Max van Weezel vanwege overlijden in de herhaling

Max van Weezel, de nestor van de parlementaire journalistiek in ons land, is vanochtend op 67-jarige leeftijd overleden. Daarom herhaalt NPO 2 vanavond om 23.05 uur de documentaire die Omroep MAX eind vorig jaar over hem maakte. Dat heeft de omroep laten weten. MAX zette Dionne Stax in om Van Weezel in een bijzondere setting te ondervragen over zijn werk, leven en de politiek van de afgelopen decennia. Ook halen (oud-)politici herinneringen aan hem op.

Ook Met Het Oog Op Morgen staat vanavond, om 23.00 uur op NPO Radio 1, uitgebreid stil bij het overlijden van Max van Weezel. In het programma zijn onder meer hoogtepunten te horen van Van Weezel die vele jaren een van de stemmen van Het Oog was.

Aansluitend (om 00.00 uur) is op NPO Radio 1 in Nooit Meer Slapen (VPRO) een onlangs opgenomen gesprek te horen dat Chris Kijne met Max van Weezel voerde. Het gesprek gaat over de liefde van Van Weezel voor de radio.

Zaterdag 13 april is er op NPO Radio 1 om 14.00 uur een speciale uitzending van Argos (VPRO/HUMAN). Van Weezel stond aan de wieg van dit onderzoeksprogramma.

In deze uitzending van Argos staan voormalig eindredacteur Hans Simons, oud-minister Joris Voorhoeve en oud-eindredacteur Kees van den Bosch stil bij de rol van Van Weezel als onderzoeksjournalist.

Foto: KRO-NCRV

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen