NPO blij dat Angela de Jong tevreden is over M

Geplaatst op Mon 08 Apr 2019 om 18:00

De NPO vindt het hartstikke fijn dat het tweede seizoen van M vorige week met mooie kijkcijfers en kritieken van start is gegaan. ‘Nieuw seizoen M goed ontvangen’, kopt ze in een persbericht. De tv-recensies van Angela de Jong (AD) en Haro Kraak (Volkskrant) worden erin aangehaald. “Tv-recensenten waren vooral te spreken over de veranderingen die zijn doorgevoerd. Zo werd de desk vervangen voor een tafel en maakte het vaste orkest plaats voor wisselende artiesten.”

Zo schreef Angela de Jong, meldt de NPO, het volgende: “Doordat de gasten aan een tafel zaten, elkaar én Margriet in de ogen konden kijken, voelde de zomervervanger van De Wereld Draait Door direct veel minder geforceerd. Al scheelde het natuurlijk ook dat de presentatrice geen zenuwen leek te hebben en niets dan zin en zelfvertrouwen uitstraalde en de redactie meteen goed op dreef was met actuele gasten.

En Haro Kraak zei: “Nu M wat strakker in het jasje zit, zijn de kijkcijfers ook iets beter. Elke dag rond de 900 duizend kijkers – minder dan DWDD, maar zeker niet slecht.

Dat kan de NPO ondersteunen met cijfers. “De dagelijkse talkshow van Margriet van der Linden trok tijdens de eerste week gemiddeld 867.000 kijkers. De kijkdichtheid van het KRO-NCRV-programma vertoont daarmee een duidelijke stijging.

De eerste week van het eerste seizoen in het voorjaar van 2018 werd gemiddeld door 738.000 mensen bekeken, aldus de NPO. “Vorige week waren dat er met 867.000 in dus al ongeveer 130.000 meer. Het marktaandeel lag met 21,5 procent hoger dan de 21 procent tijdens de eerste uitzendweek bijna een jaar geleden.

Foto: Robin de Puy, KRO-NCRV
16 Reacties op “NPO blij dat Angela de Jong tevreden is over M”


 1. Claire

  Even heel iets anders: nu afstemmen op 6inside. Ze hebben zowaar een nieuw decor! 😱

 2. Ruud

  Off-topic: 6 Inside heeft een nieuw decor! Nu volledig in het blauwe Talpa-led, waardoor het elke vorm van warmte mist.

 3. HalloJumbo

  Hhahahaahahahahahahahahah dat nieuwe decor van 6 Inside. Vreselijk.

 4. Henk

  Vreselijk nieuw Talpa led decor bij 6inside: van een kelder naar vrieskist.

 5. UTZ Certified

  Jezelf druk maken over een decor in een televisieprogramma. Enerverend leven heb je dan.

 6. UTZ Certified

  Ik zou graag een negatief stukje tikken over M, maar ik heb er nog nooit één minuut van gezien.

 7. ano@niem.nl

  Ieder decor is LED tegenwoordig, dat heeft niets met Talpa te maken.
  Beetje flauw hoe men hier schrijft over de decors van 6, bij RTL is het niet anders

 8. Zonder Naam

  Dat nieuwe 6Inside-decor is een kil-blauwe versie van dat van Rtl Boulevard van wat jaren terug, met vreemd geplaatste schermpjes tegen de achterwand. Nee, weer niet gelukt.

 9. Ik heb een mening

  Wat een lelijke kleur blauw bij 6 inside veel te donker en kil.
  De vorige kleur blauw goed.

 10. Ik heb een mening

  *was

 11. Henk

  Het is beter geworden, maar als je gasten hebt zoals Bas Heijne en Geert Mak die net als Maarten van Rossum bijna alles goedpraten dan steekt de kijker niets op.

 12. Mink Vaillant

  M is een stuk beter geworden. Het begint al met minder geschreeuw, meer rust. Wel nog teveel voorspelbare lhbtc of hoe dat ook heet. En het panel is slecht. Haal dat er uit of zoek betere panelleden.

 13. critikast

  M is helemaal niet beter geworden. Geforceerd, quasi geïnteresseerd in haar gasten, niet gevat, niet ad rem, van volkse onderwerpen weet ze hoegenaamd niets, grachtengordel-sfeertje, high browe, hautain, wars van het gewone publiek. In feite de vrouwelijke versie van Jeroen Pauw. Kliko !!

 14. IP Reclame

  Always Kokka-Kolla!

 15. Annoniemus

  Het blijft een potten en flikkersshow !

 16. anoniem

  Mug van Ad

  mooie naam voor angela de jong MUG…

  hi mug

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.