Özcan Akyol: ‘Parkeren in Amsterdam nu voor de elite’

Özcan Akyol ergert zich aan het nieuwe parkeerbeleid in Amsterdam. Door de tarieven op te schroeven naar 7,50 euro per uur, maak je parkeren alleen toegankelijk voor de elite. Dat schrijft de inwoner van Deventer vandaag in het AD. Het tarief geldt in het centrum, maar ook bij markten als de Albert Cuyp en Dappermarkt moet je nu flink de portemonnee trekken: daar is het 6 euro per uur. “Wat de lokale coalitie nu doet, is autorijden steeds meer tot een luxeproduct maken.

Rijke mensen schrikken niet van een paar euro meer of minder, aldus Akyol. “Het is dus een totaal verkeerd signaal richting de gewone man, zowel binnen de eigen stad als daarbuiten, die te horen krijgt dat sommige plekken niet voor hem bedoeld zijn maar alleen voor burgers met een goedgevulde portemonnee.

Soms kun je parkeren in het centrum niet vermijden, aldus Akyol. Hij was deze week in Amsterdam voor een vergadering. “Ik kon niet met de trein komen omdat ik daarna naar een dorp in het oosten moest – voor ander werk.”

Als je langer dan twaalf uur parkeert in Amsterdam, kun je beter de parkeerboete van 90 euro pakken, aldus Akyol. “Maar goed, daar zal de gemeente ook wel over nagedacht hebben. Die doet immers alles om het leven van de automobilist onaangenaam te maken.”

De AD-column van Özcan Akyol kunt u lezen via Blendle.

Foto: NTR

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen