Frans Bauer bij Pauw: ‘Niet met reallifesoap op RTL 4’

Frans Bauer gaat een hoop dingen doen voor RTL 4, maar een reallifesoap zoals zijn vroegere tv-hit De Bauers is daar niet één van. Dat heeft de volkszanger vrijdagavond gezegd in Pauw. De Bauers was in 2003 zó’n doorslaand succes op RTL 4 dat de zender hem uit wanhoop een blanco cheque aanbood om een vervolg te maken. Ook zestien jaar later blijft een vervolg uit. “Er komt geen De Bauers, nee. Of ik er geen zin meer in heb? Nou, ik heb nog zo veel uitdagingen.” 

Die uitdagingen biedt RTL hem. “Ik heb verschillende aanbiedingen gehad van een aantal heel grote spelers. Die noem ik niet, maar op een gegeven moment ga je voor jezelf denken: wat wil ik eigenlijk de komende jaren en wat wil ik laten zien? Dat maak je kenbaar en op een gegeven moment kreeg ik de kans, waaronder een muziekprogramma. Dat mag ik de komende jaren bij RTL doen.”

Dat kon John de Mol hem vast ook bieden bij Talpa. “Ja, maar ik ben weg bij de NPO en dat is voor mij de reden dat ik naar RTL ben gegaan. Dat ik me veel meer mag richten op het amusement. We gaan er vanaf oktober fris en fruitig beginnen.

Politiek

Waarom vertrekt Bauer bij de NPO? “Ik heb een ongelooflijk mooie tijd gehad bij de publieke omroep. Ik heb heel wat jaren dingen mogen doen waar ik ontzettend trots op ben. Maar ja, als je gaat kijken: de politiek staat niet stil en de programma’s die ik maak liggen altijd wel aardig onder vuur.”

Op een gegeven moment denk je bij jezelf: wat is de toekomst voor programma’s zoals ik ze maak? Ik ben nu eenmaal een liefhebber van amusement, in de breedste zin van het woord.”

Ik vind eigenlijk dat een hele doelgroep in Nederland een beetje vergeten wordt. Er zijn genoeg mensen in Nederland die houden van gezelligheid, er zijn genoeg mensen die houden van een Paul de Leeuw. Kortom: entertainment vind ik erg belangrijk.”

Paul

Ook Paul de Leeuw zit nu bij RTL. Zijn programma Paul Pakt Uit valt in de smaak bij Bauer. “Ik word hier gewoon blij van. Hier hoef je niet bij na te denken. Je zit naar een situatie te kijken en dan ontvouwt zich zoiets. Ik word er gewoon vrolijk van. Het is blij makende televisie. Je vergeet even de dingetjes, zeg maar.

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen