AD-Angela oneens met kritiek op spotlightverslaving

Geplaatst op vr 26 apr 2019 om 12:30

Angela de Jong vindt de kritiek op haar spotlightverslaving onterecht en gestoeld op seksisme. Mannelijke tv-recensenten krijgen nooit kritiek op hun media-optredens. Dat heeft ze gezegd in Onze Man In Deventer op NPO Radio 1. De Jong is gek op de schijnwerpers. Als ze een dag geen uitnodiging heeft gekregen voor radio of tv, dan gaat ze in de talkshow van het AD zitten. Critici vinden dat ze als tv-recensent onafhankelijk moet zijn. Ze wil echter graag op tv. “Ja, anders deed ik het niet.”

De kritiek is seksistisch, vindt ze. “Het grappige is: Hans Beerekamp en Jean-Pierre Geelen zaten elke maand in de media-uitzending van De Wereld Draait Door. Jean-Pierre Geelen zat ook best vaak bij Pauw als er wat was. Daar kwam nooit kritiek op. Maar als ik af en toe bij Jinek ziet of De Wereld Draait Door, dan is de wereld te klein. Dan is er een soort nationaal debat of ik dat wel of niet kan doen.

Interviewer Özcan Akyol vindt dat De Jong de zaken verdraait. Die heren waren amper op tv, terwijl De Jong elke dag ergens anders zit. “Nou, je zit wel bij iets meer programma’s, Angela. Je zit ook wel eens bij WNL.”

De Jong: “Goedemorgen Nederland, ja. Van de week nog, klopt. En Radio 1, ja. Ik zit zelfs wel eens bij een spelletje, want ik heb pas nog aan Weet Ik Veel meegedaan bij RTL. En ik heb bij Wilfred Genee gezeten. Ik ben gewoon elke dag op televisie.”

Toch wil ze geen kritiek. “Mensen zoeken altijd een stok om te slaan en het is heel makkelijk om mij in de hoek te zetten. Mijn standaard antwoord is: ‘Toon mij de column waarin ik iets heb geschreven om mijn positie bij welk programma dan ook veilig te stellen.’ Die is er niet.”

Akyol: “Je ziet toch wel dat je bij Jinek kind aan huis bent inmiddels. Kun je dat dan nog wel van een goede afstand beoordelen?

De Jong: “Dat denk ik wel. Ik vind Eva heel aardig en haar redactie ook, maar ik spreek ze alleen als ik daar ben.”

Akyol: “Is het niet alleen al gevaarlijk dat je een presentatrice nu heel aardig vindt?

De Jong: “Nee, want ik bedoel: ik vind Jort Kelder ook echt een heel leuke gast. En van de week vond ik zijn nieuwe programma op NPO 1 niet zo goed. Dat heb ik gewoon geschreven. En Eva’s interview met Linda de Mol een paar weken geleden vond ik ook niet zo heel goed. Staat ook in de krant.”

Foto: WNL
24 Reacties op “AD-Angela oneens met kritiek op spotlightverslaving”


 1. Kippie

  First!

 2. Kloen

  Ik denk dat het wel een soort van verslavend werkt als je veel aandacht krijgt…

 3. Krol

  Ik denk dat het wel een soort van verslavend is als je veel aandacht krijgt..

 4. NPO kijker-vrijdag

  Ga na een afkick kliniek en val er AUB een ander niet mee lastig.

 5. L.

  Goedzo Angela, laat je niet gek maken door die roeptoeters in Hilversum! Ik lees graag je columns. Vaak met je eens, maar niet altijd. En dat moet ook gewoon kunnen!

 6. moors

  moops

 7. René

  Laat AD(HD)-Angela met rust.

 8. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Angela de Jong heeft gelijk.
  Beetje kinnesinne van de kritikasters.
  Laat ze maar kletsen Angela, lekker doorgaan!

 9. Stip

  Ze mag toch ook graag op tv willen maar geef dat dan gewoon toe.

 10. Knakker

  Jammer, ze wordt steeds minder sympathiek.

 11. Bessie

  Een echte professional bekijkt zijn of haar onderwerpen neutraal vanaf een afstandje.
  Ze is nu vriendinnetje met Jinek, haar objectiviteit en neutraliteit is ze dus kwijt. Maar het is een functie bij het AD, niet bij een overheidsinstelling, dus ze mag alles doen wat ze wil zolang haar werkgever, het AD, dat goed vindt.

 12. Trudy

  Dat men nog steeds naar dat vieze geboer van Angela wil luisteren…. onbegrijpelijk

 13. Poekie

  Vind haar steeds meer een media tutje worden.

 14. Sander

  Ik vond haar verhaaltjes altijd best goed, maar de laatste tijd lijkt het erop dat ze niet meer objectief is. Ze is erg pro RTL4 opeens, wat gewoon erg opvalt. En nee ik ben geen RTL hater, ik kijk gewoon wat ik leuk vindt.

 15. Bep

  Angela is recht voor z’n raap…. tegen iedereen.De mensen die een hekel aan haar hebben kunnen niet tegen kritiek,je ziet dat terug aan hun kijkcijfers.Angela heeft ( meestal) gelijk,daarom is het fijn dat zij een tegengeluid geeft in de glibberige tv wereld.

 16. Klaasje v

  Belachelijk dat ze zich moet verdedigen. Er zijn er zoveel die je overal ziet. Dat hoort nu eenmaal bij het beroep dat ze heeft.
  Ze schrijft de columns heel goed, mag ze graag lezen. Ben het er niet altijd mee eens, maar dat hoeft ook niet. En ik vind het ook leuk als ze ergens in een programma verschijnt.
  Dus gewoon lekker doorgaan en de azijnpissers negeren!

 17. Klaasje v

  Belachelijk dat ze zich moet verdedigen. Er zijn er zoveel die je overal ziet. Dat hoort nu eenmaal bij het beroep dat ze heeft.
  Ze schrijft de columns heel goed, mag ze graag lezen. Ben het er niet altijd mee eens, maar dat hoeft ook niet. En ik vind het ook leuk als ze ergens in een programma verschijnt.
  Dus gewoon lekker doorgaan en de azijnpi ss ers negeren!

 18. Klaasje v

  Belachelijk dat ze zich moet verdedigen. Er zijn er zoveel die je overal ziet. Dat hoort nu eenmaal bij het beroep dat ze heeft.
  Ze schrijft de columns heel goed, mag ze graag lezen. Ben het er niet altijd mee eens, maar dat hoeft ook niet. En ik vind het ook leuk als ze ergens in een programma verschijnt.
  Dus gewoon lekker doorgaan en de zeurpieten negeren!

 19. Angelafan

  Angela heeft groot gelijk en dat heeft ze altijd! En zij is het ultieme bewijs dat televisie nog steeds belangrijk is, ondanks wat al die doemdenkers met aandelen in Netflix ons proberen wijs te maken!

 20. Klaasje v

  B elachelijk dat ze zich moet verdedigen. Er zijn er zoveel die je overal ziet. Dat hoort nu eenmaal bij het beroep dat ze heeft.
  Ze schrijft de co lumns heel goed, mag ze graag lezen. Ben het er niet altijd mee eens, maar dat hoeft ook niet. En ik vind het ook leuk als ze ergens in een pr ogramma verschijnt.
  Dus gewoon lekker doorgaan en de z e u r p i e t e n lekker links laten liggen.

 21. NPO kijker-vrijdag

  Ik kijk vanavond geen M.

  Ga mijn weekend niet verknallen om een uur te gaan kijken naar die hamsterwangen van speklap angela.

  Ze had zeker geen geld meer om te hamsteren en moet bijklussen.

 22. XXXL

  Akyl*!l is weer eens jaloers,, vrouwen mogen dat niet in dat achterlijke land waar jij vandaan komt of in ieder geval je ouders he?? Je het toch een Turks paspoort? Waarom ga je daar niet de boel verzieken i.p.v. te blijven in een land waarvan je de waarden niet deelt, maar ja,het geld hier is wel mooi meegenomen He?? Ga toch een geit ne*ken man!!

 23. Mark de vetzak

  Ik ben ook een aandachthoer. Sorry ignore ignore ingnore snik snik..

 24. Mark de vetzak

  Ik ben ook een aandachtsho.er sorry ignore ignore ignore snik snik

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.