overmatig drankgebruik leuk is, Nance. Het gaat er niet om wat jij doet of wat jij vindt.

 4. OberTjik

  Comedy Central is zo’n vervelend bedrijf. En dom. Ze gaan nu de kijkcijfers afwachten Vd eerste en dan bepalen of ze bezwijken voor de druk Vd adverteerders. Ik hoop dat de grote merken zich terugtrekken. Kan bijna niet anders want het promoot overmatig drankgebruik. En dat ook nog eens OP EEN JONGEREN ZENDER! Bedrijven die dit steunen zijn gek

 5. M00i

  Jongeren zender? Jongeren kijken geen televisie.

  En wat een preuts land zijn we geworden. Programma bestaat al jaren. Nooit eerder had iemand er een probleem mee, maar nu opeens omdat er een paar ‘geliefde’ BN’ers inzitten is iedereen over de zeik.

 6. X

  Gezien de promo is het een vreselijk progamma. Superirritante types als Nance en Tim den Besten of hoe die heet die alleen maar vervelender worden.met een slok op.

  Overigens ben ik 50plus en kijk geregeld comedy central.met name Modern family.

 7. Bhgf

  Zo leuk jongens

  Volwassen mensen die Doen alsof ze dronken zijn op tv

  Leuk joh zo leuk

 8. bob

  Nog ergerlijker zijn die tattoo series waar je ongezien een nieuwe tattoo krijgt van ‘je beste vriend.’ Dombo’s met nog grotere nono’s als presentator.

 9. Mark

  Goede invloed op de jeugd die naar CC kijkt. Die gaat dat zo meteen allemaal nadoen.

 10. k4nk3r

  De jeugd kijkt allang niet meer naar comedy central, die halen alles van youtube.
  Hier staat deze zender alleen aan voor de jaarlijkse roast en wil dit programma ook nog wel eens keer zien.
  Toevallig vanmiddag naar de southpark marathon gekeken, toch af en toe wel eens lekker.

 11. Lutser

  Dat preutse correcte gejank van tegenwoordig. Goed dat CC hier tegenin gaat.

 12. Frank D.

  Die trieste DWDD marokkaanse hoort ook bij deze groep wahjongers.

 13. Leni

  Niks mis met lekker flink zuipen…. Die Nance moet zich lekker dood zuipen op tv…, leuk format…. Titel; opgeruimd staat netjes!

 14. Oud-Zuid

  Of is het scripted en faken ze dat ze alcohol drinken?

 15. Godefroy France

  Moeten we hier nog genuanceerd over nadenken???
  vreselijke, irritante, talentloze BNers,,,,,, bezopen of zogenaamd bezopen,,,, en ik maar denken dat de bodem van het rioolTV is bereikt?!?!?
  Deksel er bovenop en vastlassen !!! vreselijke afvoerputje van Europa,,, inderdaad
  @15.52,,,, opgeruimd staat beter!

 16. Roxanne

  Nance is volledig afgeserveerd op de reguliere zenders en nu probeer ze het bij comedy central, wat een afgang en hoe ver kun je zinken om in de belangstelling te willen blijven.

 17. Tineke

  Ook Nance is de lui om haar handen vuil te maken, trieste vrouw. En daar hebben meer bnn”s er veel last van.

 18. Lies

  Snap niet waarom je er überhaupt aan mee wil doen.

 19. Rico

  Lang leven de de coke!

 20. Actries van Houten

  De Amerikaanse originele serie van Drunk History is ontzettend grappig. Maar daar geven ze dan ook niet één wijntje aan Nance, maar gieten ze komieken en acteurs gewoon lekker vol. Die vervolgens in een lachstuip schieten als ze bijvoorbeeld moeten navertellen hoe Patty Hearst werd gekidnapt.

  Jongeren die het zelf op een zuipen zetten door het zien van dergelijke beelden? Dat lijkt me nogal vergezocht. En wat dan nog. Zuipen moet je leren met vallen en opstaan. Heel politiek correct Nederland staat weer op z’n achterste benen.

 21. V.Vuller

  Als je jezelf te kakken wilt zetten, moet je dat vooral doen. Ik hou je niet tegen. Ik kan niet wachten tot het zover is. Het lijkt mij succes verzekerd!

 22. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Nance is best een aantrekkelijke verschijning na een half krat bier. Niks mis mee. Maar waarom dit allemaal zo veel los maakt; zal wel weer met de politiek correcte stroming te maken hebben. Iemand gekwetst, lange tenen, mag-niet-politie.
  Foei Nance. Leuke tv maken mag niet. Boeie.

 23. Keukenmeester Schraalhans

  Geef mij maar Anita Witzier, met haar dooie vader en haar chronische nierziekte. Heerlijke TV. Altijd al een zakte gehad voor omroepsters.

 24. Meneer Kaktus

  Heb Virgien gisteravond volgegoten met een stuk of 12 passao-jus’, maar het verwachte vuurwerk bleef uit. Viel als een blok in slaap. Vanavond in de herkansing!

 25. Wolllter

  Waar blijven de kijkcijfers?

 26. west*

  NPO op 1
  RTL op 2
  TALPA op 3

 27. west*

  Deze kleine zendertjes zullen binnenkort allemaal stoppen, als ze geen distributiegeld meer krijgen van ZIGGO KPN en dergelijke providers ja dat wordt straks bijltjes dag voor kleine com tv zenders, en dat ruimt mooi op !

 28. Hendrik Sihasulewanepatty

  linkse drankorgel , net als junker en timmerfrans. gewoon verbieden.

 29. west*

  Zou jij niet een een baan gaan zoeken achterlijke anti NPO judas
  In toren 3 zijn nog wat vacatures open , bij diverse media bedrijfjes
  je bent van harte welkom, maar wel een andere opstelling aannemen, anders nemen ze je niet aan, ook een bedrijf op Heideheuvel zoekt nog een kracht
  Alleen moet je wel ervaring hebben met audio video mengtafels/ camera`s en dergelijke ,oh er is zoveel te doen op het Mediapark Maar vooral niet zeuren en klagen!!want daar hebben we niets aan !!

 30. west*

  @ was voor hierboven de heer@ FLEXI of E WOLTZAK of wat hij vandaag weer voor naam heeft aangenomen.

 31. critikast

  Nance…hoeveel dieper kun je nog zinken ?

 32. Rob

  Zou graag wijntjes met Nance drinken…

 33. Ron Brandsteder

  waarom ben ik niet gevraagd? weet iemand wanneer de Gall & Gall open gaat in Blaricum?

 34. Geacynthia

  @M00i
  Sat 13 Apr 2019 om 13:59

  Wat heeft preutsheid ermee van doen? En naar welk programma refereer je?

 35. Jan

  ha, ha, einde loopbaan Nance…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.