Kelder, Klöpping en Gordon in hetzelfde flopschuitje

Geplaatst op Thu 18 Apr 2019 om 8:45

Naast de Net5-show Mars tegen Venus van Gordon is er nóg een tv-flop op woensdagavond en die is misschien nog wel veel pijnlijker: Kelder en Klöpping op NPO 1. De première trok vorige week 392.000 kijkers en gisteren keken er 331.000 mensen (7 procent). Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Dat alles flopt op Net5 is geen verrassing, maar op NPO 1 zijn flops zeldzaam en dat maakt het pijnlijk voor het kersverse tv-duo Jort Kelder en Alexander Klöpping.

De heren zaten woensdagavond gesandwicht tussen twee veel beter bekeken programma’s, namelijk Van Onschatbare Waarde (1 miljoen kijkers en 19 procent) en Pauw (759.000 kijkers en 31 procent).

De ruim 300.000 kijkers van Kelder en Klöpping zijn veel te weinig voor NPO 1, het hoofdpodium van de Nederlandse televisie. Toch mogen ze hun reeks waarschijnlijk wel gewoon afmaken. De NPO haalt tv-flops zelden vroegtijdig van de buis.

De Gordon-show Mars tegen Venus op Net5 bleef steken op 165.000 kijkers (3 procent), even slecht als vorige week. De andere Gordon-show, De Gordon tegen Dino Show op SBS 6, is ook al geen succes.

De meeste mensen kozen woensdagavond voor buitenlands voetbal op Veronica.

Foto: Elvin Boer
33 Reacties op “Kelder, Klöpping en Gordon in hetzelfde flopschuitje”


 1. Baron

  Jort ga toch gewoon schrijven, Alexander ga toch gewoon kompjoeteren, en Gordon, ga toch snuiven en buttsechsen ofzo. Bleeeehhhh de media is zo k u t.

 2. Chiel

  Hollands Welvaren van Michiel van Erp werd gewoon gestopt een paar jaar terug. Werd op NPO2 geplaatst. Zie ik hier ook wel mee gebeuren… Het programma is ook erg geforceerd en brengt weinig nieuws. ”Wauw een robotstofzuiger of zelf rijdende auto…”

 3. Minder of Mirjam

  Goed zo! Nederlands publiek laat duidelijk blijken niet geïnteresseerd te zijn in het arrogante hoofd van Alexander Klöpping. Wat een zelfingenomen ventje is dat, denkt de wijsheid in pacht te hebben. Dat hij bij DWDD zovaak zit is alleen maar omdat Matthijs van Nieuwkerk hem zo lekker vindt.

 4. Bep

  Dat was het moment dat ik na een heerlijk NPO avondje dacht, kom laat ik eens naar bed gaan.

 5. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Precies dit.
  Beetje technisch lopen doen is niet genoeg meer tegenwoordig.
  Jort kan het beter houden bij programma’s als Hoe Heurr Het Eigenlijk.
  Maar eerlijk is eerlijk, Alex en Jort is een beter tv-koppel dan op Net5 te zien was.
  Daar was de Grote Witte Tanden Show een irritant slap aftreksel van… ja, van wat eigenlijk? Heeft Angela al gezegd wat voor show het is? Dit vraagt om duiding.

 6. Bart

  De kijker laat tegenwoordig heel duidelijk zien, wat ze willen.Echte programma’s, puur.Geen verwende, arrogante,coke-snuivende presentatoren, maar gewoon Jan met de pet.Beetje beschaving en respect voor de kijker.Andre van Duin is een goed voorbeeld.Die heeft een hele opleving omdat mensen weer pure tv willen en geen bagger.

 7. Hetty Hottemetot

  Ik trek dat Blendle-eikeltje niet zo.

 8. Broekhoest

  trucje van Jort kennen we inmiddels wel, geaffecteerd praten en een beetje onnozel doen als het om moderne spulletjes gaat.
  Jort heeft ook gewoon een laptop / iPhone en moderne auto.
  Wil doen voorkomen alsof hij in een oude open Bentley rijd en nog een bakelieten draaischijftelefoon bezit.

 9. Alex

  Opzich wel een prima programma, interessant om te zien, maar had prima op Nederland 3 gekunnen.

 10. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  K en K is een ontzettend leuk programma. Humoristisch en informatief. Mensen, ga allemaal kijken. Echt de moeite waard.

 11. Meneer Kaktus

  Dat grappige ‘bekvechten’ en elkaar afzeiken van die Jut en Jul ligt er ook zó ontzettend dik bovenop! Het is alsof ik naar een musical van ‘n zesde klas/groep 8 zit te kijken. Je doet het, maar voelt je heel ongemakkelijk………opzouten!

 12. Laurens

  Prima programma. Echter, eerder programma voor ander NPO net. Mag nog wel wat meer scherpte komen in netprofilering bij NPO.

 13. Meneer Kaktus

  Alex

  Thu 18 Apr 2019 om 9:18

  Had jij al “prima” gezegd?

 14. Meneer Kaktus

  Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Thu 18 Apr 2019 om 9:21

  Die wachtlijsten in de GGZ gaan me nu toch wel echt zorgen baren, hoor.

 15. Meneer Kaktus

  Alex

  Thu 18 Apr 2019 om 9:18

  Maar…..je hebt gelijk: op NPO3 (Nederland?) moet kunt! :-)

 16. pastoor Justus uit Schin op Geul

  Goedemorgen gelovigen, heidenen .en iedereen
  Hierbij mijn verslag van 4 dagen Amsterdam

  Zo daar zijn we dan weer terug van een heerlijke tijd in Amsterdam
  We hebben echt genoten zonder dat onze lieve heer op onze schouder mee keek !
  Zeg maar zo, wat niet weet ???

  Nou we zarten dus iin het Doelen hotel, waar het fantastisch was
  de kamer heel luxe en het eten voortreffelijk . eindelijk eens verlost van de linzen en bruine bonen, en de haver of gortepap .

  We zaten ook in het centrum van de stad dus vertier vollop
  Ja vroeger in de jaren 50 zijn we nog eens hier geweest met mn ouders

  Nou en ik wilde meteen naar RUTECKS en HECK natuurlijk want daar was ik nooit meer geweest Ja zit al meer dan 60 jaar in het klooster en kwam nooit buiten , of eens naar de grote stad!

  Maar dat cafetaria en het restaurant op het Rembrandsplein was er niet meer
  ja , en de trams waren ook heel anders leken wel spoortreinen

  Natuurlijk hebben we in de winkelstraten onze ogen uitgekeken
  prachtig allemaal , en wat mij is opgevallen is dat er veel zaken zijn verdwenen
  dieene keer met mn ouders toen ik 10 was kon ik me herinneren dat je op de Nieuwedijk hoek Martelaars gracht een krokrtje voor een kwartje kon trekken
  en we aten savonds na het winkelen bij Harkema

  Ja we hebben onze 3 dagen nuttig besteed en zijn naar Hudson Bay., De Bijenkorf
  geweest rondvbaart door de grachten , Rijks/ van Goch museum geweest
  en diverse kerken , en ook nog in de Jordaan , de Albert Cuyp ,Dappermarkt en het Waterlooplein en nog veel meer, En dat allemaal met de tram of taxi
  Maar onze hoogtepunten kregen we bij de meisjes van plezier op onze laatste nacht en toen we volddaan waren van onze zonde, en heerlijk nog wat uurtjes konden slapen in het hotel , en een heerlijk ontbijt hadden gehad , zijn we weer naar huis vertrokken , Hellaas hebben we frater
  Venantius niet ontmoet, maar ja die stad is ook zo groot en niemand wist waar hij woonde !!

  Een mooier verjaardags kado hadden ze mij niet kunnen geven

  Na de biecht voor mijn zonde, heb ik een dag kamer arrest maar mag nog wel internetten , ja we hebben sinds begin april ook een aansluiting op de kamer Dus elk nadeel heeft ook een voordeel!

  Maar morgen is het weer …bidden en werken

  ik wens u allen een fijne dag,!

 17. Don John

  Potentieel een aardig programma maar komt totaal niet uit de verf omdat Kelder in een rol zit die hem niet past en het is ook nog ‘ns een keer een rol die hij moet spelen met de druif Klopping die een beetje de nationale zanikerd aan het worden is. En dan die korte itempjes zonder inhoud, erg vervelend. Dan liever een soort Bright format met de juiste mensen. Ik sla Klopping en Kelder de volgende keer over zoals blijkbaar veel kijkers doen,

 18. Hans S.

  En dan dat verschrikkelijke nep accent van Alexander Klöpping en de doorzichtige onnozele grapjes van Jort Kelder.

 19. 123

  Ik denk dat Kelder en Klöpping gewoon niet de gunfactor hebben. Heel simpel, niets meer dan dat.

 20. Josefien van Ballengooijen

  Gordon glijdt langzaam de afvalput in…

 21. Kwetter

  Klöpping is moeilijk te verstaan en irriteert in zijn eeuwige jacht naar rijkdom.
  Kelder irriteert omdat hij met zijn rare maniertjes een onverbeterlijke betweter is.
  Kortom, dat programma heb ik 1x gezien en besloten het verder te negeren.

 22. StefanV

  @123 (11:03) Of het onderwerp van hun programma leent zich gewoon niet voor NPO1. Wat dat betreft maakt de NPO sowieso aan de lopende band ondoorgrondelijke keuzes.

  De serie van Ruben Terlou over China wordt op NPO2 uitgezonden, de serie van Frans Bauer op NPO1. Andere Tijden op NPO2, Andere Tijden Sport op NPO1. Maar satire over sport, zoals Makkelijk Scoren, weer op NPO3. Sterke Verhalen (met Sanne Wallis de Vries) op NPO1, maar Van De Week (een luchtige quiz) op NPO3.

 23. Jantje

  Het programma straalt gewoon jaren 90 uit in zijn opzet. Hoewel het onderwerp me interesseert en ik de presentatoren kan verdragen merk ik toch dat ik afhaak. Het duurt ook vrij lang. Treurig, ik wil dat niet maar het gebeurd.

 24. Dirk

  Getverderrie, gisteravond die nagemaakte bekakte Kelder heel even gezien.
  Raar mannetje met die “Hendrik Groen” houding, met die rare ouderwetse bretels en met zo’n slecht zittende witte pantalon.

  Intellectueel stelt deze man helemaal niks voor, hij is meer geschikt voor een toneelclub van een dorpsvereniging.

  Als ik hem hoor moet ik altijd denken aan die fantastische cabaretier Paul van Vliet inzake zijn conference over ” de aristocraat majoor Taselaar”.
  Kelder heeft die tot zijn verdienmodel gemaakt.
  Niet meer naar hem kijken dus.

 25. 123

  @StefanV (11:46): Dat het programma niet op NPO1 past, daar ben ik het uiteraard ook helemaal mee eens. Dat ze sommige (goed scorende) programma’s op NPO2 of NPO3 uitzenden (en laten), heeft er – denk ik – mee te maken dat men op deze manier die zenders ook bestaansrecht blijft geven.

  Maar toch blijft de gunfactor een dingetje. Zoran ik Jort Kelder als talkshow-gast prima waarderen, maar het moment dat hij Buitenhof presenteert kijk ik standaard al niet meer, omdat hij vaak de neiging heeft om z’n eigen mening er doorheen te drukken. Als gast in een talkshow is dat prima, maar als presentator is dat toch echt ‘not done’.

  En Alexander Klöpping wordt in het Hilversumse wellicht een beetje overschat; ik denk niet dat de rest van NL zit te wachten op zijn zienswijze over technologie.

 26. 123

  *Zoran = Zo kan

 27. A. Tempelman

  Kelder is een Duracell-konijn: stop er een batterij in en hij houdt zijn kop niet meer. Die lullo presenteert nu ook al Buitenhof. Mag-ie met geld mee naar John de Mol? Of de plek innemen van Harry Mens? Kunnen we dat crowdfunden?

 28. Mark

  Wetenschappelijke programma’s werken beter op NPO 2.

 29. Bart

  Helemaal eens met Laurens. Het programma van Kelder & Klopping is goed maar hoort niet op NPO1 te staan. En Gordon? Tja ik weet waarom er niemand kijkt. Men is er klaar mee. Net als dat men klaar is met Wendy van Dijk en Ruben Nicolai.

 30. Rosa

  Ik had altijd het idee dat Jort en Alexander iets moois met elkaar zouden hebben, beiden zijn wat vrouwelijk. Maar begrijp dat Klopping een vriendin en kind heeft.

 31. aammehoela

  Volgende week geen voetbal, althans geen CL. Misschien eenmalige opleving. De NPO 1 kijker lijkt in ieder geval naar Nieuwsuur te zappen of zet de tv uit of iets dergelijks. In ieder geval heb ik gisteravond als NPO-kijker genoten van het voetbal op Veronica. Maar ja, dat het een mooie wedstrijd was lag niet aan Veronica, maar aan het verloop van de wedstrijd.

 32. Aphex Twin

  Uit-de-kast-kom-televee.

 33. bierenzo

  Ehmm, http://www.mediacourant.nl, wat vinden jullie nu zelf van Reageren op Artikelen? Wat voegt dat nou toe? Lees nou eens wat een verveelde en nutteloze reacties allemaal, ik lees er 2 die echt wat toevoegen. ik zeg: Social media uitzetten

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.