Mariska van Kolck: ‘Ik ben geen A-ster zoals Chantal’

Mariska van Kolck speelt al ruim dertig jaar in grote theaterproducties, maar heeft nooit de A-status van een Chantal Janzen of Simone Kleinsma bereikt. Ze heeft wel een idee hoe dat komt. Dat zegt de musicalster in gesprek met de Story. Het heeft alles met ‘bescherming’ te maken, zegt Van Kolck. “Toen Joop van den Ende nog veel bepaalde in de musicalwereld, had hij een paar sterren die hij beschermde. Aan hen mocht je niet komen en zij kregen de grote rollen“, zo vertelt ze.

Het gaat dus in elk geval om deze dames en Pia Douwes. Toen Alex Klaasen ooit een typetje speelde waarin hij een kille foute vrouw speelde die geen tijd had voor haar fans, noemde hij haar Mariska van Kolck. “Ik kreeg te horen dat hij eigenlijk de naam van een ‘beschermde’ collega had willen gebruiken. Dat mocht niet.

Van Kolck is nooit Van den Ende’s favoriet geweest. “Joop zei wel altijd tegen me dat ik bij zijn favoriete twaalf hoorde. Dat was fijn, want ik kreeg ook wel minder leuke dingen te horen. Er is een periode geweest dat men het grappig vond om mij te bashen, op de hak te nemen.”

In het begin kwetste dat haar. “Later wen je eraan. Ik weet van mezelf wat ik kan en ik weet dat mijn portret in theaters in eregalerijen hangt.”

Omdat ze zo benaderbaar is, voelt ze voor het volk niet als een ster, aldus Van Kolck. “Ik heb dat glamourachtige niet, zoals Chantal, Simone en Pia. Ik zou het ook niet willen.

Van Kolck zat maandag nog in Shownieuws, omdat ze aanwezig was bij de Strong Women Award. Daar kregen BN’ers dure cadeaus uitgedeeld, zoals een tas. “Super gaaf!“, riep ze (foto).

Het Story-interview met Mariska van Kolck kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen