Peter van der Vorst wilde Frans Bauer direct hebben

Peter van der Vorst wilde Frans Bauer direct naar RTL halen toen hij vorige maand aantrad als de nieuwe tv-baas van RTL. Dat heeft hij dinsdagavond gezegd in RTL Boulevard. RTL onthulde dinsdag dat Bauer de overstap maakt van NPO 1 naar RTL 4 én dat hij zijn reisprogramma’s meeneemt. “Toen ik aantrad in deze functie en we het erover hadden wie we naar RTL willen halen, riep ik meteen Frans Bauer. Frans is authentiek, hij is altijd optimistisch“, aldus Van der Vorst.

Bauer en RTL zijn gewoon een perfecte match, aldus Van der Vorst. “Het is een echte family man en hij heeft humor. Hij past gewoon heel goed bij RTL.”

Volgens Bauer speelde dit al voor de komst van Van der Vorst. “Dit speelt al een tijdje. Ik ben een aantal maanden geleden benaderd door RTL. Het was eerst heel lang erover nadenken, want ik heb natuurlijk heel wat leuke jaren gehad bij AVROTROS. Daar ben ik ook enorm dankbaar voor en ik heb er veel leuke dingen mogen doen. Op een gegeven moment werd aan mij gevraagd wat ik zou willen doen. Dan kom je uit op entertainment en de dingen die je steeds minder mag bij de NPO.”

Zijn reissoaps passen toch ook helemaal niet bij de NPO? “Mensen denken gauw dat je op zo’n reisje ook op het strand ligt, maar je maakt zo’n reisje in tien of elf dagen en bent bijna dag en nacht bezig. Dat neemt niet weg dat ik daardoor heel wat mooie dingen heb mogen zien en meemaken. Ik ben er enorm trots op.”

Nu gaat hij die reissoaps maken voor RTL. “Wat ik heel leuk vind – en dat heeft ook de doorslag gegeven – is dat ik naast mijn reisprogramma’s ook muziekprogramma’s mag maken. Ik ben zelf zanger. Om daar de komende jaren mee aan de slag te gaan, vind ik erg leuk. Het is een nieuw programma met muziek. Ik kan er nog niks over zeggen, maar het is erg leuk.”

En keert De Bauers terug? “Je weet maar nooit. Ik kan er nog niks over zeggen. Er gaat de komende tijd heel wat gebeuren, maar geloof me dat we heel veel leuke programma’s gaan maken.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen