Jan Kooijman verkoopt eigen dramaserie aan NPO 3

Jan Kooijman heeft een dramaserie bedacht en verkocht aan NPO 3. Hij speelt tevens een van de hoofdrollen. Dat vertelt de KRO-NCRV-ster aan NU.nl. Kooijman wilde een rol voor zichzelf creëren. “Dat is uit frustratie geboren. Ik zou graag in meer films en series willen spelen, maar je bent afhankelijk van regisseurs en producenten. Daarnaast wil ik ook een keer andere rollen spelen. Dus toen dacht ik: Jan, stop met janken. Als jij iets anders wil, moet je het zelf creëren“, zegt hij.

Hij heeft de serie samen met producent Kaja Wolffers (Zwarte Tulp) uitgewerkt. “We hebben er een schrijver bijgehaald en het vervolgens neergelegd bij Suzanne Kunzeler, netmanager van NPO 3.

Zij was meteen enthousiast. “Omdat ik een contract heb bij KRO-NCRV en de omroep het plan ook ziet zitten, zeiden ze direct: ‘Wat een tof idee, wij willen meedenken.’

Kooijman schrijft de serie niet zelf, maar denkt wel mee. “We komen tweewekelijks bij elkaar. Het gaat over een seriemoordenaar en het wordt een beetje duister, echt heel tof. Meer mag ik er niet over zeggen.

Het moeten tien afleveringen worden en we hebben er nu drie liggen. In 2020 willen we gaan draaien.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen