NPO blij dat Angela de Jong tevreden is over M

De NPO vindt het hartstikke fijn dat het tweede seizoen van M vorige week met mooie kijkcijfers en kritieken van start is gegaan. ‘Nieuw seizoen M goed ontvangen’, kopt ze in een persbericht. De tv-recensies van Angela de Jong (AD) en Haro Kraak (Volkskrant) worden erin aangehaald. “Tv-recensenten waren vooral te spreken over de veranderingen die zijn doorgevoerd. Zo werd de desk vervangen voor een tafel en maakte het vaste orkest plaats voor wisselende artiesten.”

Zo schreef Angela de Jong, meldt de NPO, het volgende: “Doordat de gasten aan een tafel zaten, elkaar én Margriet in de ogen konden kijken, voelde de zomervervanger van De Wereld Draait Door direct veel minder geforceerd. Al scheelde het natuurlijk ook dat de presentatrice geen zenuwen leek te hebben en niets dan zin en zelfvertrouwen uitstraalde en de redactie meteen goed op dreef was met actuele gasten.

En Haro Kraak zei: “Nu M wat strakker in het jasje zit, zijn de kijkcijfers ook iets beter. Elke dag rond de 900 duizend kijkers – minder dan DWDD, maar zeker niet slecht.

Dat kan de NPO ondersteunen met cijfers. “De dagelijkse talkshow van Margriet van der Linden trok tijdens de eerste week gemiddeld 867.000 kijkers. De kijkdichtheid van het KRO-NCRV-programma vertoont daarmee een duidelijke stijging.

De eerste week van het eerste seizoen in het voorjaar van 2018 werd gemiddeld door 738.000 mensen bekeken, aldus de NPO. “Vorige week waren dat er met 867.000 in dus al ongeveer 130.000 meer. Het marktaandeel lag met 21,5 procent hoger dan de 21 procent tijdens de eerste uitzendweek bijna een jaar geleden.

Foto: Robin de Puy, KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen