Omroep MAX gaat dementerende bejaarden aannemen

Geplaatst op Wed 10 Apr 2019 om 9:00

Omroep MAX wil dat dementerende mensen een belangrijkere rol krijgen in onze maatschappij. Niet alleen komt ze met een show over dementerenden die weer aan het werk gaan, ook gaat de omroep deze mensen zelf aannemen. Dat zegt baas Jan Slagter in het AD. Na de diagnose komen deze mensen vaak in een isolement terecht, aldus Slagter. “Als zij thuis blijven, worden ze constant aan deze slopende ziekte herinnerd. Wij zoeken een arena waar ze gewoon weer aan de slag gaan.”

Vaak kunnen en willen ze dat ook, weet Slagter. Hij wil dementerende mensen aan een baan helpen in bijvoorbeeld hotels of restaurants. “Als ze met drie in plaats van twee colaatjes aankomen, omdat ze dit halverwege zijn vergeten, zorgt dat niet direct voor problemen.

Slagter wil het registreren voor een nieuw tv-programma, waarmee hij wil bewijzen dat je op deze manier dementie kan vertragen. “De hoop is dat dit navolging krijgt; dat meer bedrijven deze mensen aan een baan kunnen helpen.”

Gaat hij zelf ook dementerenden aannemen? “Dat geldt evengoed voor onze omroep. Bovendien is dit heel positief voor mantelzorgers van wie zij nu steeds meer afhankelijk worden.”

Dementerenden die in aanmerking willen komen voor een baantje bij MAX moeten naar verluidt wel eerst door het ijs zakken bij MAX Geheugentrainer.

Foto: Stef den Boer, MAX
16 Reacties op “Omroep MAX gaat dementerende bejaarden aannemen”


 1. Jamai

  En de eerste is Jan Slagter! Hahaha!

 2. Peter

  Hoort een bejaarde ongeacht of hij/zij gezond is of niet gewoon lekker thuis te zitten?

 3. Paolo

  Slagter maakte een goed programma gisteravond. Respect. Zoveel misstanden in de zorg, leed van families. En bestuurders die zich letterlijk verstoppen en niet ( en totaal niet getraind en gewend om echt goed met families, laat staan de media te praten) en niet thuis geven.
  Je mag van alles vinden van Slagter, maar veel wat uit zijn Max koker rolt, doet het goed!

 4. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wat peter zegt.
  En lekker vissen in de zomer.
  Gun bejaarde mensen eens rust.
  Waarom moet iedereen ineens tot z’n tachtigste zogenaamd actief meedoen?
  Pfff.

 5. Remi

  Alles goed en wel, maar ‘t blijft vervelend
  wanneer je zes keer om een colaatje moet vragen.

 6. Bart

  Het initiatief is echt heel goed. Ik zoiets dan eerder proberen te realiseren binnen een zorghuis, dagopvang of buurtcentrum i.p.v. in echte bedrijven zoals in dit geval de horeca. Het voorbeeld met de 3 cola’tjes is daarom misschien niet echt een goede. Wel is het goed om hier verder over na te denken en dit idee verder uit te werken.

 7. Gerard de Groot

  Ik denk dat ze eerder zonder colaatje terug lopen naar de klant en opnieuw vragen wat ie wil. En dit is geen grapje. Ik heb dementie meegemaakt in mijn omgeving en het eerste wat je kwijt raakt is meestal je korte termijn geheugen. Steeds sneller vergeet je de dingen van het moment. Jan Slachter bedoeld het goed, maar het gaat in de horeca een kwelling worden voor deze mensen.

 8. Herman Hoogsteder

  Volgens mij zitten die er al,Jan zelf,tineke de Nooy enz

 9. q8

  iets voor freek de jong,? of youp ?

 10. zekerweten

  Wat is die jan Slagter toch een selfkicker,hij wil alles zelf doen maar hij is zo vreselijk op tv,dat niemand dat durft te zeggen!!

 11. Joost

  Tussen de MC-reageerders zitten er wel een paar.
  MAX: sla je slag!

 12. Simon

  In de horeca? Lijkt mij niet slim maar het zal wel een aardig TV format opleveren. Dat is dan ook direct wat ik er op tegen heb. Maatschappelijk betrokken TV maken waar niemand iets mee opschiet.

 13. CreaBea

  Gaat John produceren zeker , lol ;-)

 14. pis paaay

  oh dan maak ik ook nog kans

 15. Lies

  Het zijn geen downies Jan. Het is een ziekte waar door je alleen maar verder aftakelt. Investeer in mensen met een lichamelijke handicap of een andere chronische ziekte.
  Maar dementerende mensen bij Max laten werken vind ik zeer ongepast.

 16. Knoet

  Freek de Jonge is ook dementerend is treed zelfs nog op dus er zijn kansen zat.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.