Eva Jinek naar RTL of vriendinnenstrijd Eva vs Merel?

Geplaatst op di 09 apr 2019 om 10:00

Het is onrustig in talkshowland. Terwijl NPO 1 wil voortborduren op kijkcijferhits Jinek en Pauw, werkt RTL 4 aan een nieuw roulatiesysteem op de late avond met in elk geval Beau van Erven Dorens. En dan komt SBS 6 in september óók nog eens met een late talkshow. Over één naam is nu veel te doen, namelijk Eva Jinek. Zij is dé rising star in de Nederlandse tv-wereld en De Telegraaf meldt vandaag dat ze haar contract bij KRO-NCRV nog niet heeft verlengd.

Rob Goossens, de tv-journalist van De Telegraaf en Talpa Network, sluit niet uit dat RTL 4 Jinek in huis wil halen om te gaan rouleren met Van Erven Dorens. “De koningin van de late avond, die na deze week met Jinek aan haar zomerstop begint, beschikt over een aflopend contract bij KRO-NCRV.”

Jinek zal nu druk zijn met het verkennen van haar mogelijkheden, denkt Goossens. “Hoewel ze volgens haar management ’helemaal tevreden’ is bij de omroep, is het veelzeggend dat ze nog niet heeft bijgetekend. Het is een publiek geheim dat RTL erg geïnteresseerd is in haar diensten.”

Bij de NPO zit Jinek vast aan een schamel salaris van maximaal 194.000 euro. “Ze krijgt betaald alsof ze Margriet van der Linden heet.

6 Inside-collega Albert Verlinde houdt echter rekening met een ander scenario, namelijk eentje waarbij Beau van Erven Dorens gaat afwisselen met Merel Westrik, een van de beste vriendinnen van Jinek.

Verlinde heeft het gehoord in de wandelgangen. “Ik hoor steeds vaker Merel Westrik als naam vallen. Dat kan ook wel kloppen. Het is heel stil rond Merel op een of andere manier. Ze zou zomaar op kunnen duiken.”

Het zou dan zomaar kunnen dat Eva en Merel rechtstreekse concurrenten worden. “Dat is het leven. Ik sta ook af en toe tegenover Beau van Erven Dorens, dus ik weet precies wat het is en dat hoeft een vriendschap niet in de weg te staan.”

Foto: WNL
40 Reacties op “Eva Jinek naar RTL of vriendinnenstrijd Eva vs Merel?”


 1. b

  Misschien , waarschijnlijk , zou best kunnen . Zie hier het verdien model van de commerciele roddel pers.

 2. BRK

  Ik geloof er helemaal niets van dat Eva Jinek een overstap naar RTL zou overwegen. Het klinkt een beetje als een uit de lucht gegrepen ‘roddel’. Na jaren van proberen met talkshows op de zondagochtend en zondagmiddag, heeft ze nu sinds een paar jaar eindelijk haar vorm gevonden en wordt ze ook geprezen om haar talkshow. Ik heb het idee dat ze prima op haar plek zit en ook niet meer programma’s ambieert. En zeker na de geflopte overstap van Twan Huys naar RTL zal ze wel twee keer nadenken voordat ze zo’n beslissing zal nemen.

  Merel is inderdaad een optie, al weet ik niet of zij een talkshow alleen zou kunnen dragen. Een duo-presentatie zie ik haar eerder doen, maar uit de woorden van Beau blijkt wel dat dat niet de insteek is. Bovendien is het nog maar de vraag of ze weg zou willen bij het RTL Nieuws. Daar zitten ze nou ook weer niet heel ruim met presentatrices, helemaal niet qua nieuwslezers met een echt bekend gezicht. Of je zou een soort constructie moeten doen dat ze alleen het nieuws doet in de periode als Beau de talkshow presenteert.

 3. Gerard de Groot

  Merel een talkshow? Dan mag je de hele tijd kijken naar haar eindeloos gefriemel van haar handen, die ze maar niet stil kan houden? Op het laatst kijk je nergens anders meer naar dan naar haar handen die almaar blaadjes verschuiven, pennen vastpakken en loslaten. Poeh!

 4. Suomynona

  Wat ik gisteren ook al zei: ik snap niet waarom iedereen Merel Westrik ineens ziet als kandidaat om een talkshow te dragen. Waarom, met welke redenen? De laatste keer dat zij een talkshow mocht dragen (bij WNL) flopte dat gigantisch, en de afgelopen vijf jaar heeft ze enkel het nieuws gepresenteerd. Als ze al op een talkshow zou worden gezet, laat dat dan eerst in de luwte beginnen zodat ze (net als Jinek destijds op de zondagmiddag) in alle rust kan wennen, een eigen stijl kan ontwikkelen et cetera.

 5. JohanV

  194.00 euro een “schamel salaris”? Veel mensen zouden hier erg blij mee zijn.

 6. Zomaar

  Gewoon laten gaan als ze voor het geld kiest.
  Ze had een uitstekende vervangster tijdens haar zwangerschapsverlof.

 7. NPO kijker-dinsdag

  Met een klein kind gaat ze echt niet meer werken.

  Haar kind gaat voor alles. Zeker voor geld.

 8. Erwin

  Zegt Albert nu dat Beau vrienden met hem is?
  Gelooft ie zeker zelf niet.

  Er komen steeds meer oude BN’ers bij die koste wat kost op televisie willen blijven. Opgenomen moeten ze! Maar dan anders.

 9. dynamische dennis

  Merel Westrik is nog lichter dan het lichtgewicht Twan Huys. Je moet echt een kanon hebben op de late night. Van Nieuwkerk, BvED, Wilfred Genee, Jeroen Pauw, Jort Kelder, dat werk. Niet zo’n theemuts als Westrik.

 10. Ron

  Jinek moet lekker blijven zitten waar ze zit. Daar is ze relevant, niet bij RTL. Laat RTL nou gewoon eens een totaal nieuw concept/format bedenken voor de late avond waarbij vergelijkingen met de talkshows op NPO1 totaal teniet worden gedaan. En ook een Merel Westrik past hier dan niet bij m.i….

 11. Apopulee

  Laat Jinek zo snel mogelijk naar de commerciëlen gaan. Dan kan ze heel snel met de reclame worden afgeserveerd. Dat zal haar leren, de schreeuwster.

 12. QBert

  Merel is veel te licht voor een talkshow

 13. Bart

  Merel en Jinek in 1 talkshow. Dat zou pas vernieuwend zijn….

 14. Samantha

  Duh, logisch dat ze haar contract niet verlengd heeft, ze is in vaste dienst en heeft een contract voor onbepaalde tijd!

 15. Apopulee

  @Samantha – “De koningin van de late avond, die na deze week met Jinek aan haar zomerstop begint, beschikt over een aflopend contract bij KRO-NCRV.”

 16. Remi

  Het is zó logisch dat het niet eens meer opvalt;
  Albert had zoals gebruikelijk dé primeur in medialand !

  Merel Westrik.

 17. Ron1

  Waarom nou die rechtse Merel Westrik naar voren schuiven? Die oogt als zo’n typisch VVD/D66 mutsje.

 18. Dr. DVD

  @Ron VVD/D66 rechts?

  In welk universum leef jij?

  Westrik is nogal linksdragend en Mark Rutte al helemáál.

 19. anonymous

  Nee geen Jinek bij RTL alsjeblieft.

 20. Daan

  Jinek lekker bij de NPO laten. En Merel gewoon lekker bij het RTL nieuws laten, die kan zo’n talkshow niet dragen.

 21. Peanut

  Ik vind Merel helemaal niet zo’n slecht idee. Is enorm gegroeid sinds haar start. Heeft nu door WIDM veel bekendheid. Ze is leuk, ze is intelligent… Met het juiste format zou het best kunnen werken.

 22. JM

  “Jinek zal nu druk zijn met het verkennen van haar mogelijkheden”…
  Oftewel; wie schuift het meest.
  F*ck de Balkenendenorm is immers het motto daar bij die commercielen.

 23. roevka

  Merel doet het goed en is leuk om te zien maar of ze de juiste toon heeft om een hele talkshow naar te luisteren vraag ik me af. Dat was ook het nadeel van Twan. Naar hem één onderwerp luisteren prima maar een dik uur lang is gewoon te veel. Jinek heeft van nature veel enthousiasme in haar stem.

 24. Ron1

  @Dr. DVD: VVD/D66 zijn van origine rechtse partijen, dat ze een move naar links maken doet daar niets aan af. Ik vind het nogal meevallen. Ze blijven liberaal rechts. En ja is Merel dat dus ook. Ik ga er vanuit dat ze 1 van beide partijen stemt. Dat denk ik gewoon want waaruit blijkt dat ze links is dan?

 25. Ceasar

  @Ron1. D’66 is zeker niet van origine een rechtse partij. Vanaf de oprichting noemde ze zich ‘progressief liberaal’. Mogelijk dat jij dit als rechts interpreteert. Zoek de definities hiervan maar eens op dan.

 26. Bert

  Merel is een uiterst charmante vrouw, maar als links RTL meisje kan ze (nog) geen talk show aan. Eerst tropen jaren maken.

 27. robb

  Jinek is van de politiek dat gaat het niet worden bij rtl ik geloof ook niet dat het rtl publiek op haar zitten te wachten ze kijken nu ook geen Jinek ,Humberto had op een gegeven moment 800.000 kijkers al die mensen kijken nu geen talkshow anders zouden Pauw en Jinek nu 1.5 miljoen kijkers hebben.

  Beau moet een mix worden van crime en show vooral licht.

 28. robb

  D66 is een mix van rechtse pvda’ers en linkse vvd’ers .

 29. Directeurtje

  VVD = meer EU, meer immigratie (Marrakesh pact), meer klimaatnonsens, hogere belastingen, etc etc

  Rechts imago, linkse standpunten.

 30. robb

  Directeurtje de naam zegt al dat je niet heel slim bent , de vvd is een kleine partij onder de andere kleine partijen dus het is dealen met de andere partijen dan kan de vvd ,cda ,d66 ,cu niet hun partij programma’s uitvoeren dus onvrede ,dan komt fvd dan maar allemaal daar naar toe zodat al de partijen nog kleiner worden en de onvrede van de mensen groter.

 31. Bart

  @Ron Eens! Dat is ook de bedoeling van RTL.

 32. Minder of Mirjam

  Als Merel ook gaat presenteren zal ze er alles aan doen om het te laten mislukken, want ik vind Merel echt een mol!

 33. A.Zijn

  Jinek is natuurlijk de gedroomde kandidaat voor RTL4.

 34. Ron

  Jinek gaat nergens heen. Waarom zou ze. RTL wil niet een show gaan maken a la de NPO, dat moge inmiddels wel duidelijk zijn.

 35. Ernst

  Merel is er niet geschikt voor. Jinek wel maar ik hoop dat ze bij NPO blijft te zien. Ik kijk i.v.m. Reclame tussendoor nooit naar RTL of Talpa

 36. dr phil

  ron maar iets nieuws zou ook wel leuk zijn helemaal en nieuw formaat echt iets voor

  JINEK EN EN BEAU ???????

 37. Ron

  Jinek wordt teveel geassocieerd met talkshows dus dan is het vergelijk al snel daar. Dus kan ze maar beter gewoon dat blijven maken bij de NPO.

 38. Pak 'm

  Bedoel je ‘te veel’, Ron?

 39. dr phil

  dat bedoel ik ook iets nieuws op talkshows gebied pauw en jinek zijn ook gelijk

 40. Karel

  Als Merel dit gaat doen zou het wel eens een Twan Huysje kunnen worden. Ze heeft niets met amusement.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.