NPO haalt ONM van stal: elke dag om 19.30 uur

Geplaatst op di 23 apr 2019 om 14:00

De soapserie Onderweg naar Morgen keert terug bij de NPO. Dat gebeurt op twee kanalen: via NPO Start Plus en tv-kanaal NPO 1 Extra, meldt de publieke omroep in een persbericht. Het eerste seizoen van ONM uit 1994 is sinds kort te zien op NPO Start Plus. “Nieuwe fans kunnen op deze manier kennismaken met de serie. De meer ervaren ONM-kijker kan vanaf maandag 29 april iedere werkdag om 19.30 uur genieten van de intriges, spanning en romantiek op NPO 1 extra.”

Het themakanaal zendt tot eind december het volledige dertiende seizoen uit. Gijs van den Heuvel, manager extra kanalen NPO, zegt: “We doen onze kijkers een groot plezier met de terugkeer van deze geliefde soap.”

Van den Heuvel stelt dat de Nederlandse tv-kijker om ONM schreeuwt. “De afgelopen jaren hebben fans met regelmaat gevraagd om de terugkeer van Onderweg Naar Morgen.”

Nu NPO 1 extra weer een 24-uurs zender is, kunnen we de soap ook uitzenden op het vertrouwde tijdstip van half acht.”

Foto: NPO
26 Reacties op “NPO haalt ONM van stal: elke dag om 19.30 uur”


 1. duh..

  Seizoen 13? Beetje raar…wie valt er nou in op seizoen 13?

 2. Rik

  Ja en dan ook echt seizoen 13!!! kom met seizoen 2!!

 3. Zo ist, en niet anders.

  Waardeloos !!!…niks aan.

 4. Chiel

  De eerdere seizoenen hebben ze geloof ik al uitgezonden. Dit zijn de seizoenen van RTL overigens. Best bijzonder dat de NPO dit aankoopt en uitzend.

 5. Suomynona

  @ Chiel

  Dat is onjuist. Seizoen 13 was het eerste seizoen bij BNN, dus publieke omroep.
  Van 2012 t/m 2015 hebben ze de eerste zes seizoenen uitgezonden, waarvan de rechten van seizoen 3 t/m 6 onder Endemol vallen (destijds uitgezonden op het commerciële Veronica).

 6. Suomynona

  Overigens:

  Het eerste seizoen van ONM uit 1994 is sinds kort te zien op NPO Start Plus. “Nieuwe fans kunnen op deze manier kennismaken met de serie. De meer ervaren ONM-kijker kan vanaf maandag 29 april iedere werkdag om 19.30 uur genieten van de intriges, spanning en romantiek op NPO 1 extra.”

  Dit slaat nergens op, om twee redenen. 1: enkel de eerste 30 afleveringen van het eerste seizoen staan online, terwijl het in totaal 105 afleveringen telt. 2: het contrast tussen seizoen 1 op NPO Start Plus en seizoen 13 op NPO 1 Extra kan inhoudelijk niet groter zijn: de familieconstructie is bij die laatste geheel verdwenen, het speelt zich nadrukkelijk af in Amsterdam en draait voornamelijk om de jongere karakters.

  Toegegeven, het is mooi dat ze luisteren naar de wens van de kijker, alleen de uitwerking is niet optimaal.

 7. Chiel

  @Suomynona, Oke. Dan las is het verkeerd op de Wikipedia pagina :) Blijft het vreemd dat ze de Veronica (= RTL) seizoenen uitzonden.

 8. Suomynona

  @Chiel

  Daar heeft Best24/NPO Best destijds een deal voor afgesloten met Endemol waardoor dat mogelijk werd. De reruns van seizoen 1 en 2 waren toen namelijk zeer populair, dus werd besloten verder te gaan met uitzenden.

 9. Remco Terhorst

  NPO1 Extra wordt gerund door een incapabele pulpredactie. En hun webcare is ook om te huilen, ik zag op Facebook hoe iemand met een normale vraag werd afgesnauwd. Dan sta je heel ver van je kijkers af.

 10. Chiel

  @Suomynona, ja dat snap ik. Blijf het bijzonder vinden. RTL koopt ook wel eens wat van de NPO wat ze uitzenden (Zonnetje in huis bijv) maar omgekeerd kan ik me eigenlijk niet bedenken… “Belastinggeld, bezuinigen, publieke taak” Dat riedeltje zeg maar :)

 11. Paolo

  Nog een geluk dat we die ‘kul’ niet tegenkomen, alleen als je het opzoekt. NPO moet hebben gedacht wat de commercielen kunnen met een comedy ( beneden alle peil) moeten wij ook kunnen doen met een “dramaproductie van gewicht” als soap. Veel kijkplezier iedereen.

 12. Laurens

  Blijf het een gemiste kans vinden dat SBS6 deze soap niet inzet. De naamsbekendheid zorgt al direct voor vele kijkers extra, de buzz van oud-spelers.
  Utopia duurt ook geen jaren meer en ik zie weinig anders zoveel kijkers halen als Utopia (heeft ge)haalt(d).

 13. Mark

  RTL 5 gewoon die andere seizoenen herhalen elke dag in de vooravond. Trekt allicht meer kijkers dan die herhaling troep die er nu staat.

 14. Ron

  Vreemd dat ze niet verder gaan waar ze gebleven zijn. NPO Best destijds eindigde met de slotaflevering van seizoen 6. Dus ga je nu toch gewoon verder met seizoen 7. Je mist de rest wat daar tussen gebeurd is!

 15. Gerit

  Gewoon seizoenen die bij Veronica en yorin zijn uitgezonden op Videoland knallen

 16. Suomynona

  @Ron

  Reden dat ze niet verder gaan met seizoen 7 is omdat die rechten niet (deels) bij de NPO liggen, maar bij Endemol/RTL. Daarnaast is de aanwezigheid van sluikreclame in die afleveringen door verscherpte regelgeving bij de NPO een heikel punt.

  Neemt niet weg dat het een rare sprong is. Ze hadden dan beter opnieuw het tweede seizoen kunnen uitzenden. Dat sluit beter aan op de afleveringen op NPO Start Plus en bij de herhaling in 2012-2013 ging het verkeerd met de volgorde door ontbrekende afleveringen in het TROS-archief.

 17. Japio

  Prettig nieuws; ik sloeg bijna geen aflevering over en zal deze draad weer oppakken.

 18. Ron

  Zag inderdaad wel dat het complete seizoen 1 op NPO Start Plus staat. Al enig idee wanneer dan de overige seizoenen daar aan toegevoegd worden? Ik zou gelijk alles er op zetten. Zo kun je als kijker precies instromen op het moment dat het relevant is. Want seizoen heb ik gezien. En om dan nu ineens lineair seizoen 13 uit te gaan zenden is wel een behoorlijke stap vooruit in de verhaallijnen waar tussen seizoen 7 en 13 dan al heel veel gebeurd is en er ook een behoorlijk verloop is geweest aan acteurs.

 19. Levi

  Ik zie het best gebeuren dat ONM uiteindelijk helemaal terugkeert, weliswaar in een vernieuwde versie. Hangen best wat geruchten in de lucht dat NPO1 Eenvandaag wilde verplaatsen voor een dagelijkse serie. Slim of niet, ONM zou best passen op dat gat – al moet het wel heel erg met zijn tijd meegaan en niet dezelfde weg in slaan als GTST

 20. Bart

  Goed van de NPO dat men eindelijk eens luistert naar de kijker. Om dan te beginnen met seizoen 13 slaat weee nergens op. Doe het dan niet!

 21. Suomynona

  @Ron 15:43

  Enkel de eerste 30 afleveringen van het eerste seizoen staan online, terwijl het seizoen totaal 105 afleveringen heeft. Dus dat is al niet compleet.
  Plus: de NPO kan enkel de seizoenen waar zij de rechten over hebben (online) beschikbaar stellen. Dus enkel seizoen 1 en 2 (uitgezonden door TROS en Veronica) en vervolgens seizoen 13 t/m 17 (uitgezonden door BNN) zouden in theorie geplaatst kunnen worden.

 22. Gert

  Misschien een idee om dan maar bij Videoland een verzoek in te dienen of ze de rest van de seizoenen misschien ook kunnen plaatsen? Na dit bericht is mijn hoop dat NPO Plus nog meer online gaat zetten eigenlijk wel vervlogen.
  https://www.videoland.com/nl/ideeen/

 23. Roxanne

  Hier zit toch echt niemand op te wachten ?

 24. Ron

  Erg onhandig allemaal door die rechten kwesties. Dan is het inderdaad een optie om dit voor te leggen aan Videoland, dat is RTL en hebben in het verleden in andere gradaties toen nog ONM ook uitgezonden. Dus lijkt het me logisch dat die hier in stappen. Overigens had ik voordat dit nieuws van vandaag over de ‘terugkeer van ONM’ ook al ooit eens aangegeven. Zeker nu Nieuwe Tijden er niet meer is op Videoland is dit een uitstekende mogelijkheid. Videoland heeft namelijk nog niet zoveel content om continu hier een abonnement op te hebben, (alleen als er een serie is die je wil zien, en daarna weer je abo stopzetten) met ONM zou dat wel weer een mogelijkheid zijn voor sommige kijkers kan ik me zo voorstellen.

 25. Vinc

  En net de seizoenen die bij Yorin werden uitgezonden waren veruit het beste,
  vooral met de familie van Walsum.

 26. Jos

  @Suomynona: het betreft alleen het seizoen 13 wat lineair te zal zijn op NPO 1 Extra. Maar het is nog niet duidelijk of de seizoen die daarna kwamen dan ook te zien zullen zijn. Seizoen 13 duurt tot december, het is dus allerminst duidelijk of het daarna verder gaat…iets met blij maken met een dooie mus dus naar de fans van deze soap….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.