RTL 4 praat met Beau over opvolging Twan Huys

Geplaatst op Tue 26 Mar 2019 om 11:55

RTL 4 is met Beau van Erven Dorens in gesprek over de opvolging van Twan Huys op de late avond. Dat heeft de presentator vanochtend bevestigd op Qmusic. Van Erven Dorens was te gast in de show van Marieke Elsinga, met wie hij twee jaar geleden RTL Summer Night maakte. Zij wilde van hem weten of er een vervolg komt op dat avontuur. “Als ik daar op antwoord geef, zullen we dan daarna overgaan op belangrijkere zaken? Want het is natuurlijk eigenlijk onbelangrijk.”

Daarna gaf hij toe: “We zijn in gesprek, maar ik zei: ‘Ik geef antwoord en dan gaan we over op belangrijkere dingen.’

Radio-dj Mattie Valk: “Wat is de status nu?

Van Erven Dorens: “Je hebt een camera erop staan, je ziet dat ik aan het glimlachen ben. We zijn in gesprek.”

Hij lijkt tegenwoordig veel te druk met relevante programma’s als The Amsterdam Project en Beau Five Days Inside. “Dat zou ik ook nooit willen opgeven allemaal, want dat zijn dingen die diep in mijn hart zitten en waar ik veel plezier in heb. Ze zijn belangrijk voor mij en de mensen waarmee ik het doe.”

Wil hij wel zijn handen branden aan de late avondvan RTL 4? “Zo zit ik niet in elkaar. Ik sta nooit te trillen van dat soort dingen. Ik ben in gesprek. Ik ben in gesprek gewoon. Dat is eigenlijk het antwoord. Iedereen maakt er zo’n groot ding van.

Het presentatoren van een programma op de late avond van RTL 4 zou ongetwijfeld ten koste gaan van RTL Boulevard. Naar verluidt is Winston Gerschtanowitz weer in gesprek met Boulevard, ondanks dat hij momenteel nog onder contract staat bij SBS 6.

Foto: RTL
37 Reacties op “RTL 4 praat met Beau over opvolging Twan Huys”


 1. q8

  mensen die tv kijken worden er steeds minder;
  meer voor degene die geen internet hebben,

  men zit niet te wachten op de mening van een journalist of presentator,
  [moet wel zeggen, beau is wel een van de goeie,]

 2. Remi

  … of het nu een kijkcijfer-flop wordt of niet, ik zeg … Beau, probeer het !!

 3. Peanut

  Beau van Erven Dorens zat gister bij DWDD elke week wel een keer,dat zal dan ook stoppen.

 4. Peanut

  RTL Boulevard heeft zijn houdbaarheid al lang overschreden.

 5. Ron

  Zou mooi zijn, maar alles zal vallen of staan met de items en gasten. En als je het dan weer laat produceren door dat Blue Circle zal er niets veranderen of het moet een RTL Boulevard Late Night worden, dan begrijp ik de keuze voor Blue Circle om het te maken.

 6. Hans

  Winston in gesprek met RTL Boulevard?

 7. J

  Hiermee probeert MC gewoon een roddel de wereld in te slingeren:
  “Naar verluidt is Winston Gerschtanowitz weer in gesprek met Boulevard, ondanks dat hij momenteel nog onder contract staat bij SBS 6.”

  Lijkt me niet toch? Alhoewel wel alle vaste gezichten straks weg zijn als naast Peter ook Beau gaat stoppen.

 8. anymousin

  Ik weet het niet hoor, of Beau hier aan beginnen moet. Momenteel zijn zijn programma’s succesvol, na een dramatische periode waar alle zijn programma’s een flop waren. Wil hij die verworven status nu gaan verbrasselen?

 9. Ron

  @Hans: tja, zo goed nieuws en dan afsluiten met de vreselijke natnek Winston….laat het niet waar zijn!

 10. StefanV

  Als Beau er niet voor te porren is, zou ik niet weten wie RTL dan wél als presentator op zo’n programma moet zetten.

 11. Hans

  Winston in gesprek over RTL Boulevard? Dit gelooft niemand.

 12. chris?

  Beau DWDD presenteren zou en prima keus zijn.

 13. Suomynona

  Ik sluit mij aan bij wat anymousin hierboven zegt.

  Want laten we wel wezen: iedereen die roept dat Beau op de late avond gezet moet worden, baseert zich nu op een invalbeurt – in een periode dat het reguliere Late Night al kritiek te verduren kreeg en iedere frisse wind met gejuich ontvangen werd. En het zomerprogramma was inhoudelijk nou niet echt veel beter te noemen dan wat het reguliere Late Night te bieden had. Doordat Beau dan een paar weken op die plek zat kreeg je er een ander gevoel bij, maar als dat maanden aan één stuk zou zijn zal de kritiek vroeg of laat toch weer opkomen.

  Plus: Beau is nu juist zo goed bezig met die maatschappelijk relevante programma’s. Hij heeft daar goeie credits mee opgebouwd, iets wat hij zo weer kan verspelen als hij Late Night gaat doen en dat volgens ‘Alwetende Angela’ niet voldoet aan haar smaak en verwachtingen – en de kudde loopt vervolgens mak achter die mening aan. Beau valt dan van zijn voetstuk en krijgt vervolgens het stempel “hij probeerde het op de late avond maar mislukte”. Over die prachtige relevante programma’s als Five Days Inside of de Projects praat niemand dan meer – of men begint te klagen dat hij dat had moeten blijven doen.

  Ik denk niet dat Beau het niet kan, maar ik denk dat hij het niet moet doen. Laat hem mooie reportageprogramma’s maken zoals nu, dan is hij duidelijk als een vis in het water. En nu we het toch over reportageprogramma’s hebben: wat in vredesnaam is er gebeurd met 5 Jaar Later?

 14. Bart

  @J Het zou dan moeten gaan om meerdere talkshows die rouleren op de late avond van RTL4. Iets was ze in België al jaren succesvol doen.

  Winston weer in gesprek met RTL over Boulevard? Zou kunnen en best slim zijn. Misschien gaat hij dan ook Miljoenenjacht doen als het bij RTL4 blijft?

 15. J

  @Bart: Mocht het waar zijn wat betreft Winston, en miljoenenjacht blijft bij RTL, lijkt het me wel duidelijk ja. Maar zijn contract loopt nog tot het voorjaar van 2020 bij SBS6.
  Denk dat dit gewoon weer een stukje is wat MC zelf verzonnen heeft bij dit artikel.

 16. J

  @Bart: Ik denk ook niet dat ze gaan voor 1 programma. Je krijgt sowieso in de zomer al een talkshow met Art. Dan denk ik vanaf september t/m half december een nieuwe (talk)show (Beau?). Half december t/m februari Lekker Laat met Paul. Maart t/m half juni weer de nieuwe (talk)show. Carlo & Irene een show op zaterdag 22:30.

 17. Rubicon

  Niet doen. Nog paar de programma’s die hij nu maakt institutionaliseren. Beau is van nature springerig en zender hopper. Hij heeft nu sinds twee jaar zijn ‘vorm ‘ gevonden. Hou dat ff vol.

 18. Sjors van Kempen

  Late Night moet een compleet nieuwe formule worden, weg uit Amsterdam, weg met het entertainmentnieuws, laat alles vallen en bouw iets nieuws op. Beau zou dat prima kunnen, maar hem opschepen met dezelfde ellende als waaraan Tan en Twan onderdoor gingen: dat gaat ‘m niet worden.

 19. Ron

  @Bart: wat is er ‘slim’ aan Winston bij Boulevard terug halen? Dit over het paard getilde rijkeluiszoontje kan helemaal niets behalve ja-knikken aan een desk en andere in hun hol kruipen….

 20. Karin

  Gewaagd hoor als het bericht klopt, als Beau de vrije hand krijgt en een complete nieuwe redactie , zou het zo maar iets kunnen worden.

 21. Anja

  Kan zomaar eens wel gaan werken….
  Maar waarom niet dan ook echt met de botte bijl erin en er een half uur ( drie kwartier van maken. Heeft hij misschien ook nog wat tijd over voor zijn andere programma,s.

  En natuurlijk een redactie erop die bereid is om alle maar dan ook alle actuele nieuws feiten uit te pluizen.

 22. robb

  Beau is de enige bij Rtl die het kan ,Winsten bij 6insite voegt ook niks toe ik denk dat men Albert niet meer wil en dat de doelgroep toch liever naar de vernieuwde boulevard kijkt.

 23. Koala

  Hoe zou het trouwens met Twannetje gaan nu. Heeft hij al een vliegticket naar de VS gekocht?? Oh nee, hij gaat met de boot natuurlijk want vliegen is tegenwoordig not done volgens zijn linkse vriendjes.Wat moet hij toch in Amerika, zijn bekrompen gedachtengoed staat haaks op alles wat Amerikaans is.

 24. TanteMarion

  Met straks 5 studerende zonen gewoon lekker cashen Beau! Ik zou je helemaal gelijk geven als je het extra inkomsten garandeert.

 25. TanteMarion

  Correctie 4 zonen.

 26. robb

  Koala hij heeft het beter voor elkaar dan jij.

 27. Bobby Eden

  Beau zou het kunnen. Of hij het moet willen is vers 2. Zie hem wel de vervanging van Linda’s zomerweek maken.

 28. Dennis

  Winston in gesprek met RTL?

  Dit voelt natuurlijk het naderende einde van SBS/Talpa aankomen.

 29. Lies

  Mag hopen dat Beau het stokje overneemt van Twan.
  Dat er een nieuwe redactie moet worden samen gesteld lijkt me duidelijk. Voor wat betreft locatie of decor: I don’t care.
  Geeft Beau gewoon een periode van 2 of 3 maanden. De kijker zal beslissen!

 30. Jan met de korte achternaam

  Prima keuze.
  Zolang luuk en marieke maar niet in het programma zitten. Wat een irritante mensen.

 31. Bart

  @Ron Weet jij iemand anders die beter op die plek kan als Beau en Peter wegvallen?

 32. Ron

  @Bart: Oplossen met de mensen die je al hebt. Ze hebben nu een poultje van 4 presentator die een week presenteren. Je zou er voor kunnen kiezen omdat met een extra week erbij te verlengen. Er hoeft niemand bij.

 33. Bart

  @Ron Tuurlijk moet er iemand bij. Sterker nog ze zouden Ruben er uit moeten gooien. Kijkcijfers structureer lager als hij er staat. Helemaal na die wanprestatie van goeie week. Maar het hoeft niet perse Winston te zijn hoor.

  Over de late night. Het zou stom zijn om september als met iets soort gelijks als RTL Late night of wat NPO1 doet te komen met Beau (en bv Merel). Ik denk dat RTL met verschillende late nigth’s gaat komen die elkaar gaan afwisselen. Een daarvan gaat Beau sowieso doen.

 34. Ron

  Laat Joling eens weekje doen, hoort niet echt op RTL 4 en ook niet bij Boulevard m.i. maar kan me zo voorstellen dat ze bij hem uitkomen aangezien hij ook een Shownieuws verleden heeft.

 35. Ron

  ..en Art Rooyakkers.

 36. Bart

  @Ron Gerard zou het kunnen maar dat lijkt me niet. Art misschien al gaat die denk ik een van die nieuwe late night’s doen.

 37. Katti

  Hoop dat hij het niet doet.dalijk gaat hij ook de boot in.mensen zijn paatpogamms ge woon beu

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.