Patty Brard: ‘Marc van der Linden deed gastric bypass’

Marc van der Linden wil om een of andere reden niet dat mensen verklappen wat zijn afvalgeheim is, maar Patty Brard leek dat vrijdag toch te doen in de tv-show 6 Inside. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Brard meldde dat Van der Linden net als zij een gastric bypass heeft ondergaan, al trok ze dat snel weer terug. “Wie zijn andere mensen die het hebben gedaan?“, vroeg Jan Versteegh aan zijn inval-Albert. Daarop zei Brard: “Marc van der Linden heeft het gedaan.” 

Versteegh keek verbaasd. “Die heeft het toch nooit gezegd dat hij het heeft gedaan?“, vroeg hij.

Brard daarop: “Ik geloof dat er… laatste… tenminste, nou, laat ik die dan in het midden houden. Bastiaan van Schaik heeft het ook gedaan.”

De tv-diva besprak het onderwerp, omdat BNR-ster Bas van Werven ook een gastric bypass heeft laten doen. “Er is een groot verschil tussen een maagverkleining en een gastric bypass. Hij heeft ook een gastric bypass gehad, zoals ik.”

Bij een maagverkleining maken ze alleen je maag kleiner, weet Brard. “En daar kan je weer doorheen eten als je het maar vol genoeg propt. Een gastric bypass wil zeggen dat ze een omleiding maken en een stuk van je darmen weghalen, waardoor je voedsel eerder terechtkomt in je maag en dat ook eerder weer kwijt bent. Daardoor verlies je ontzettend veel gewicht.”

Een gastric bypass ondergaan is ingrijpend, zegt ze. “Je kan alleen maar om de twee uur een klein hapje eten en als je dan te veel eet, word je doodziek. Dat wil je echt niet meemaken. Je kan ook niet eten en drinken tegelijk. Sterker nog: je kan niet praten en eten tegelijk.”

Ze prijst Bas van Werven. “Wat ik heel erg fijn vind is dat ook hij er zo openlijk voor uit komt. Denk allemaal niet dat je een knoop in je maag legt en gewoon maar afvalt. Het is de beste stok achter de deur die je kunt implanteren, maar de discipline komt pas op het moment dat je de operatie hebt ondergaan.”

Ik vind heel knap dat hij het zo zegt. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik er een heel gelukkig gedisciplineerd mens van ben geworden en inmiddels 40 kilo kwijt ben. Ik hoop dat hem dat ook lukt.”

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen