Renze Klamer zwaar teleurgesteld in besluit NPO

Renze Klamer vindt het buitengewoon jammer dat de NPO zo achteloos omgaat met zijn dagelijkse live-talkshow Na Het Nieuws, die dagelijks wordt uitgezonden na het Achtuurjournaal op themakanaal NPO 1 Extra. Dat laat hij weten op Twitter. NPO 1 Extra en NPO Zappelin Extra deelden tot voor kort één kanaal, maar Zappelin Extra is nu de hele dag door te zien en NPO 1 Extra is verhuisd naar het kanaal van NPO 3 Extra. Dat kanaal zit echter bij de meeste mensen in een betaald pakket.

Klamer vindt dit besluit van de NPO bizar. “Ik krijg veel vragen over de zichtbaarheid van Na Het Nieuws. Het eerlijke verhaal: door een ‘herindeling themakanalen’ zit op de plek waar eerst NPO 1 Extra zat nu NPO Zapp Extra. Daardoor heeft elke Nederlander nu wél ’s avonds gratis kindertelevisie in z’n pakket (🤨), maar is NPO 1 Extra op de nieuwe plek bij de grote providers (Ziggo&KPN) opeens een zender in het betaalpakket geworden.

De presentator heeft hier helemaal geen bericht over gehad van de NPO-leiding. “Dit hebben wij als programma ook zelf moeten ontdekken.. Baal ik daarvan? Jazeker! Ik snap best dat Na Het Nieuws geen Jinek is, maar om het enige dagelijkse actuele live-programma op een themakanaal wat met veel liefde door een team van 10 man/vrouw wordt gemaakt weg te schuiven naar een betaalpakket in ruil voor gratis kindertelevisie in de avond, voelt nogal cru.

Hij vervolgt: “On the other side: Na Het Nieuws is het enige programma (ter wereld?) wat in de herhaling (13:25 op NPO 1) veel beter wordt bekeken dan tijdens de live uitzending, dus het blijft uiteindelijk voor iedereen zichtbaar.

Hoe kunnen mensen zonder betaalpakket nu live kijken naar Na Het Nieuws? “De live uitzending kun je het meest eenvoudig bekijken via NPO Start.

Lees ook: Stekker uit themakanaal van NPO 3 (20 november 2018)

Foto: BNNVARA, Tom Cornelissen

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen