Patrick Martens hoopt dat sultan Brunei doodgaat

Patrick Martens hoopt dat de sultan van Brunei, Hassanal Bolkiah (72), snel doodgaat. Dat heeft de acteur en vaste gast van Koffietijd woensdagavond gezegd in Shownieuws. Martens vindt het bizar dat de sultan wetgeving heeft ingevoerd waardoor homo’s voortaan gestenigd kunnen worden in het land. Zelf is de acteur ook homo en hij moet er niet aan denken om in zo’n land te wonen. “Dit zijn de Middeleeuwen. Ik snap gewoon niet dat zo iemand dat voor elkaar krijgt.

Er is veel geprotesteerd tegen de nieuwe shariawetgeving, maar de sultan wil niet wijken. “Het is echt een trieste dag eigenlijk vandaag. Ik vind het echt absurd dat het anno 2019 kan dat één zo’n rijke sultan in een ieniemienie klotelandje dat kan bedenken. Het is zo barbaars.”

Die eeuwige haat vanuit religieuze hoek tegen homoseksualiteit moet eens afgelopen zijn, aldus Martens. “Waarom zou je mensen dood willen stenigen die van elkaar houden? Het gaat om liefde. Maar goed, die man is 72. Ik hoop dat hij snel het loodje legt.”

Patty Brard denkt dat het niet veel helpt als Bolkiah het loodje legt. “Ja, maar dan komt er weer iemand anders die waarschijnlijk hetzelfde bewind door gaat voeren.”

Brunei telt ongeveer 450.000 inwoners. Er wonen dus enkele tienduizenden homoseksuele mensen in het Aziatische land.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen