Inge Ipenburg wil geen wit NL: ‘Pak Museumplein aan’

Goede Tijden Slechte Tijden-actrice Inge Ipenburg wil geen wit Nederland. Ze wil het Museumplein volgooien met beelden om de mensen eraan te herinneren dat we in een multicultureel land leven. Dat zegt ze vandaag in het AD. De meeste acteurs en actrices zijn erg links en staan recht tegenover de mening van het volk. Zo ook Ipenburg, ook wel bekend als Martine Hafkamp. Mensen die de toestroom van andere culturen naar ons land een halt toe willen roepen moeten zelf maar zeg, vindt ze.

Ipenburg vindt dat Nederlanders die kritisch zijn over immigratie met pek en veren het land uit mogen. “Mensen die hebben besloten dat Nederland een wit land moet zijn en dat tradities in steen gehouwen horen te blijven, die voelen zich misschien prettiger als ze ergens wonen waar alleen gelijkluidende meningen te horen zijn. Misschien willen zij wel weg.”

De actrice pleit ervoor om het Museumplein te gebruiken om mensen te herinneren aan de diverse samenleving. “Mijn voorstel is om het Museumplein in Amsterdam, dat nu een zinloos grasveld is, vol te zetten met beelden van alle soorten, maten en kleuren mensen.”

Ze ziet het helemaal voor zich. “Met mooie planten, bloemen en fonteinen ertussen, zodat iedereen zich er thuis voelt en zichzelf kan herkennen.

Het AD-interview met Inge Ipenburg kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen