Jan Kooijman verkoopt eigen dramaserie aan NPO 3

Geplaatst op vr 19 apr 2019 om 20:15

Jan Kooijman heeft een dramaserie bedacht en verkocht aan NPO 3. Hij speelt tevens een van de hoofdrollen. Dat vertelt de KRO-NCRV-ster aan NU.nl. Kooijman wilde een rol voor zichzelf creëren. “Dat is uit frustratie geboren. Ik zou graag in meer films en series willen spelen, maar je bent afhankelijk van regisseurs en producenten. Daarnaast wil ik ook een keer andere rollen spelen. Dus toen dacht ik: Jan, stop met janken. Als jij iets anders wil, moet je het zelf creëren“, zegt hij.

Hij heeft de serie samen met producent Kaja Wolffers (Zwarte Tulp) uitgewerkt. “We hebben er een schrijver bijgehaald en het vervolgens neergelegd bij Suzanne Kunzeler, netmanager van NPO 3.

Zij was meteen enthousiast. “Omdat ik een contract heb bij KRO-NCRV en de omroep het plan ook ziet zitten, zeiden ze direct: ‘Wat een tof idee, wij willen meedenken.’

Kooijman schrijft de serie niet zelf, maar denkt wel mee. “We komen tweewekelijks bij elkaar. Het gaat over een seriemoordenaar en het wordt een beetje duister, echt heel tof. Meer mag ik er niet over zeggen.

Het moeten tien afleveringen worden en we hebben er nu drie liggen. In 2020 willen we gaan draaien.

Foto: KRO-NCRV
13 Reacties op “Jan Kooijman verkoopt eigen dramaserie aan NPO 3”


 1. X

  Nee hoor, het is uit narcisme geboren, in zijn eigen films kan hij nu altijd de hoofdrol spelen, wat een ramp. Nederlandse film zijn trouwens allemaal slecht dus ik kijk er sowieso niet naar.

 2. X

  Voor NL dramaserie’s geldt hetzelfde.

 3. Oudje

  Jan, ik wens je heel veel sterkte. Als je bestaande niet bevalt en er zelf iets aan doet, mijn respect. Je zal wel een hoop bagger over je heen krijgen maar vergeet niet: ook bagger valt te modelleren.

 4. Gwendolyn

  Ik heb ook een dramaserie bedacht. En dan wél goeie. Waarom níet in stoel, want dit gaat om het verhaal. Maar ja, ik ben niet bekend dus nul kans dat dit op tv komt.

 5. Bla bla

  Leuk werken met neppe, enge Kaja W. Wat een enorme enge slijmbal is dát zeg. En oneerlijk en leugenachtig ook. Creap!

 6. k4nk3r

  Die jan kooijman was echt wel goed bij dancing with the stars in belgie.

  Kon behoorlijk glimlachen in de live uitzendingen om de chemie en grappen tussen jan als jurylid en gert verhulst als presentator.

  (helaas hier in nederland alleen te bekijken via het illigale ip tv)

 7. bastiaan

  Werk creeeren voor zichzelf, tja een slechte acteur, logisch er geen rol is weggelegd.

 8. Tv junkie xl

  Tja als je een keer een andere rol wil spelen ligt dat vooral aan je eigen vlakke manier van acteren Jan. Wellicht toch nog wat lessen nemen bij een echt goed acteur?

 9. Josefien van Ballengooijen

  Een narcist aan het woord…

 10. franco

  Lekker in de sauna Jan. Veel n😄😄kt komt deel 2 ook nog

 11. Andreas

  Een tv serie over een seriemoordenaar klinkt mij niet geheel origineel in de oren. #Dexter

 12. Jolande

  Andreas.

  Joh, doe eens niet zo snugger.

 13. TT

  Kooijman is een echte narcist. Kijk hier niet naar. Ga werken man.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.