Eva Jinek naar RTL of vriendinnenstrijd Eva vs Merel?

Het is onrustig in talkshowland. Terwijl NPO 1 wil voortborduren op kijkcijferhits Jinek en Pauw, werkt RTL 4 aan een nieuw roulatiesysteem op de late avond met in elk geval Beau van Erven Dorens. En dan komt SBS 6 in september óók nog eens met een late talkshow. Over één naam is nu veel te doen, namelijk Eva Jinek. Zij is dé rising star in de Nederlandse tv-wereld en De Telegraaf meldt vandaag dat ze haar contract bij KRO-NCRV nog niet heeft verlengd.

Rob Goossens, de tv-journalist van De Telegraaf en Talpa Network, sluit niet uit dat RTL 4 Jinek in huis wil halen om te gaan rouleren met Van Erven Dorens. “De koningin van de late avond, die na deze week met Jinek aan haar zomerstop begint, beschikt over een aflopend contract bij KRO-NCRV.”

Jinek zal nu druk zijn met het verkennen van haar mogelijkheden, denkt Goossens. “Hoewel ze volgens haar management ’helemaal tevreden’ is bij de omroep, is het veelzeggend dat ze nog niet heeft bijgetekend. Het is een publiek geheim dat RTL erg geïnteresseerd is in haar diensten.”

Bij de NPO zit Jinek vast aan een schamel salaris van maximaal 194.000 euro. “Ze krijgt betaald alsof ze Margriet van der Linden heet.

6 Inside-collega Albert Verlinde houdt echter rekening met een ander scenario, namelijk eentje waarbij Beau van Erven Dorens gaat afwisselen met Merel Westrik, een van de beste vriendinnen van Jinek.

Verlinde heeft het gehoord in de wandelgangen. “Ik hoor steeds vaker Merel Westrik als naam vallen. Dat kan ook wel kloppen. Het is heel stil rond Merel op een of andere manier. Ze zou zomaar op kunnen duiken.”

Het zou dan zomaar kunnen dat Eva en Merel rechtstreekse concurrenten worden. “Dat is het leven. Ik sta ook af en toe tegenover Beau van Erven Dorens, dus ik weet precies wat het is en dat hoeft een vriendschap niet in de weg te staan.”

Foto: WNL

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen