Omroep MAX gaat dementerende bejaarden aannemen

Omroep MAX wil dat dementerende mensen een belangrijkere rol krijgen in onze maatschappij. Niet alleen komt ze met een show over dementerenden die weer aan het werk gaan, ook gaat de omroep deze mensen zelf aannemen. Dat zegt baas Jan Slagter in het AD. Na de diagnose komen deze mensen vaak in een isolement terecht, aldus Slagter. “Als zij thuis blijven, worden ze constant aan deze slopende ziekte herinnerd. Wij zoeken een arena waar ze gewoon weer aan de slag gaan.”

Vaak kunnen en willen ze dat ook, weet Slagter. Hij wil dementerende mensen aan een baan helpen in bijvoorbeeld hotels of restaurants. “Als ze met drie in plaats van twee colaatjes aankomen, omdat ze dit halverwege zijn vergeten, zorgt dat niet direct voor problemen.

Slagter wil het registreren voor een nieuw tv-programma, waarmee hij wil bewijzen dat je op deze manier dementie kan vertragen. “De hoop is dat dit navolging krijgt; dat meer bedrijven deze mensen aan een baan kunnen helpen.”

Gaat hij zelf ook dementerenden aannemen? “Dat geldt evengoed voor onze omroep. Bovendien is dit heel positief voor mantelzorgers van wie zij nu steeds meer afhankelijk worden.”

Dementerenden die in aanmerking willen komen voor een baantje bij MAX moeten naar verluidt wel eerst door het ijs zakken bij MAX Geheugentrainer.

Foto: Stef den Boer, MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen