Frans Bauer bij Pauw: ‘Niet met reallifesoap op RTL 4’

Geplaatst op Sat 20 Apr 2019 om 11:00

Frans Bauer gaat een hoop dingen doen voor RTL 4, maar een reallifesoap zoals zijn vroegere tv-hit De Bauers is daar niet één van. Dat heeft de volkszanger vrijdagavond gezegd in Pauw. De Bauers was in 2003 zó’n doorslaand succes op RTL 4 dat de zender hem uit wanhoop een blanco cheque aanbood om een vervolg te maken. Ook zestien jaar later blijft een vervolg uit. “Er komt geen De Bauers, nee. Of ik er geen zin meer in heb? Nou, ik heb nog zo veel uitdagingen.” 

Die uitdagingen biedt RTL hem. “Ik heb verschillende aanbiedingen gehad van een aantal heel grote spelers. Die noem ik niet, maar op een gegeven moment ga je voor jezelf denken: wat wil ik eigenlijk de komende jaren en wat wil ik laten zien? Dat maak je kenbaar en op een gegeven moment kreeg ik de kans, waaronder een muziekprogramma. Dat mag ik de komende jaren bij RTL doen.”

Dat kon John de Mol hem vast ook bieden bij Talpa. “Ja, maar ik ben weg bij de NPO en dat is voor mij de reden dat ik naar RTL ben gegaan. Dat ik me veel meer mag richten op het amusement. We gaan er vanaf oktober fris en fruitig beginnen.

Politiek

Waarom vertrekt Bauer bij de NPO? “Ik heb een ongelooflijk mooie tijd gehad bij de publieke omroep. Ik heb heel wat jaren dingen mogen doen waar ik ontzettend trots op ben. Maar ja, als je gaat kijken: de politiek staat niet stil en de programma’s die ik maak liggen altijd wel aardig onder vuur.”

Op een gegeven moment denk je bij jezelf: wat is de toekomst voor programma’s zoals ik ze maak? Ik ben nu eenmaal een liefhebber van amusement, in de breedste zin van het woord.”

Ik vind eigenlijk dat een hele doelgroep in Nederland een beetje vergeten wordt. Er zijn genoeg mensen in Nederland die houden van gezelligheid, er zijn genoeg mensen die houden van een Paul de Leeuw. Kortom: entertainment vind ik erg belangrijk.”

Paul

Ook Paul de Leeuw zit nu bij RTL. Zijn programma Paul Pakt Uit valt in de smaak bij Bauer. “Ik word hier gewoon blij van. Hier hoef je niet bij na te denken. Je zit naar een situatie te kijken en dan ontvouwt zich zoiets. Ik word er gewoon vrolijk van. Het is blij makende televisie. Je vergeet even de dingetjes, zeg maar.

Foto: BNNVARA
29 Reacties op “Frans Bauer bij Pauw: ‘Niet met reallifesoap op RTL 4’”


 1. Remi

  Frans en Maris hebben de gun-factor !

 2. Curryworst

  En altijd weer in talkshows – zoals Pauw, Jinek of DWDD – worden er BN’ers uitgenodigd die uitgebreid mogen praten over hun eigen programma’s.
  Tv gaat voornamelijk over tv.
  De eerste Pauw begon al met Yvon Jaspers.
  Van Pauw had ik meer verwacht maar ook hij kiest voor de makkelijke weg.

 3. Bart

  Er komt weken Effe geen cent te makken achtig format.

 4. west observeert

  Pauw Late Night

 5. Mick

  Gewoon groot entertainment met normale mensen. Paul Pakt Uit bevalt mij erg goed. Ik kan ook alleen maar hopen dat Rolf Wouters terug op televisie komt bij RTL! Laat Talpa maar lekker de Patty Brard met een SM-bal in d’r mond shows doen.

 6. robb

  Curryworst ;Pauw wil wel zonder bn’ers alleen word het dan te zwaar en lopen kijkers weg daarom trekt Eva doorgaans meer kijker met meer lichte onderwerpen.

 7. Trump.

  Frans Bauer.

 8. Marc

  Programma maakt niet uit, als hij maar niet gaat zingen!

 9. Erwin

  “Je hoeft er niet bij na te denken”
  Frans Bauer is de meest simpele artiest ooit.
  Muziek is om te janken, IQ niet aanwezig. Zelfoverschatting een 10.

 10. Paolo

  @Erwin, maar het schijnt dat DAT juist is wat de ( gewone) menswil en zeker op zaterdagavond. Ontspannen, zak chips in de aanslag en programma’s op tv kijken met een bedroevend laag niveau. Maar ja, onder de noemer entertainment kan bij deze omroep alles, met name dit soort onderbroekenlol. Na de ‘fusie’met de Avro veranderde de programmering enigszins. Bij de Tros van de jaren 70, 80 was hier nog plaats voor geweest. Maar tijden en mensen veranderen,alleen bij Rtl4 verkeert men nog in tijden van weleer. Des te platter, des te beter, moet daar de lijfspreuk zijn. En gek genoeg, Bauer, als volkslieveling, met twee jaar lagere school heeft nu eenmaal grote gunfactor. En daarom is succes gek genoeg niet eens uitgesloten.

 11. Oudje

  Laat Frans maar schuiven. Hij probeert tenminste geen valse imago’s op te houden. Je weet precies waar je aan toe bent met hem. En dat is een verdienste op zich. Ik ben geen liefhebber van zijn genre maar hij heeft in ieder geval de gunfactor.

 12. Ron

  Dacht dat Bauer daarvoor naar RTL was gehaald om nog een keer een reallife soap te maken als De Bauers. Niet slim want dat kent de kijker nog. Nu krijg je slappe hap reisprogramma’s en muziekshows, wat totaal niet de doelgroep is van RTL die volkse muziek. Nee, blijf het zeggen hij zit echt verkeerd bij RTL, bij Talpa had zo naadloos van de AVROTROS naar toe kunnen verhuizen. Zelfde doelgroep ondanks ze van 6 een wat chiquer station willen maken…

 13. Bart

  @Eon Er komt wel een reallife soap met het gezin alleen niet zoals De Bauers en niet in hun eigen omgeving.

 14. Wolter

  Als Frans slim is dan lanceert hij ook programma’s op Veronica, de enige echte nummer 1. Veronica doet het beter!

 15. Ranonkel12

  Wie heeft er nu zin in om naar een kamper-aso te kijken laat staan te luisteren

 16. Ron

  @Wolter: denk eens na! Oh wacht, dat is je probleem…je bent ‘anders’…

 17. Bart

  @Ron Meer Nederlandse programma’s bij Veronica heeft Wolter gelijk in. Alleen heeft dat weer niks met Frans te maken.

 18. Denis

  Fransje heeft het iq van een kind, als hij praat. En hits nooit gehad he Fransje. Skippybal, ook zo kinderachtig.

 19. Wolter

  @Ron de waarheid is hard he? Veronica is gewoon de absolute nummer 1. Rtl heeft zijn langste tijd gehad!

 20. Remco Terhorst

  @Bart: daar heb je nul bron voor. Voor alles wat je zegt.

 21. liefkleinhertje

  Met dat lombrozo hoofd kan die Bauer zo in dat programma van Johnny de Mol over die downers.
  Dan moet Fransje niet vergeten om dat enge wijf van hem mee te nemen maar die kinderen zal ik lekker in een inrichting stoppen.

 22. ★★Onbekend💥💥

  Ach fransje hij weet niet beter.

 23. Bart

  @Remko Terhorst Jij toch net zo goed? Ik beweer toch ook helemaal niet dat ze meer Nederlandse eigen producties gaan maken? Ze kunnen bij Talpa wel beter meer aan de slag gaan met Veronica want SBS6 gaat hem echt niet worden zolang ze daar het roer niet gigantisch gaan omgooien. Om te beginnen bij de naam en de zender als geheel en zonder Gordon, Jeroen, Wendy, Kim Lian, Nicolette en Nick en Simon

 24. critikast

  Onze elitaire interviewer Pauw zat er bij als een boer met de bekende kiespijn. Hij zou zelf nooit voor een “simpele ziel” als Frans Bauer hebben gekozen, maar ja, de redactie wel. Jammer hè Pauw? Je bakte er ook niets van met dit gesprek, de desinteresse droop van je gezicht. Kliko !!!

 25. zeker weten

  Bauer een vrolijke aardige man die soms een beetje dom uit de hoek komt

 26. Julian

  Denis, Bauer geen hits gehad, onder welke steen heb jij geleefd…

  Tussen 1995 en 2003 heeft hij elk jaar wel een paar Top 40 hits gehad, met in 2003 zijn grootste.

 27. Remco Terhorst

  @Bart: ik ben Remco, niet Remko. Baart.

  Verder heb ik het over deze reactie van je: “Er komt weken Effe geen cent te makken achtig format.” (11:24)

  Dat kun je niet zo roepen zonder bron. Zeg dan gewoon “ik vind dat ze weer”, voordat je foute informatie (zoals zo vaak) de wereld in helpt.

 28. Joost

  Baart is een toerk.

 29. Bart

  @Remco sukkeltje Mijn informatie klopt bijna altijd! Mijn bronnen gaan je niets aan. Als ik speculeer of vind dat ze iets anders zouden moeten doen zet ik dat er nagenoeg altijd bij. Ook weer onzin dus wat je zegt. Als je niet tegen mijn bijdrages kunt hier raad ik je aan ze niet meer te lezen. Over dat Effe geen cent te makken format, Er word gesproken over iets een reallife soap met Bauer en gezin maar dat zal niet het origineel De Bauers worden. Het moet iets anders worden met een twist en waarbij de familie niet in de privé situatie zijn. Vergelijkbaar met Effe geen cent te makken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.