Özcan Akyol weigerde talkshow Robert Jensen

Özcan Akyol heeft een uitnodiging van de talkshow van Robert Jensen tot drie keer toe geweigerd. Hij vond het programma te slecht om eraan mee te doen. Dat schrijft hij vandaag in zijn paginatweecolumn in het AD. Net als Jensen heeft Akyol het probleem van de eenzijdige media veelvuldig aangekaart, maar toch wilde hij er niet over praten in zijn RTL 5-talkshow. “Ik ben twee of drie keer door het programma uitgenodigd. Daar ben ik niet op ingegaan“, aldus de tv-maker.

Akyol wilde zich ‘niet inlaten met die platvloerse borrelpraat op de dinsdagavond’, terwijl hij graag gesproken had over de ‘haperende integratie’, de ‘ideeënarmoede bij linkse partijen’ en de ‘vertrutting van de samenleving’. “Maar niet met iemand die zelf symbool is gaan staan voor het failliet van de dialoog.”

Jensen is gewoon geen goede talkshowhost, aldus Akyol. “Het enige waar de presentator in uitblonk, was het kritiekloos interviewen van zijn politieke helden. Hij lachte het hardst om zijn eigen ‘grapjes’.”

Het is een enorme gemiste kans, vindt hij. “Hij liet ons, iedereen die had gerekend op een serieuze rechtse talkshow, behoorlijk in de steek liet, om maar niet te zeggen dat hij eigenlijk een karikatuur maakte van alle mensen die conservatief zijn.

Akyol hoopt dat er een ‘intelligente, charismatische en vooral respectabele presentator’ opstaat die op een doordachte manier een rechtse talkshow kan presenteren, aldus Akyol.

De AD-column van Özcan Akyol kunt u lezen via Blendle.

Foto: NTR

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen