Half miljoen streamstarts AD-talkshow: ‘Zegt niet veel’

Geplaatst op vr 26 apr 2019 om 13:15

Het AD is tevreden over de kijkcijfers van zijn ‘De Ochtend Show to go’. Sinds de start begin dit jaar trekt het programma steeds meer kijkers. Dat heeft het dagblad laten weten. De Ochtend Show to go wordt elke ochtend om 7.30 uur en 9.30 uur live uitgezonden op AD.nl ‘en krijgt steeds meer een vaste plek voor zowel kijkers als gasten, zoals recent minister-president Mark Rutte‘, zo laat de redactie weten. “Nú al worden er gemiddeld 500.000 streamstarts per show gehaald.”

Dit is een totaal van alle dagelijkse livestreams, on demand en social videostarts, aldus het AD. Techdeskundige Elger van der Wel kijkt sceptisch naar die cijfers, zegt hij op Twitter. “De vraag is alleen: wat is de kijktijd? Wat een streamstarts van een autoplay-video op je homepage en Facebook zegt helaas niet heel veel…

Het AD laat weten dat De Ochtend Show to go ‘elke dag één van de langst bekeken video’s op AD.nl’ is.

Het dagblad gaat dus door met het programma en zet in op groei. “De komende tijd zal er in de ochtendshow nóg meer focus komen te liggen op nieuws van de samenwerkende regionale redacties van de Persgroep. Naast landelijk en regionaal nieuws, krijgen ook sport en show gerelateerde onderwerpen een prominentere plek.”

Anne-Marie Fokkens (Omroep Brabant, Ziggo Sport), Hila Noorzai (Qmusic), Yora Rienstra, Manuel Venderbos, Roel Maalderink en Jörgen Raymann worden per 1 mei in vaste duo’s de gezichten van De Ochtend Show to go.

Foto: AD
13 Reacties op “Half miljoen streamstarts AD-talkshow: ‘Zegt niet veel’”


 1. Ron

  Streamstart zegt niets. Blijf je luisteren of kijken, dat is de vraag. Zo kun je achter elkaar steeds de stream starten dan krijg je toch geen goed beeld. Het zou mooi zijn dat je kunt zien wanneer iemand de stream start en weer uit zet. Dat moet je kunnen meten eigenlijk.

 2. Hans

  iedere keer als ik de app open start de stream. Ik kijk er geen seconde naar maar wordt minstens 2 keer per dag geteld. stelt weinig voor dus

 3. Hagenees

  Die cijfers zeggen helemaal NIETS. De stream start automatisch, ook bij mij, maar heb er nog nooit 1 minuut naar gekeken.

 4. Sven L.

  Daar zou 6Inside een moord voor doen

 5. BAs

  Ik kijk dus eigenlijk best vaak, even het nieuws checken aan de ontbijttafel en dan kijk ik wel even een half uurtje. best ok, zit lekker tempo in zoals laatst bij mark Rutte soms best even pushen om een vraag beantwoord te krijgen, geen slappe koffietijd meuk en geen oerdomme chicks zoals bij WNL

 6. Gwendolyn

  Yora?

 7. Ronnie

  Het AD laat weten dat De Ochtend Show to go ‘elke dag één van de langst bekeken video’s op AD.nl’ is.

  Dat zegt nog steeds niks, oftewel de harde cijfers zijn niet goed genoeg om te noemen en AD wil de adverteerders niet afschrikken.

 8. Joop55

  Hans Nijenhuis aan de desk, bijna net zo pijnlijk om te zien als Albert, die gaat ook zo af als een gieter.

 9. L.

  Ja als die stream direct start als je de site en app opent dan is dat makkelijk praten. Maar die show is tenenkrommend slecht.. hier zit echt niemand op te wachten.

 10. jan

  vooral Jörgen Raymann doet mijn pc vastlopen. Wat een lvl is dat zeg.

 11. Wolllter

  Waar blijven de kijkcijfers?

 12. CreaBea

  Om precies te zijn:
  604.112 keer zijn de videos totaal bekeken (ALLE VIDEOS)
  4.728.057 bytes verbruikt totaal alle videos (ALLE VIDEOS)
  32.883 unieke kliks (ALLE VIDEOS)
  160 Videos totaal

  Niet zoveel, is veel minder dat Peter R de Vries qua kijkcijfers had.

 13. Arie

  Dit een bewijs dat de ochtend programma’s van Wakker Nederland niet deugen, als je door een krantje wordt ingemaakt !

  Wakker Nederland, foute presentatrices met gillende keukenmeiden stemmen, die van hot naar her met onderwerpen springen, hun gasten niet laten uitpraten, met dat jankende muziek deuntje.
  Echt compleet waardeloos en zonde van ons belasting geld.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.