John de Mol is het goed zat, sommeert Facebook

John de Mol is het goed zat met al die nepadvertenties op Facebook waarin zijn naam en beeltenis worden misbruikt. Hij heeft het sociale medium daarom gesommeerd om maatregelen te nemen. Dat heeft Talpa Network laten weten aan RTL Boulevard. De namen en foto van BN’ers worden veelvuldig misbruikt. “Facebook en Instagram staan vol met nep advertenties voor bitcoins met gebruik van de naam en beeltenis van mensen die hiervoor geen toestemming hebben gegeven.”

De advertenties zijn misleidend. “En mensen kunnen geld kwijtraken door op deze advertenties in te gaan. Dit is uiterst kwalijk.

Facebook profiteert van de nepadvertenties, omdat ze er geld mee verdient. “Partijen die de plaatsing van dit soort advertenties toelaten verdienen aan de misleiding van de consument met misbruik van de naam en beeltenis van anderen.”

Het sociale medium zegt nepadvertenties proberen te weren, maar doet volgens Talpa niet genoeg. “Aan Facebook is herhaaldelijk gevraagd de nep-advertenties met de naam en beeltenis van John de Mol te verwijderen en ervoor te zorgen dat nieuwe advertenties niet worden geplaatst.”

Facebook heeft hiervoor de mogelijkheden, maar heeft nog niet de benodigde maatregelen ondernomen. John de Mol vindt langer uitstel van maatregelen door Facebook onacceptabel en heeft Facebook daartoe inmiddels gesommeerd.

Foto: BNNVARA

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen