Jack van Gelder: ‘Niet al het voetbal naar Talpa!’

Jack van Gelder vindt weliswaar dat het lastig is voor de kijker om te onthouden welk voetbal waar te zien is, maar ziet het ook niet zitten als bijvoorbeeld John de Mol ál het voetbal koopt om het op één platform te zetten. Dat heeft hij gezegd op NPO 3FM. Iedereen heeft nu een beetje voetbalrechten. “Het is best heel lastig voor mensen om te bepalen wat waar is. Wij bij Ziggo hebben bijvoorbeeld een heel groot buitenlandpakket, maar ook Champions League. Dat wordt echter ook gedaan door Veronica.

Het is verdeling en overlap, aldus van Gelder. “En Studio Sport heeft weer rechten ten aanzien van de Eredivisie, die FOX ook heeft. Het is best moeilijk voor de mensen.”

De interviewer: “Eigenlijk moet John de Mol gewoon alles opkopen en dan kan het op één zender.

Dat ziet Van Gelder niet zitten. “Nee hoor. Nee, nee, nee. Ik denk dat het niet verstandig is, want ik denk dat het goed is zoals het nu gaat en dat er geen commerciële belangen zijn en het op een goede manier gebracht wordt. Niets ten nadele van John of Talpa of SBS of Veronica, maar ik denk dat het goed is zoals het is en er een goede verdeling komt. De mensen wennen er op den duur wel aan als er een bepaalde continuïteit is.

Ik vind dat de Eredivisie altijd bij de publieke omroep hoort te zitten en dat de rest verdeeld kan worden.

Foto: BNNVARA

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen