Peter van der Vorst wilde Frans Bauer direct hebben

Geplaatst op wo 17 apr 2019 om 11:00

Peter van der Vorst wilde Frans Bauer direct naar RTL halen toen hij vorige maand aantrad als de nieuwe tv-baas van RTL. Dat heeft hij dinsdagavond gezegd in RTL Boulevard. RTL onthulde dinsdag dat Bauer de overstap maakt van NPO 1 naar RTL 4 én dat hij zijn reisprogramma’s meeneemt. “Toen ik aantrad in deze functie en we het erover hadden wie we naar RTL willen halen, riep ik meteen Frans Bauer. Frans is authentiek, hij is altijd optimistisch“, aldus Van der Vorst.

Bauer en RTL zijn gewoon een perfecte match, aldus Van der Vorst. “Het is een echte family man en hij heeft humor. Hij past gewoon heel goed bij RTL.”

Volgens Bauer speelde dit al voor de komst van Van der Vorst. “Dit speelt al een tijdje. Ik ben een aantal maanden geleden benaderd door RTL. Het was eerst heel lang erover nadenken, want ik heb natuurlijk heel wat leuke jaren gehad bij AVROTROS. Daar ben ik ook enorm dankbaar voor en ik heb er veel leuke dingen mogen doen. Op een gegeven moment werd aan mij gevraagd wat ik zou willen doen. Dan kom je uit op entertainment en de dingen die je steeds minder mag bij de NPO.”

Zijn reissoaps passen toch ook helemaal niet bij de NPO? “Mensen denken gauw dat je op zo’n reisje ook op het strand ligt, maar je maakt zo’n reisje in tien of elf dagen en bent bijna dag en nacht bezig. Dat neemt niet weg dat ik daardoor heel wat mooie dingen heb mogen zien en meemaken. Ik ben er enorm trots op.”

Nu gaat hij die reissoaps maken voor RTL. “Wat ik heel leuk vind – en dat heeft ook de doorslag gegeven – is dat ik naast mijn reisprogramma’s ook muziekprogramma’s mag maken. Ik ben zelf zanger. Om daar de komende jaren mee aan de slag te gaan, vind ik erg leuk. Het is een nieuw programma met muziek. Ik kan er nog niks over zeggen, maar het is erg leuk.”

En keert De Bauers terug? “Je weet maar nooit. Ik kan er nog niks over zeggen. Er gaat de komende tijd heel wat gebeuren, maar geloof me dat we heel veel leuke programma’s gaan maken.”

Foto: RTL
27 Reacties op “Peter van der Vorst wilde Frans Bauer direct hebben”


 1. Remi

  Past eerder bij woonwagenzender SBS6.

 2. Ron

  ‘Hij is altijd optimistisch’ en al zou hij dat niet zijn, wat dan? Ik vind dat altijd van die ‘lege hulzen teksten’. Ik vind hem echt veel beter bij 6 passen. Ondanks dat ze daar van het volkse imago af willen, wat natuurlijk niet slim is omdat ze hier groot mee geworden zijn, ooit, toen het nog goed ging met de zender….

 3. l

  Zou Bauer weleens vreemdgaan? Dertig jaar lang dezelfde muts, brrr.

 4. Jan

  Bauer is wel puur.Dat past beter bij Rtl dan bij SBS.
  Het zit zo, beschaafd en mooi IQ is NPO
  Puur, zichzelf en redelijk IQ is RTL
  Ordinair,Botox,vals en laag IQ is SBS
  Uitzonderingen daargelaten want soms wil je met je hoge IQ je broer helpen wat dan achteraf niet zo slim blijkt te zijn.

 5. Ed

  Aldus Jan met niet meer dan twee jaar lagere school.

 6. NPO kijker-woensdag

  Past precies bij campingzender RTL4

 7. Brenda

  Dubbelzinnige titel. Best geil.

 8. Bart

  Een soort De Bauers Effe geen cent makken zou het goed kunnen doen in een vervolg op de soap van De Bauers. Beter dan met De Roelvinkjes. Weet alleen niet of dit mogelijk is want EGCTM is volgens mij een Talpa format.

 9. Tim

  Panel Masked Singer sowieso

 10. Tim

  Samen met Olcay trouwens in panel Masked Singer

 11. Trudy

  Bauer de lachende dwaas die niet kan zingen ook zo een geldwolf

 12. B

  Slimme zet van RTL die Talpa momenteel links en rechts inhaalt .

 13. Annie

  FB gaat nog wel een paar grote shows presenteren.

 14. Trudy

  Weer een miskleun bij RTL4

 15. o.p. lichter

  Past goed bij de simpele rtl kijker , had ook perfect bij Talpa gepast bij al die sjon de mol meuk .

 16. Kickel

  Zo’n verschrikkelijk domme en sociaal beperkte man.

 17. Maxer

  Rtl zal wel met een grote zak met geld hebben gerammeld en voor geld doet Fransje nooit genoeg alles.

 18. Karel

  Dus Frans gaat nu op kosten van RTL op vakantie, erg goede deal lijkt mij.

 19. Ronnie

  Wel grappig dat iedereen nu roept dat ie beter bij 6 past. Dat is natuurlijk ook zo, maar John de Mol wil er iets van maken wat het niet is. Het is een volkszender, geen flashy, hippe zender. Dus heel slim van RTL om hem te halen.

  Het is nu al wel duidelijk dat RTL de strijd (voor zover daar sprake van is) gaat winnen.

 20. Jeroen

  En nu nog Irene Moors een contract! Kom op Peter vd Vorst!
  Dan is de RTL-familie weer compleet

 21. M@rk - Etten-Leur

  Zowel Caroline Tensen als Frans Bauer trekken oudere kijkers en daar zitten commerciële zenders toch totaal niet op te wachten…

 22. tim

  Frans gaat voglend seizoen Doet-ie ’t of doet-ie ’t niet presenteren

 23. Bart

  @M@rk uit Etten Leur Dat zitten ze wel. Het draait allang niet meer om de jongeren of 21-54 doelgroep. Een totaal achterhaalde theorie om je alleen maar daar op te richten. En zeker op je hoofdzender. Die moet voor van 8 tot 80 zijn.

 24. Bart

  @tim Zou een goede zet zijn om Doet ie het of Doet ie het niet terug te halen. Het programma past alleen niet echt bij Frans Bauer.

 25. René

  @b a r t
  Hahahahahaha…. k n e u s.

 26. @René

  Ha Ha ha ha ha over kneuzen gesproken. Nee jij hebt er echt verstand van hoor. Dat kun je zo wel zien.

 27. A.Zijn

  Mijn gevoel zegt dat Peter ook graag Dionne Stax voor de late avond wil binnenhalen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.