Renze Klamer stopt met talkshow Na Het Nieuws

Geplaatst op za 27 apr 2019 om 8:55

Renze Klamer stopt na zeven maanden en 120 afleveringen met de presentatie van de talkshow Na Het Nieuws op themakanaal NPO 1 Extra. Hij wordt opgevolgd door iemand anders. Dat heeft omroep BNNVARA laten weten. Klamer kijkt met tevreden gevoelens terug op zijn talkshowavontuur. “In de 120 afleveringen die ik heb mogen maken hebben we met het team geprobeerd om op een verfrissende manier met een nieuwe generatie talkshowgasten het nieuws van de dag te bespreken.

Nu is het tijd voor iets anders, aldus Klamer. “Ik ben heel blij dat ik de kans heb gekregen om me in dit programma te ontwikkelen, en ik kan alvast verklappen dat ik hard bezig ben met veel andere mooie plannen bij BNNVARA voor het nieuwe seizoen.

Na Het Nieuws keert in het najaar terug met een nieuw seizoen. “BNNVARA is bezig met het zoeken naar een opvolger voor Renze. Dit wordt nieuw talent. Zodra er meer bekend is laten we dit weten“, aldus de omroep.

De laatste Na Het Nieuws met Renze Klamer was vrijdagavond te zien. Het betrof een speciale uitzending van een uur uit met daarin gasten die in de eerdere uitzendingen te zien waren.

Klamer sprak eind januari zijn ergernis uit over de verhuizing van NPO 1 Extra van een vrij toegankelijk kanaal naar een kanaal dat bij veel mensen in het betaalpakket zit.

Het is niet bekend hoeveel mensen er keken naar Na Het Nieuws.

Foto: BNNVARA, Tom Cornelissen
18 Reacties op “Renze Klamer stopt met talkshow Na Het Nieuws”


 1. PLOP

  Ik schat dat er dagelijks minstens 23 mensen keken, exclusief familieleden.

 2. JandeHond

  Vooral die lachband is ergerlijk.

 3. PLOP

  Ben je niet in de war met een ander programma, Jan?

 4. Jan van Zanten

  Gaaf.

 5. Henk

  Npo heeft dit gekielhaald toen ze het van NPO1Extra van het basis naar pluspakket verplaatsten.

 6. Bobby Eden

  Twee jaar van je leven opgeofferd voor 16 kijkers. Je moet er maar zin in hebben.

 7. Uuuh

  Gaat hij niet heel toevallig op RTL4 een programma wisselend presenteren met Beau? Of ben ik nu te enthousiast?

 8. robb

  Tot januari keek ik regelmatig .

 9. Wilfried

  De voorlaatste aflevering was top. En nog om te lachen ook. Heel komisch zoals politiek duider Marloes Lemsom verslag deed van haar telefoongesprek met Theo Hiddema. “Nou, ik sta me net te scheren, joh.” Je zág Hiddema met een ingezeept gezicht voor de spiegel staan.

 10. Mick

  Dus de zoveelste linkse talkshow mag op de NPO gewoon uitgezonden worden, maar dat ene uurtje JENSEN mocht niet, dus moest maar op RTL…

 11. Annoniemus

  Verstandig besluit , en nu meteen postbode worden ofzo !

 12. Leen Peters

  Zeven maanden en 120 afleveringen, altijd even saai. Nooit een gast die begon te schuimbekken tijdens een interview of twee gasten slaags met elkaar, zo halverwege de uitzending, vloekend en met slaande deuren. BAM! Fragment van het jaar. Maar het gebeurde niet, helaas.

 13. Bart

  @Uuuh Nee dat gaat hij niet. Bij RTL4 komen 3 (misschien zelfs meer) nieuwe verschillende late night talkshows met ieder een eigen opzet en presentator. Deze gaan elkaar afwisselen.

  Na het nieuws heeft nog lang geduurd. Zit niemand op de wachten. Geen goed programma. Wat doet dit op NPO1 Extra? Past er totaal niet bij. Niemand heeft hier naar gekeken. Belachelijk dat het terug komt dit najaar. Zet het dan op NPO3. Beter stoppen en wat beter doen met het geld. Renze is in de promo’s altijd al zo geïrriteerd dat je het wel uit je hoofd laat om NPO1 Extra te gaan zitten zoeken op je tv.

 14. PLOP

  @ Leen Dan heb jij die uitzending gemist dat Jesse Klaver en Baudet aan elkaars haren trokken en Pechtold live zijn tampeloeres op tafel legde!

 15. José

  @Bart:
  Hoe weet je dat er die of meer talkshows komen? Ik lees tot nu toe overal: Beau en iemand anders drie maanden op en af. Dat zijn twee shows. Ik zou meerdere talkshows met elk een andere opzet wel heel verfrissend vinden. Tijdens het voorjaars- en najaarsseizoen Beau, rond de kerst Carlo en Irene en in de zomer Paul de Leeuw.

 16. Babs

  @José Ze hebben het niet helemaal begrepen. Domme reageerders!
  Het wordt 1 show, met elke 3 maanden een andere host.

 17. Bart

  @José Jij leest dat inderdaad maar ik weet via een andere weg dat er meerdere talkshows of eigenlijk late night formats komen. Beau gaat het doen. Verder praten ze met Merel, Art en Paul. Ook zijn ze buiten RTL aan het kijken.

 18. Paolo

  @Plop, het feit dat er zogenaamd 23 mensen naar kijken/keken zegt niets over de inhoudelijke kwaliteit gemaakt door ‘nieuwe’ jonge tv makers 2.0.
  Dat verdient op zijn minst respect. Klamer is een intelligente man, ooit bij Knevel en van den Brink begonnen en is een goede gespreksleider. Bij BNNVARA nu te zien als opvolger van Amber Kortzorg met de belbus. En alweer pakt hij dat eigentijds en empatisch aan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.