Duncan L. wilde namens San Marino naar Songfestival

Duncan Laurence heeft overwogen om namens San Marino naar het Eurovisie Songfestival te gaan. Dat zegt de zanger, die ons land dit jaar vertegenwoordigt op het liedjesfestijn, op de website van Avrotros. Laurence had nooit verwacht dat hij namens Nederland mocht gaan. “Ik dagdroomde er ook wel over om zelf een keer mee te doen namens Nederland. Maar ik zag het niet gebeuren dat ik zomaar zou worden gevraagd: daarvoor zette Nederland de laatste jaren te zeer in op de grote namen.

En van Laurence had tot voor kort bijna niemand nog gehoord. “Dus toen ik er, dankzij een opmerking in het tv-commentaar, achter kwam dat het talent in het piepkleine San Marino met maar 30.000 inwoners, nog minder dan in Hellevoetsluis waar ik ben opgegroeid, op was en ze een beroep hadden gedaan op een buitenlandse artiest heb ik nog even overwogen om me bij het selectiecomité van San Marino aan te melden.

Hij heeft het uiteindelijk niet gedaan. “Maar nee, dacht ik al snel – dat zou toch een beetje als landverraad hebben gevoeld. Ik moet eerst toch maar een lange weg naar boven klauteren om een bekende artiest te worden en dan word ik misschien ooit benaderd.”

Dit jaar heeft Avrotros voor een onbekende artiest gekozen: Duncan Laurence. “Een des te grotere eer vind ik het dan ook dat ik Nederland nu al mag vertegenwoordigen, en verheug me op het gevoel van nationale verbinding. Ik wil met mijn deelname ook wel iets bewijzen: dat het voor een songwriter wel degelijk een goede start voor de uitbouw van een carrière kan zijn.

Het interview met Duncan Laurence kunt u lezen op de Avrotros-site.

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen