Edsilia Rombley wil geen Anita Meyer-momentje op tv

Edsilia Rombley moet er niet aan denken dat ze straks als tv-Maria in The Passion een Anita Meyer-momentje heeft. Dat vertelde ze dinsdagavond in Pauw. Meyer vergat in de liveshow eventjes de tekst van het nummer Hou Me Vast en brabbelde op een gegeven moment: ‘Niemand weet waarom er slep pap in de kou!’. Een horrorscenario voor elke artiest, vindt ook Rombley. Ze ziet het als haar worst nightmare. “Maar je gaat wel door. Je moet wel door“, zo laat ze weten.

Rombley hoopt dat ze haar tekst straks gewoon onthoudt. “Ja, dat is wel spannend. Je wil het gewoon goed doen en je weet dat iedereen het kan verstaan, want het is hartstikke Nederlands.”

Vergeleken met de vorige tv-Maria’s laat Rombley een heel ander geluid horen. “Ik vind het super spannend. Ik zing ook heel wat noten lager dan die vrouwen die ik nu hoor. Het is heel bijzonder. Het is iets heel moois.”

Kan ze dan geen lagere liedjes zingen? “De keuze van die liedjes wordt gemaakt en jij moet het gewoon zingen. Ik heb heel erg mijn best gedaan om er een andere draai aan te geven, maar dat ging niet. Later is me verteld waarom nummers gekozen zijn en welke scènes gebeuren voordat ik de nummers moet zingen. Dan begrijp je het en voel je ook het verhaal beter.”

Ik wil het goed doen en ik wil het ook mooi brengen. Ik vind het natuurlijk hartstikke leuk.”

Foto: SBS

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen