Paul de Leeuw voelt zich thuis in sterrenstal RTL 4

Paul de Leeuw voelt zich thuis in de sterrenstal van RTL 4. Hij heeft na zijn tijd bij BNNVARA een nieuw onderkomen gevonden waar hij zich welkom voelt. Dat geeft de presentator aan in de VARAgids. De Leeuw hoort weer ergens bij. “We hadden onlangs een bijeenkomst in het Rijksmuseum – waar werd gekookt door Richard Ekkebus, chef-kok van Amber in Hongkong, en daar kwam ik Ruben Nicolai en Tijl Beckand tegen, en opeens had ik dat goede gevoel dat ik al even had gemist.

De presentator doelt op het teamgevoel. “Later ontmoette ik Caroline Tensen, Kees van der Spek, Carlo Boszhard, Merel Westrik, Jan de Hoop en Roderick Veelo en merkte ik dat ik het ook met hen heel goed kon vinden.”

Momenteel is hij te zien met Paul Pakt Uit en er volgen nog veel meer programma’s bij RTL. Hij praat veel met de zender. “Talkshows hebben we voldoende en ik ben geen Sonja Barend, maar ik zou willen koken en praten met mensen over sociale onderwerpen. Een goed gesprek voeren met oudere stellen over seksualiteit bijvoorbeeld.

Dat kan zomaar eens een kijkcijferhit worden, aldus De Leeuw. “De combinatie van een gesprek voeren, mooie gerechten bereiden en die recepten controleren op betrouwbaarheid en smaak.”

Als hij gevraagd wordt naar zijn favoriete programma’s, noemt hij niks van RTL. Hij heeft het over Net5’s Masterchef Australië, Netflix’ How to get away with murder en wat NPO-titels. “DWDD, Jinek en Pauw natuurlijk en We zijn er bijna! Martine van Os moet al die weken mee en ze doet dat heel knap. Net als in Tijd voor Max.”

Het dedain waarmee daar soms over wordt gesproken, vind ik verschrikkelijk. Optreden in Tijd voor Max doet overigens veel goed voor de kaartverkoop.

Het VARAgids-interview met Paul de Leeuw kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen